Av 48 nominerade företag var det Strawberry fantastiska People & Culture-avdelning som den 7 november kammade hem priset för Årets HR-team! Wise Groups jury inspirerades av avdelningens nytänkande arbetssätt som genomsyras av företagets värdeord: mod, energi och begeistring.


Innovativt tänk ledde fram till vinsten


Genom informationsinhämtning och djupintervjuer har årets jury noga granskat de nominerade företagen och kommit fram till att vårt team sticker ut mest av alla! Juryns motivering är att vårt HR-team på Strawberry på ett nytänkande vis har sikte på samhällsansvar och mångfald. De har implementerat innovativa rekryteringsstrategier där teamet lyckats skapa fler arbetstillfällen. Samtidigt genomsyras arbetet av företagets övergripande värdeord, mod, energi och begeistring, Strawberry huvudkontor har också fått utnämningen “Sveriges mest HBTQ-vänliga arbetsplats” dessutom har vi branschens lägsta sjukfrånvaro.


Nathalie Berthelius, HR-chef på Wise Group, berättar att de imponerats av Strawberry kreativitet, starka företagskultur och innovationsrikedom som både inspirerar och utmanar andra företag.


People & Culture-teamet om vinsten


“Det här priset är något av det finaste som en HR-avdelning kan ta emot! Vi är oerhört glada över att juryn har uppmärksammat det långsiktiga arbete som vi gör och den kultur som vi bygger i företaget. Vi vill skapa delaktighet i den fortsatta utvecklingen av företaget och säkerställa att våra samtliga 13 000 medarbetare har kul på jobbet.”

Tone Odvold Åhus, VP på People & Culture.Tone Odvold Åhus, VP, People & Culture på Strawberry


På Strawberry heter HR-avdelningen People & Culture eftersom det representerar vad avdelningen arbetar med. Människor, möten, beteenden, ledarskap och kultur är det centrala inom arbetet med personalfrågor, enligt Ann Ekengren, People & Culture-manager i Sverige.


Årets urvalsprocess


I våras fick Human Growth Award in 48 intressanta nomineringar varav 14 team gick vidare för att svara på uppföljningsfrågor. I mitten på augusti träffade juryn fem av dessa team och valde att ta fram tre finalister. Det var Strawberry, Rusta och Santander Consumer Bank, tre företag som alla präglas av framåtanda och nytänkande. Trots den hårda konkurrensen så var det till slut Strawberry som tog hem priset.


Human Growth Award instiftades år 2015 av Wise Group med målet att lyfta fram nytänkande insatser inom HR. Årets jury bestod av förra årets finalister, Cecilia Westerholm Beer (Cybercom numera Bisnode) och Mikael Bäckström (Spotify som vann 2016) samt Lina Cavalli från arrangören Wise Consulting.


I veckan uppmärksammades också vår ägare – Petter A Stordalen, som utsetts till Norges mest innovativa ledare av kommunikationsbyrån Hammer & Hanborg! Läs mer om Petters utmärkelse här.