Strawberry är ett av många företag som drabbas hårt av coronakrisen. Tusentals medarbetare tvingas bli uppsagda och permitterade. Men samtidigt som efterfrågan på personal sjunker i vissa branscher ökar den i andra. Därför erbjuder nu Blocket Jobb en enkel tjänst som ska förmedla tillgängliga jobb mellan arbetsgivare. Vi är först med att testa den!

Samarbete med Blocket Jobb - talanger söker talanger finnes

Blocket Jobb är en mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande, som finns på (inte så överraskande...) Blocket, Sveriges största marknadsplats. Blocket har tagit fram ett nytt initiativ vid namn talanger sökes och talanger finnes. Initiativet går ut på att matcha företag som tvingats varsla personal med företag som har fått ökat behov av personal. Strawberry har fått äran att testa tjänsten först av alla!

Just nu behöver många företag permittera personal, samtidigt som andra företag plötsligt får personalbrist när efterfrågan av deras tjänster ökar drastiskt. Med vårt nya initiativ hoppas vi göra det lättare för företag att möta varandra när vissa arbetsgivare behöver varsla och andra behöver anställa i sviterna av coronaviruset, säger Alexander Greidinger, marknadsplatsdirektör för Blocket Jobb.

Hur går det till?

Två nya sidor under Blocket Jobb har lanserats, #talangersökes och #talangerfinnes. På #talangersökes kan arbetsgivare som tillfälligt behöver personal annonsera sina behov. På #talangfinnes kan arbetsgivare som tvingats säga upp eller permittera personal annonsera för att hjälpa personalen att hitta nya jobb. Som Strawberry har gjort här! Tjänsten är helt kostnadsfri.

Strawberry - först ut att testa tjänsten

Vår personal är fantastisk och vi vet att det finns ett stort intresse från andra arbetsgivare att “låna” dem under en tid. Det här samarbetet gör det enklare för arbetsgivarna och det innebär att våra anställda snabbare hittar ett nytt jobb, säger Tina Tropp Jerresand, acting vice president People & Culture Strawberry.


Vill du läsa mer om tjänsten kan du göra det hos Blocket Jobb här!

Nyligen ingick Strawberry i ett samarbete med Lidl som är i behov av extra personal, läs mer om det här.