Medlemskap
Människor åker karusell på nöjespark Liseberg i centra

Tio inspirerande aktiviteter att göra under arbetsrasten

Ibland kan det bli långtråkigt med möten och konferenser. Vad sägs om att ta en paus med ett unikt fängelseäventyr? Eller se vem som vågar prova på Lisebergs vildaste åkturer? Kanske frestar ett besök i en av Nordens största vinkällare? Här är några av de bästa teambuildingaktiviteterna i Göteborg som kommer att höja pulsen på ditt team.

 • Utanför en av de första fängelsecellerna inspekterar kollegorna Diana, Jonas och Jesper affischen och har en diskussion. Utmaningen har en stressnivå på 90. Det handlar mest om taktik, med lite fokus på teknik och fysik.

 • ”Lätt som en plätt”, tycker alla och skrattar.

 • Rummet låses upp med ett nyckelkort och klockan börjar ticka. Men det tar bara några sekunder innan lampan blinkar rött.

 • ”Nej, vi klarade det inte. Men nu vet vi hur man gör”, säger Jesper.

 • De tre kollegorna från Sigma Technology är på Prison Island för teambuildingaktiviteter. Resten av deras kollegor är indelade i grupper och utspridda bland de andra fängelsecellerna. De tävlar och grubblar medan klockan obevekligt räknar ned.

 • ”Vi jobbar mycket i team och det är bra att lära känna varandra utanför arbetet. På så sätt kan vi lära oss ännu mer om varandras styrkor”, säger Jesper.

Här är tio aktiviteter i Göteborg för att öka kreativiteten och knyta starkare band

1. Prison Island


Adress: Åbäcksgatan 6A


En kort taxiresa bort från centrala Göteborg ligger Prison Island. Här finns 38 rum, eller fängelseceller som de också kallas. I varje rum finns det olika utmaningar eller problem att lösa inom en tidsgräns, med målet att få så många poäng som möjligt. Prison Island är en variant på escape rooms, som blir allt populärare i många städer. Här handlar det om att samarbeta, använda sunda taktiker och tänka snabbt – vilket gör det till en perfekt kickoff- eller teambuildingaktivitet.


”Suck … Jag borde inte ha haft jeans på mig.”


”Du kan hålla fast dig i den”, säger Diana och pekar på ett klättergrepp på väggen.


De tre kollegorna måste ta sig igenom rummet utan att nudda golvet. På andra sidan finns tre knappar som måste tryckas ned samtidigt. Cellen är låst. Tiden är nästan ute. Jesper klättrar över väggen och Jonas ålar ut på en bom som är allt annat än stabil. Plötsligt blinkar den röda lampan till. Teamet har misslyckats. Men ger de upp?


”Haha, det här är så svårt. Men vi försöker igen!”


2. Besök en vinkällare


Adress: Drottningtorget 10


Clarion Hotel® Post är känt för sin vinkällare tack vare dess stora utbud av amerikanska viner. Här kan du smaka på viner i världsklass från Oregon och andra platser på och bortom USA:s västkust. Upp till tio gäster kan samlas för middag och vinprovning med en kunnig sommelier. Du sitter vid ett långt bord, njuter och lär dig, medan du kan blicka direkt in i den imponerande vinkällaren.


Klicka här för att läsa mer.


3. Upzone Äventyrspark


Adress: Skatåsvägen 25


En stor äventyrspark belägen i natursköna Skatås strax utanför centrum. Den här aktiviteten bör helst planeras efter konferens eller seminarium. Här kan du klättra, åka zipline, spela bumperball (fotboll där alla spelare springer runt i enorma plastbubblor) och Combat Archery Tag – en säker bågskyttetävling. Vem på kontoret siktar bäst?

 • 4. Liseberg

  Adress: Örgrytevägen 5

 • Ibland är de roligaste aktiviteterna barnaktiviteter … utan barnen! Boka in ett par timmar mellan möten för en tur till Liseberg.

 • Vågar Sanna från IT åka Valkyria, Europas längsta dive coaster, med ett rakt fall på 50 meter?

 • Eller är Anton och Felix lika bekväma på Lisebergs klassiska berg- och dalbana, med en hastighet på 80 kilometer i timmen, som de är i mötesrummet?

 • Släpp loss i nöjesparken och avsluta gärna med ett uppfriskande glas på Tyrolen Biergarten.

5. Hagabullen


Adress: Haga Nygata 28


Ibland är den bästa aktiviteten med kollegor en lugn promenad och en pratstund. Åk in till Hagabygden, som är känd för sina trähus och idylliska kaféer och butiker. På Café Husaren hittar man även den berömda hagabullen – en gigantisk kanelbulle.


6. Göteborgs konstmuseum


Adress: Göteplatsen 6


Ett av Nordeuropas främsta bildkonstmuseer. Här kan man se unika verk från mästare som Carl Larsson, Edvard Munch, Albert Edelfelt, Rembrandt, Monet och Picasso. Kika in kalendern för aktuella aktiviteter och utställningar.


7. Shopping


Ibland är det underskattat med lite ledig tid mellan arbetet. Bege dig till shoppinggatan Magasingatan – här finns en fantastisk blandning av vintagebutiker, designerkläder och fantastiska inredningsbutiker. Dessutom finns det ett torg med uteserveringar och matbilar.

 • 8. Lunch på Norda

  Adress: Drottningtorget 10

 • Restaurang Norda är välkänd för sin lunch, både bland Göteborgsbor och turister.

 • Restaurangen ligger i de rymliga och ljusa lokalerna på Clarion Hotel® Post, i det gamla Posthuset i Göteborg.

 • Den är ofta full av liv, rörelse, skratt och en blandning av högljudda och lågmälda samtal. Det här är den perfekta platsen att ta en lunchrast på när man reser i jobbet.

 • PS: Prova råbiffen eller räksmörgåsen.

9. Sightseeing från vattnet


En riktig klassiker i Göteborg är sightseeingbåten Paddan. Följ med kollegorna och se staden från vattnet med en guide ombord. Här får man lära sig mer om historia, se sevärdheter och bli underhållen medan man reser genom hamnar och under broar. En härlig upplevelse och ett måste i Göteborg.


10. Karaoke


Adress: Vallgatan 16


Teambuilding handlar också om att ta sig utanför sin bekvämlighetszon, och vad kan vara mer obekvämt (och underhållande) än karaoke? Många karaokebarer dyker upp i många nordiska städer, och Göteborg är inget undantag. Sing Sing Karaoke är ett av de ställen som håller öppet på eftermiddagen – så det är den perfekta platsen för att avsluta en dag full av möten med en låt eller tio i ett privat rum.

Sittplatser utomhus i solen i centrala Göteborg.

Tre kvalitetshotell för din arbetsresa

Clarion Hotel® Post – för dig som vill bo centralt så nära stan som möjligt. Hotellet har en terrass på taket, pool och gym. Ta utsökt lunch på Norda och middag gjord på nordiska råvaror med en japansk twist på VRÅ. Hotellet har både små och stora mötesrum.


Clarion Hotel® The Pier ligger strax utanför centrum på Lindholmen. Här finns allt man kan behöva för möten, konferenser och mässor under samma tak. Hotellet erbjuder flexibla utrymmen och kreativa lösningar för arbetsrelaterade sammankomster. Och det bästa av allt? Restaurang Fei – en kinesisk matupplevelse som verkligen är utöver det vanliga. Man kan förmodligen inte hitta en mer autentisk kinesisk à la carte-restaurang, och Fei har fantastiska utsikter.


Clarion Hotel® Draken invigs den 1 oktober 2023. Det här unika hotellet har 34 våningar med två restauranger, fyra barer, konferensrum, ett spa, takbar, privata filmrum, biosalong, sviter och 474 gästrum. En prestigefylld och helt otrolig plats att boka för din nästa affärsresa.


Vi önskar dig en kreativ och inspirerande arbetsresa!

Senaste artiklarna