Medlemskap
Staff talking and laughing together

Nyanställd i Strawberry – Från nervositet till gemenskap

Följ med när vi djupdyker ner i "anställningsbubblan" där vi avslöjar hur det upplevs att vara ny på jobbet i Strawberry, och vad som gör att så många stannar. Vad är egentligen hemligheten? Förmåner? Arbetskulturen? Människorna? Stay tuned...

Sheila cleans a hotel room at Clarion Hotel The Hub
 • Den nervkittlande första arbetsdagen

  Det finns inte mycket som är lika läskigt som det är att vara helt ny på jobbet. Vi har alla varit där. Du har äntligen erövrat drömjobbet eller fått sommarjobbet som du korsade fingrar och tår för att du skulle få.

 • Men när du är på väg till din första arbetsdag är det inte bara överväldigande glädje du känner. De nervösa fjärilarna i magen fladdrar snabbare än någonsin, svetten pärlar sig lite extra och du undrar om du har tagit tillräckligt med deodorant.

 • – På väg till min första dag i housekeeping tänkte jag att jag måste göra mitt allra bästa redan från första stund. Men istället blev det en väldigt förvirrande dag," berättar Sheila Marie Gallego, som fick jobb inom housekeeping på Clarion Hotel®.

 • – Det var ett stort hotell med många dörrar, så hela första dagen gick bara ut på att hitta rätt. Under första veckan gick jag ständigt vilse i korridorerna och blev så generad när mina kollegor såg att jag irrade omkring, fortsätter hon.

 • Vilborg Tomasdottir, som hade "jobbat sig upp i graderna" för att kunna landa jobbet som Barception Manager på Comfort Hotel® Xpress, var dock mest nervös för språkbarriärerna:

 • – Jag var riktigt nervös när jag var på väg till min första dag, eftersom jag inte var särskilt bra på norska. Jag hade precis börjat lära mig norska, men det finns ju så många dialekter! Berättar hon.

Mångfald - vår hemliga superkraft


Språkbarriärer är lyckligtvis sällan ett hinder för oss på Strawberry (inte ens när du snurrar runt i hotellkorridorerna de första dagarna, för vi kan alla vara överens om att hotellkorridorer är som labyrinter) - bland våra cirka 18 000 anställda hittar man medarbetare från 170 olika länder. Ja, kalla gärna mångfald för vår superkraft! Det gäller självklart inom alla områden: Kom som du är, älska vem du vill och tillsammans skapar vi magi.


Wow, sa du fyra gratis hotellnätter per år?


Visste du att en av förmånerna med att vara anställd på Strawberry är att du får fyra gratisnätter på hotell per år? Du får dessutom bra rabatter på alla hotellvistelser - både för dig själv och för vänner och familj. Och om det finns ett finare rum tillgängligt kan man också ha turen att uppgraderas till ett bättre rum.


– Den anställningsförmån jag definitivt tycker är bäst är rabatten på hotell för både mig själv, vänner och familj. Jag har gjort en många vänner glada med denna rabatt, säger Sheila Marie.


– Förmånen med de gratis hotellnätterna gjorde att jag och en väninna bland annat kunde njuta av en "girls night" på ett riktigt fint hotell, där vi till och med uppgraderades till ett bättre rum. Alla anställda var så trevliga och vi älskade hotellts spa och vårt rum… ett av mina favoritminnen, säger Vilborg.


Lockar det att sommarjobba på Strawberry? Kolla in alla lediga tjänster här!

Staff talking and laughing at Clarion Hotel The Hub

Ingen erfarenhet? Viljestyrka tar dig långt!


På Strawberry är vi inte så noga med hur mycket erfarenhet eller hur många kvalifikationer du har sedan tidigare...


... så länge du har viljestyrka och är serviceinriktad kan du komma långt hos oss. Dessutom kan du välja och vraka bland sex olika hotellkedjor med varsin personlighet (Comfort Hotel®, Comfort Hotel® Xpress, Quality Hotel™, Clarion Hotel®, Clarion Collection® Hotel och ett antal fristående hotell under Nordic Hotels & Resorts). Vi finns även på mängder av olika destinationer – hotell på fjället, i stadskärnor eller på landsbygden, i både Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen och snart Färöarna.

Rafael Brito making food with a colleague at Clarion Hotel Oslo
 • – Du får vänner som blir som din familj

  Visst, det finns många möjligheter i Strawberry, men det viktigaste med ett jobb är väl i slutändan människorna runt dig, eller hur? Och helst att det inte bara finns en typ av människa?

 • Det anser i alla fall både Sheila Marie, Vilborg och kökschefen på ett av våra Clarion Hotel®, Rafael Brito, när de får frågan om vad som är det allra bästa med att jobba i Strawberry:

 • – Människorna! säger Vilborg.

 • – Människorna, så klart! Kollegorna du får här är unika. Du får inte bara kollegor, du får vänner som blir som din familj, säger Sheila Marie.

 • – Mångfald, säger Rafael.

Kollegor som blir till vänner


Rafael kan för övrigt avslöja att det han var mest nervös inför på sin första arbetsdag var att komma överens med människorna han skulle jobba ihop med.


Det visade sig inte vara något problem, och han fick snabbt vänner på arbetsplatsen - vänner han nu också umgås och reser med på fritiden:


– Jag använde en av mina gratisnätter på en grym snowboardresa till Norefjell Ski & Spa tillsammans med en kollega och lite andra vänner, berättar han.


Sugen på sommarjobb i Strawberry? Kolla in alla lediga tjänster här!

Rafael and colleagues having a coffee break

Trygg och inkluderande arbetsplats för alla


En undersökning vi genomförde strax efter att vi blev Strawberry i maj 2023, som besvarades av 716 anställda spridda över hela Norden, stöder det Vilborg, Rafael och Sheila Marie är överens om:


Att arbetskulturen på Strawberry är inkluderande och att de känner sig som en del av en stor familj på jobbet.


Dessutom anser en stor del av de anställda att miljön är öppen och respektfull med mycket energi och positivitet - och framför allt svarar de flesta att de känner sig trygga och får bra stöd och omsorg på arbetsplatsen.


– Jag älskar hur Strawberry bryr sig om sina anställdas mentala hälsa och välmående, säger Rafael.

Alain and Sheila Marie
 • Bra tips till dig som funderar på att söka jobb i Strawberry

  Om du nu sitter och funderar på att söka jobb i Strawberry – till exempel sommarjobb, som det finns gott om, kanske du vill ta till dig några tips från våra anställda. Rafael, Sheila Marie, Vilborg och Alain ger dig här några bra tips på vägen:

 • – Var inte rädd för att för att göra fel. Det är genom felen du lär dig mest, berättar Alain Irutingabo, som är receptionschef på ett av våra Clarion Collection® Hotel.

 • – Var dig själv och ta tillvara på alla möjligheter du får. Var hellre nyfiken än rädd, och glöm inte att ställa frågor, säger Sheila Marie.

 • – Det finns en risk med att börja, nämligen risken att du stannar här! Jag har redan varit här i fem år, säger Rafael med ett leende på läpparna.

Jag checkade in två olika gäster på samma rum...


Ja, ett sommarjobb i Strawberry leder ofta till fortsatt anställning. Och vips, så har du varit här i 5 år. På vägen dit kommer du självklart att uppleva både nervositet, osäkerhet och en rejäl dos total förvirring, men du är lyckligtvis inte den enda som har varit ny på ett jobb - kom ihåg att pinsamma situationer är en del av kakan.


– En gång lyckades jag checka in två olika gäster på samma rum... avslöjar Alan, som lyckligtvis inte gav upp på grund av det.


– Jag skulle göra en baka en kaka lite snabbt och råkade använda fel mjöl, så den blev stenhård och torr, berättar Rafael som har lyckats använda rätt mjöl i kakorna sedan dess.


Är du redo för att komma till oss och våga göra fel ibland du också? Utforska i så fall alla våra sommarjobb här!

Senaste artiklarna