Medlemskap

Gaming

Nordens första hotellrum för gamers: ”Helt fantastiskt!”

Svenska gamern Copycatish har provat de nya gamingrummen på Quality Hotel™ Globe. ”Det här är utmärkt. De har tänkt på allt här”, säger hon.

 • Alexandra Feline, en gamer från Nynäshamn som kallas Copycatish på Twitch, har precis checkat in på ett av de fem nybyggda gamingrummen på Quality Hotel™ Globe i Stockholm.

 • Dessa hotellrum är de första i sitt slag och är särskilt utformade för gaming och streaming.

 • ”Det är fantastiskt!” säger hon entusiastiskt.

 • ”Äntligen finns det en marknad för det här. Vissa vill bara ta det lugnt och titta på tv, men jag vill också umgås med mina vänner."

 • "Det känns nästan som att jag är hemma, men jag behöver inte ta med mig en massa av mina egna grejer. Här kan jag få kontakt med hela min community”, säger Copycatish.

Gaming room på Quality Hotel Globe i Stockholm.
 • Om gamingrummet

  Copycatish började spela aktivt under pandemin och spelade World of Warcraft, Overwatch och indiespel.

 • Hon är imponerad av Strawberrys innovation.

 • De har tänkt på allt här: Rummet har mörkläggningsgardiner som även är ljudabsorberande, ljuddämpare, internet med höga hastigheter och särskild gamingbelysning.

 • Tekniken i rummen utvecklades i samarbete med Telia, medan GSIGN skapade inredningskoncepten och gamingmöblerna.

 • Och naturligtvis finns det en dator, tillgång till ett brett utbud av populära spel, två skärmar samt ett headset som uppfyller de stränga kraven för gaming.

Därför har hotellet ett gamingrum

”När jag får en idé går jag in för det direkt! Och det har varit en stor succé”, säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel™ Globe, till Strawberry. Hon ler och är full av entusiasm.


Det är hon som ligger bakom idén att inkludera gamers på dagens hotell, en idé som ledde till att det första av dessa innovativa hotellrum öppnades på Strawberry i november 2022. Tina påpekar att gaming inte bara är en hobby – det är också en sport och en källa till underhållning. Bland gästerna återfinns både affärsresande och unga gamers med sina familjer.


”Vi vet att det här är framtiden och att det växer snabbt. Vi välkomnar alla, från affärsresande vuxna mellan 30 och 50 år som vill koppla av på kvällarna till familjer med barn och tonåringar. Gamers tittar inte på tv på kvällen, utan deras sätt att koppla av från allt annat är att spela”, förklarar Tina.


Efter att Quality Hotel™ Globe visade vägen har Quality Hotel™ Match i Jönköping följt efter med fem egna gamingrum. I Norge har konceptet även lanserats på Quality Hotel™ Expo i Oslo.

Gamer vid datorskärmen i hotellrummet på Quality Hotel Globe i Stockholm.
 • En gamers syn på gamingrummet

  ”Rummet är fantastiskt! Det funkar för streaming också, eftersom det bland annat har en kamera och lampa.”

 • Det är inte bara ett vanligt hotellrum med en dator i hörnet, säger Copycatish:

 • ”Gamingskrivbordet håller hög kvalitet och det finns en ergonomisk stol. Rummet erbjuder en fantastisk setup för olika typer av gamers. Dessutom är inredningen gaminginspirerad, med fantastisk belysning och andra fina detaljer.”

 • Hon uppskattar i synnerhet att gamingrummet är utformat för alla:

 • ”Idag finns gamers i alla åldrar och alla stilar. Det är inte längre en identitet. Gaming har blivit en legitim hobby för alla. Jag tillhör en generation som växte upp med spel”, säger hon, och tillägger med ett leende:

 • ”Under de senaste tio åren har jag fått kommentarer som ”hur klarar du spela i tio timmar i sträck?” Jag svarar ofta: ”Hur klarar du titta på Grey’s Anatomy i tio timmar i sträck?!”

Copycatishs fem tips till föräldrar:


 1. Lär dig mer om gaming och spelen som dina barn spelar.


 2. Innan fanns det mycket negativitet kring skärmtid, men i dessa dagar kommer barnen bara att vända sig till surfplattan eller telefonen om du inte låter dem spela. Och det är inte lika socialt.


 3. Lär dina barn att hantera människor som beter sig illa online.


 4. Jag har lärt mig engelska genom gaming. Spel är ofta användbara språkverktyg.


 5. Spela tillsammans med dina barn och ta del av den värld som är deras. Barn älskar att kunna lära sina föräldrar något.Du kan boka ett gamingrum på Quality Hotel™ Globe här

Senaste artiklarna