En nollpunkt är egentligen en bra utgångspunkt, för då kan det bara gå uppåt. Vad sägs om att få en gratis hotellnatt genom något så enkelt som att skaffa ett Strawberry Mastercard?

Många av oss har kundkort som vi aldrig använder. Vi är passiva medlemmar utan någon särskild status. De flesta kundklubbar liknar varandra: men vissa medlemmar i vissa kundklubbar har det helt enkelt lite bättre än andra. Men det gäller att känna till möjligheterna – och utnyttja dem.


Låt oss säga att du har anmält dig Strawberry. Men känner du till de möjligheter som medlemskapet ger? För dig som inte gör det har vi satt ihop följande lilla guide för ”insiders”.Tips 1: Inse hur lätt det är att tjäna bonuspoäng


Modellen är väldigt enkel. För varje krona du spenderar på hotellvistelser får du en bonuspoäng. Poängen och dina vistelser håller du koll på på “Min sida” under din medlemsprofil.


Om du har bott hos oss men saknar poäng kan det var så att du inte var inloggad när du utförde bokningen och glömde registrera din vistelse på din profil i receptionen på väg ut efter en natt hos oss. Det gör inget, du kan enkelt efterregistrera poäng – upp till sex månader efter vistelsen. Bokade du via en resebyrå online får du 500 bonuspoäng per vistelse, oavsett vad du betalade för rummet, så det lönar sig att boka direkt på strawberry.se eller i appen. Läs mer om hur du tjänar bonuspoäng här.


Tips 2: Kortet för dig som vill ha fler förmåner


Med Strawberry Mastercard får du bonuspoäng på alla dina köp. Du får hela 10 000 välkomstpoäng när du gör ditt första köp inom 30 dagar efter mottagande av kort. Det betyder att du redan då har tjänat ihop tillräckligt med bonuspoäng för en gratis bonusnatt på ett av våra hotell. Med Strawberry Mastercard får du kortare väg till en högre medlemsnivå. När du söker och får godkänt ett Strawberry Mastercard blir du automatiskt SILVER-medlem i Strawberry. För varje månad du gör ett köp kommer du två nätter närmre din nästa nivå, det betyder att din väg till GOLD och PLATINUM blir två nätter kortare varje månad!


Effektiv ränta vid kredit på 15 000 kronor / 12 mnd från 27,78 % till 32,98 % (32,98 % vid årsavgift 595,-). Totalpris från kr 16 984 till 17 284.


Läs mer om förmånerna med Strawberry Mastercard.Tips 3: Ska du på roadtrip?


Med tanke på miljön bör man inte köra bil i onödan, men är ni fler som reser tillsammans kan en bilresa vara både praktisk och trevlig. Som medlem i Strawberry får du 1000 poäng varje gång du hyr bil hos Hertz. Dessutom får du 10 % rabatt på bilhyra över hela världen.


När du väl har knäckt poängsamlarkoden kan du även använda dina poäng när du hyr bil. En hyrbil kostar mellan 25 000 och 35 000 bonuspoäng, beroende på bilens storlek. Och har du bott några nätter på hotell, kanske genom jobbet, så har du plötsligt en gratis hyrbil för familjesemestern. Smart?


landscape-hertz


Tips 4: Välj hotellets restaurang när du bor på hotell


Som medlem får du mellan 35 till 125 kr i rabatt, beroende på medlemsnivå, när du äter på hotellets restaurang i anslutning till din vistelse. En restaurangvoucher knyts automatiskt till din app och vips så har du sparat in en slant som du kan använda till något annat kul!


Tips 5: Samla poäng på jobbet och använd dem på semestern


Kanske ska du bo på hotell i samband med möten i Göteborg under den närmsta perioden? Kom ihåg att varje krona ger dig bonuspoäng. Så snart du har tjänat ihop 10 000 bonuspoäng kan du börja använda dem. Använd poängen till en drömhelg med din partner på destinationer över hela Norden!


Och slutligen: Den goda känslan


Som medlem i Strawberry får du inte bara extra förmåner – du blir samtidigt en del av en större gemenskap. För oss på Strawberry är samarbetet med UNICEF mycket viktigt.

UNICEF uppskattar att det finns 132 miljoner barnarbetare i världen och att 1,2 miljoner barn faller offer för människohandel varje år.


När du har kommit igång med poängsamlandet kan du välja att donera dina poäng till UNICEF och deras arbete med att hjälpa utsatta barn i fattiga länder.


Här kan du läsa mer om hur det fungerar!
P.S. Detta är bara ett urval av vad som kommer med Strawberry.
Här kan du se alla förmåner!