Då var det dags för en ny runda av restriktioner. Det är lätt att tänka att vi är tillbaka på ruta ett igen. Men nu har vi blivit vana vid snabba omställningar så det finns ingen anledning till att låta ett par “punkter” förstöra stämningen. Här får du istället en annan lista - 9 saker som du faktiskt kan göra under den närmsta tiden. Kanske ser du de nya rekommendationerna som möjligheter istället för begränsningar?

Woman and man on a pulk

1. Unna dig en hotellnatt

En weekend på spahotell, en avkopplande staycation precis innan julstressen eller kanske ett nyårsparty med dina närmsta vänner på en hotellsvit? Våra hotell står öppna för att välkomna dig. 1 person, 2 personer eller 6 personer spelar ingen roll – we have room for all! Givetvis är din säkerhet prioriterad under hela vistelsen. Här kan du läsa mer om vad vi gör för att du ska få en så trygg upplevelse som möjligt.

Clarion Hotel Gillet Spa pool_16_9

2. Slipp jobbig trängsel!

Att serveringsställen ska undvika trängsel och att vi bör hålla avstånd i offentliga miljöer behöver inte vara ett problem, eller hur? Let’s face it – hur många av oss sätter sig bredvid en okänd person på bussen om det finns andra lediga platser? Just det. Det personliga utrymmet är något vi svenskar är bra på att måna om och nu har vi ytterligare ett skäl att vara försiktiga med det.

3. Lyxa till det med ett restaurangbesök

Mörkt ute redan vid 15.00 och det är dessutom kallt som i en isvak. Vad passar bättre än att äta middag på en varm och mysig restaurang tillsammans med dina nära och kära? Givetvis är det viktigt att hålla avstånd och undvika trängsel. Serveringsstället har ett ansvar att se till så att det inte uppstår trängsel och så länge vi hjälps åt är det inga problem att lysa upp tillvaron med ett härligt restaurangbesök. Till skillnad från tidigare i år kan vi också sitta kvar efter 20.00.

Kajplats-9-kvall-drinks-and-food

4. ...eller Julbord

Julen närmar sig med stormsteg och hur får man upp julstämningen på bästa sätt? Genom att gå på julbord såklart! Börja med en rykande varm glögg framför brasan innan du hugger in på julens alla delikatesser, samtidigt som du blickar ut över den gnistrande snön. Du vet väl att vi erbjuder julbord på våra hotell? Se alla alternativ och boka ditt julbordsbesök här!

Woman at Christmas dinner

5. Prova ett hybridmöte

Är du trött på konstiga kameravinklar och dålig kvalitet på dina videomöten, där det enda du ser är dina kollegors pannor och innertak där hemma? Testa något mer högteknologisk – ett hybridmöte! Strawberry lanserade ett helt nytt koncept i fjol som gör stora konferenser möjliga, trots deltagarbegränsningar. Kolla in hybridmöten här och börja planera din nästa konferens!

Studio Flex. Hybrid meeting at Quality Hotel Friends_16_9

6. Gå på evenemang (äntligen!)

Det är ingen slump att evenemangsbiljetten blev årets julklapp. Konserter, museum, teater, sport och andra aktiviteter, you name it. För att vi ska må bra och fungera som människor är det viktigt att komma ut i samhället och göra saker vi tycker om. Du kan fortfarande gå på den där föreställningen eller den där ishockeymatchen som du har längtat efter – men kom ihåg att följa alla råd och rekommendationer! Och förresten, du vet väl att du kan kombinera aktiviteter med hotell? Kolla in alla våra Packtivities här!

People at concert_16_9

7. Få saker gjorda hemma under arbetstid

Tillbaka till hemmakontor igen och det skapar oändliga möjligheter. Du kanske sparar värdefull tid om du startar igång en tvätt eller kör en snabbstädning mellan dina möten. En powernap på soffan kan också göra susen. Men glöm inte att ställa klockan!

8. Plocka fram paketet med engångsmunskydd (igen)

Vi är många som dock måste ta oss till vår arbetsplats och inte har något annat val än att åka kollektivt till och från jobbet, och nu är det då dags att ta på munskyddet igen. Kanske köpte du ett storpack tidigare under året som har legat och dammat ett tag? Nu får du användning för dem igen!

Elbow bump

9. Vässa stämbanden

Hemarbete och begränsat umgänge kan lätt göra rösten lite raspig och rosslig. Om du har ett julfirande eller annan tillställning på gång kan det vara en god idé att borsta bort spindelväven från stämbanden och sjunga upp! Det bästa sättet att värma upp rösten är att ta råd från en sångpedagog och följa tipsen som gäller för sångare. Dina stämband är ett knippe muskler med slemhinnor runt, och som med alla andra muskler behöver de träning för att vara i god form och undvika skador.

  • Börja med att slappna av i axlarna, käkarna och tungan.
  • Ta några djupa andetag (försök andas med magen).
  • Mjuka upp rösten genom att ljuda några mjuka konsonanter i utandningen: mmmm, nnnnn, nngg.
  • Gå över till några hårdare konsonanter och försök ljuda dem lite starkare: rrrrr, sssss.
  • Rulla på r:en i mörkare och sedan ljusare tonläge och variera styrkan i din röst.
  • När det känns bekvämt är du redo att prata med andra, även i stimmiga miljöer!