Du kanske redan vet att du kan använda vår app för att låsa upp hotellrummet, men visste du att du också kan lägga till nyckelkortet direkt i Google Wallet? Det gör det faktiskt ännu enklare för dig att låsa upp ditt hotellrum. Och förresten, ett av våra hotell är det första i världen (!) att erbjuda denna funktion!

Clarion Hotel Post

... och det är rätt häftigt, om vi får säga det själva. Låt oss upprepa: ett av våra hotell, närmare bestämt Clarion Hotel® Post i Göteborg, är det första hotellet i världen som låter dig lägga till ditt nyckelkort i Google Wallet. Så att du enkelt kan öppna både hotelldörren och aktivera hissen med mobilen.


Varför så stort fokus på digitala nyckelkort?


Även om Clarion Hotel® Post för närvarande är det enda (lyckliga) hotellet som får använda den här funktionen, jobbar vi så klart kontinuerligt med att få på plats detta på fler hotell – så här är det bara att vänta med spänning. Men är du lika stor tekniknörd som vi är, rekommenderar vi självklart att ta en tripp till Clarion Hotel® Post för att testa.


Clarion Hotel Post with rainbowClarion Hotel Post är det första hotellet i världen som erbjuder nyckelkort i Google Wallet för alla Android-telefon.


Varför fokuserar vi egentligen så mycket på digitala nyckelkort? Ja, det säger egentligen sig självt. Receptionisterna får mer tid att hjälpa alla gäster istället för att stirra ner i datorskärmarna – eftersom du enkelt har skapat ett digitalt nyckelkort själv - du som hotellgäst får dessutom en sak mindre att hålla reda på. Mobilen har du ju med dig överallt ändå, och det är det enda du behöver.


Jaha, men hur fungerar nyckelkortet i Google Wallet?


Ja, HUR enkelt är det egentligen? Let us enlighten you!


Du behöver bara väcka telefonen och hålla den mot avläsaren på rumsdörren, eller dörrar till andra offentliga faciliteter på hotellet, och voilà. Dörren öppnas - eller hissen aktiveras. Du behöver inte trycka på något i mobilen, du behöver inte ens låsa upp den. Bara väck den från sin vila, och mobilen är redo att utföra sin magi.


Google Wallet Key on Android phoneSå här ser ett nyckelkort ut i Google Wallet, på en Android-telefon.


Du kan lägga till ditt nyckelkort i Google Wallet när som helst innan incheckning, så aktiveras den automatiskt direkt efter incheckning. Kom bara ihåg att aktivera aviseringar för Google Wallet så är du redo att använda funktionen från den sekund du checkar in på hotellet. Sen kan du låsa upp ditt rum snabbare än du kan säga "Google Wallet Key".


Vilka möjligheter har jag i Strawberry-appen?


Som vi nämnt är detta bara tillgängligt på ett hotell, just nu. Men på ett stort antal av våra hotell (90+) erbjuder vi fortfarande mobila nycklar via vår app. Med dessa slipper hålla reda på ett fysiskt nyckelkort - förutom att du i appen även kan boka hotell på rekordtid, betala, checka in och ut från hotellet och ha fullständig översikt över bonuspoäng och bokningar.


PS: Visste du att vi även erbjuder nyckelkort i Apple Wallet på Clarion Hotel® Post? Med den funktionen var vi det första hotellet i Europa. Du kan läsa mer om hotellnyckel i Apple Wallet här!