Känner du dig osäker på hur du checkar in själv? Se hur smidigt det är med Service Stations!

Business man checking in at a self service station

Alla hotell har inte Self Service ännu. Undrar du om hotellet du ska bo på har Self Service? Om hotellet har det, hittar du information om det på hotellsidan under fliken Serviceutbud.
1. Hitta Self Service Station


Gå in i lobbyn och titta efter ett bord med en iPad på. Det är dit du ska och använda iPaden.


2. Tryck på “Check in”


Inget hokus pokus precis.


lady-winking-self-service-station


3. Leta upp din bokning


Det finns två sätt för att hitta bokningen:  1. Genom att skriva in ditt namn och antalet nätter du ska stanna. Har du ett mellannamn? Skriv även in detta, så kan du vara säker på att systemet hittar din bokning.

  2. Genom att ange ditt bokningsnummer. Om du har gjort bokningen på en annan webbsida än strawberry.se, måste du vara noga med att ange det bokningsnummer du fått från oss.


4. Betala och checka in


Såvida vistelsen inte ska betalas mot faktura, är det nu du betalar. Bara sätt in kortet och gör vad du ska. Därefter är det dags att checka in.


5. Få rumsnummer och skapa rumsnyckel


När du tryckt på “Check in” visas ditt rumsnummer på skärmen. Du behöver inte lägga det på minnet, numret sänds även till dig i ett textmeddelande. Nästa steg är att fixa rumsnyckeln. Följ helt enkelt anvisningarna på skärmen, vilket inte är svårare än att: ta ett kort, lägga det på anvisad plats på disken och låta tekniken utföra sina trollerikonster.


Ska mer än en vuxen bo på rummet? I så fall kan du skapa flera rumsnycklar.


Istället för fysisk rumsnyckel kan du få nyckeln i din mobiltelefon via appen. Läs mer om mobila nycklar här!


6. Låt hotellvistelsen börja!


Där ser du, det var ju lätt som en plätt.


bed-with-pillows-chair


7. Checka ut


Nu ska vi inte tänka så mycket på utcheckningen, men när det är dags att ta farväl trycker du bara på “Check out” på iPaden, betalar för eventuella “extra” utgifter och lägger tillbaka nyckelkortet. Hoppas vi ses snart igen!
Bra att veta


Kan jag checka in på Self Service om jag inte har gjort bokningen direkt på strawberry.se?

Japp! Ett hett tips är att: Boka direkt hos oss så får du garanterat lägsta pris. (Och ännu lägre pris om du är medlem i Strawberry.)


Jag har gjort flera bokningar i mitt namn. Kan jag checka in själv?

Rummen bör egentligen stå i namnet för den som faktiskt ska bo där, men om så inte är fallet måste du få hjälp med incheckningen.


Kan jag checka ut på Self Service om jag har betalt i förskott och tagit något från minibaren under min vistelse? Eller i övrigt satt upp något på rummet?

Yes, säg bara till i receptionen vad du har tagit så kan du betala för extra utgifterna när du checkar ut själv. Om hotellet du bor på har chatt, är det bara att skicka ett meddelande.