22 maj 2023 är en stor dag. Då lägger vi Nordic Choice Hotels på hyllan för gott och blir Strawberry. Men var inte orolig! För dig som medlem innebär den här förvandlingen bara fördelar. Här kan du läsa mer om varför vi blir Strawberry och vad du som medlem kommer att få ut av detta.

Breakfast in bed at Clarion Hotel Winn's suite.
Du kommer självklart kunna ta del av grymma medlemserbjudanden även när vi heter Strawberry. Och vem vet, kanske blir det ännu fler och ännu bättre förmåner i framtiden…

Om bara några veckor skriver vi ett nytt kapitel. I och med det får hela boken ett nytt namn: Nordic Choice Hotels blir Strawberry. Kanske fick du nys om detta redan förra sommaren när nyheten annonserades. Mycket har hänt sedan dess. Planering, planering och lite mer planering, och nu är det äntligen dags. Den 22 maj 2023 blir vi äntligen Strawberry och med det följer en massa spännande saker! Och vi lovar att ditt medlemskap kommer att utvecklas till det bättre.


Innan du läser vidare vill vi därför försäkra dig som medlem om följande:  • Ingenting händer med dina bonuspoäng – de förblir precis desamma

  • Inga av dina förmåner försvinner – de blir till och med ännu fler

  • Ingenting försvinner. Av något. Allt blir bara bättre – och mer


Nu kanske du drar en lättnadens suck, men du är säkert också nyfiken på vad som väntar när Nordic Choice Hotels försvinner från både appen, webbplatsen, de regelbundna mejlen du tar emot och ... egentligen överallt? Svaren kommer lite längre ner. Först ska vi berätta varför vi i hela friden väljer att byta namn.


Petter Stordalen at stage at VK 2023_16_9Petter Stordalen pratar om Strawberry på scen inför 3000 medarbetare på en intern konferens vintern 2023.


Varför Strawberry?


Även om man driver en koncern som ständigt växer ska man aldrig lägga sig ner för att vila. Nu var tiden inne för förnyelse och chefen själv, Petter Stordalen, säger så här om förändringen:


Tillväxt ligger i företagets DNA och för att vi ska kunna fortsätta den fantastiska tillväxt vi haft de senaste 25 åren krävs förändring. Det räcker inte längre att bara anpassa sig. Vi ska sitta i förarsätet. Vi ska vara bäst i klassen på hotellupplevelser. Och vi kommer att utmana vår roll som turismaktör med målet att bli mer relevanta, för ännu fler, oftare. Därför markerar Strawberry en ny och spännande era för oss.


Hotelläventyret som startade för 25 år sedan med ett hotell har idag cirka 17 000 anställda och över 200 hotell, inklusive ett stort utbud av restauranger, barer, kaféer, sociala zoner, gym, spa, mötes- och konferenslokaler, eventlokaler +++. Detta ger möjligheter att verkligen ge minnesvärda upplevelser, och det är just det Strawberry ska utnyttja till fullo.


Strawberry – vad kommer att hända?


Vi har alltid varit, och kommer att fortsätta vara, en rebell i hotellbranschen – och tar nu denna vision ett steg längre. Uttrycket "More to explore" kommer att vara mer aktuellt än någonsin. Strawberry ska nämligen presentera ett stort urval av upplevelser. Här snackar vi en portal som inte bara är för hotellbokningar, utan också för möten och konferenser i alla tänkbara former, ett stort utbud av restauranger och barer, allt inom spa och wellness, minnesvärda event, arrangemang och partnerupplevelser, och inte minst; en mängd förmåner för alla våra medlemmar.


Genom vår app och webbplats får alla, inte minst medlemmar, tillgång till upplevelser i hela Norden. Men det finns även möjlighet att ta del av förmåner utanför de nordiska gränserna (stay tuned) Vi vågar helt enkelt påstå att Strawberry kommer att göra ditt liv ...  • mer glädjefyllt

  • mer meningsfullt

  • mer spännande


... och vem skulle inte vilja ha ett mer glädjefyllt, mer meningsfullt och mer spännande liv?


Torgeir Silseth at VK stage 2023_16_9Torgeir Silseth berättar om företagets framtidsplaner – även han på scen framför 3000 medarbetare vintern 2023.


Så ... hur påverkar detta mitt medlemskap?


Som tidigare nämnt kommer ingenting att försvinna från ditt medlemskap. Med andra ord påverkar detta inte din medlemsnivå, dina bonuspoäng, dina förmåner, dina bokningar, och för nu kommer det heller inte att påverka våra hotellnamn eller hotellkedjor. Den andra chefen, VD Torgeir Silseth, säger så här om den nya eran och om medlemskapet:


Nu går företaget in i en ny era som ska möta framtidens turism, och då måste vi skapa en ännu mer attraktiv lojalitetsklubb med produkter och erbjudanden anpassade till framtidens gäst. Samtidigt kommer vi att bygga vidare på kärnan i allt Nordic Choice Hotels står för, nämligen hållbarhet, mångfald och inkludering, att ge människor en chans och att kämpa mot utanförskap.


Och PS: Det är inte så att vi förlorar våra partners och härliga partnerförmåner bara för att vi byter namn – tvärtom!


Men hallå, vad händer med mitt Nordic Choice Club Mastercard?


Ditt Mastercard kommer också att vara med om en ny och spännande resa. Det är kanske ingen överraskning att kortet får en ny design, men allt det andra spännande som kommer att ske kring Strawberry Mastercard kan vi faktiskt inte avslöja för tillfället. Så vi säger bara; håll ögonen öppna! En sak kan vi dock avslöja för dig som undrar om du fortfarande kommer att få poäng varje gång du använder kortet. Svaret på det är JA, det får du. Självklart!


Så välkommen till en ny era!


En ny era är på ingång, och vi kan knappt vänta på att få visa dig ALLT vi har att erbjuda. Håll ögonen öppna de kommande veckorna för mer spännande nyheter om vad som kommer att hända i Strawberry – för det är inte lite det. Och inte minst: Skriv upp 22 maj i kalendern. Är det en dejt?