Som du kanske redan vet, kan du låsa upp din hotelldörr och aktivera hotellhissen med vår app – men visste du att vi även erbjuder möjligheten att lägga till nyckelkortet direkt i Apple Wallet? Det gör din hotellvistelse ännu smidigare. Fun fact: ett av våra hotell i Sverige var först i Europa med den här funktionen!

En man tittar på sin smartphone. Foto: Mehdi Lamaaffar, Unsplash.
Bättre digital säkerhet betyder bättre säkerhet för dig, din data och dina bonuspoäng!

... Och det tycker vi är ganska stort. Vilket hotell erbjuder nyckelkort i Apple Wallet undrar du? Jo, Clarion Hotel® Post i Göteborg - men vi arbetar kontinuerligt med att erbjuda funktionen på fler hotell, så det är bara att vänta med spänning.


"Varför har ni så stort fokus på digitala nyckelkort", undrar du? Jo, det säger nästan sig självt - det blir en mindre sak att komma ihåg, en mindre sak att hålla koll på och en mindre sak att riskera att förlora. Allt finns i telefonen som du har med dig överallt ändå! Du har förmodligen tillräckligt med annat att hålla koll på när du är ute på resande fot, eller hur?


Clarion Hotel PostClarion Hotel Post är det första hotellet i Europa som erbjuder nyckelkort i Apple Wallet för alla med iPhone.


Vad skiljer nyckelkort i Apple Wallet från nyckelkort i vår app?


Funderar på hur nyckelkort i Apple Wallet fungerar? Och vad som egentligen skiljer nyckelkort i Apple Wallet från att öppna hotellrummet med vår app?


Ja, medan vår vanliga mobilnyckelfunktion använder Bluetooth-teknik, behöver du inte ha aktiverat Bluetooth för att använda nyckelkort via Apple Wallet. Du behöver inte ens öppna appen - inte ens mobilen! Japp, det stämmer. Här behövs inga tryck på knappar, du behöver inte ens låsa upp mobilen. Du placerar helt enkelt den intill den digitala läsaren på dörren eller hissen, och voilà! Vi sa att det var enkelt, inte sant?


En extra bonus med nyckelkort i Apple Wallet är att nyckeln faktiskt fungerar även om din iPhone eller Apple Watch är ur batteri eller är avstängd - ja, faktiskt upp till hela 5 timmar efter.


Apple Wallet keySå här ser ett nyckelkort i Apple Wallet ut på en iPhone.


Hur aktiverar jag nyckelkort i Apple Wallet?


Du kan lägga till nyckelkortet via appen när som helst före incheckning - eller efter incheckning om du vill - och den aktiveras automatiskt så fort du har checkat in. När du har lagt till nyckelkortet i Apple Wallet på telefonen synkas den automatiskt med Apple Watch, om du har en sådan.


Vilka möjligheter finns egentligen i Strawberry-appen?


Nyckelkortet i Apple Wallet gäller idag bara på ett hotell. Men på ett stort antal av våra hotell (90+) erbjuder vi fortfarande Mobile Keys via vår app, vilket gör att du slipper hålla reda på ett fysiskt nyckelkort - i appen kan du dessutom boka hotell på nolltid, betala, checka in och ut från hotellet samt ha full kontroll över dina bonuspoäng och bokningar.


PS: Visste du att vi också erbjuder nyckelkort i Google Wallet på Clarion Hotel® Post - som det första hotellet i världen med den funktionen? Du kan läsa mer om nyckelkort i Google Wallet här!