I området Krokslätts Fabriker i Mölndal ska ett nytt Quality Hotel öppna. Hotellet blir ett nytt landmärke i Göteborgsregionen och består av en 21 våningar hög hotellbyggnad delvis i glas, med 370 hotellrum, små och stora konferensrum, restaurang och bar.

Nytt Quality Hotel i Mölndal
Såhär kommer det ståtliga nya hotellet i Mölndal se ut. Det byggs just nu och öppnar år 2021.

Hotellet kommer bli en central del av omvandlingen av Krokslätts Fabriker från industriområde till hotell, bostäder, butiker och kontor. Området blir dessutom en fantastisk mötesplats för besökare från hela landet och inte minst besökare till Liseberg och Svenska Mässan.


En ny dimension till Krokslätts Fabriker

Hotellet kommer, förutom att vara ett landmärke, ge en ny dimension till Krokslätts Fabriker genom att addera nya faciliteter, till stor nytta för våra nuvarande och framtida hyresgäster, men också ge stöd till Mölndals Stad och dess utveckling. Krokslätts Fabriker-området ligger på historisk mark, där anrika tegelbyggnader brukade renoveras efter de aktuella krav och standarder som fanns. Numera är det en yta med högteknologiska och energieffektiva hus och där passar detta hotell som nästa prestigeprojekt i Krokslätts Fabriker.


Hotellet ska bli ett nytt Quality Hotel™ och en del av Strawberry. Quality Hotel är en av Nordens största hotellkedjor med över 60 andra hotell i Sverige, Norge och Danmark.

På ett Quality Hotel får du checka in med ett leende på läpparna och njut av levande och färgglada ögonblick. Vi erbjuder de bästa förutsättningarna för lyckade möten och events. Med våra stora, mellanstora och små lokaler är inget evenemang för stort eller litet.


Vad ska hotellet heta?

Vi vill ha just din hjälp med att ge hotellet ett nytt namn! Skicka in ditt bästa namnförslag till oss via Facebook-posten under senast 23/10. Vad ska hotellet heta?


Kriterierna är att namnet ska börja med Quality Hotel™ och ha en koppling till hotellet.


Vinnaren som kommer på det bästa hotellnamnet vinner en biljett till öppningsfesten med övernattning inkl. frukost (på öppningsfesten).


Quality Hotels Ledningsgrupp väljer ut namnet och utser en vinnare. Vinnaren kontaktas 31/10 via email eller telefon.

Regler och villkor för tävlingar arrangerade av Quality Hotel


Byggnaden bygger vidare på områdets moderna arkitektur med höga gestaltningsambitioner. På långt håll blir hotellets torn, med Safjället som stödjande rygg, ett blickfång och en orienteringspunkt i den framväxande staden i Mölndalsåns dalgång.


Fasaden består av smala höga partier av glas och högkvalitativ fasadplåt i olika nyanser från mörka koppartoner till ofärgad metall. Mot toppen av tornet tonar färgen ur för att förstärka den vertikala rörelsen och fånga upp mer av himmelsfärgen. Glas och plåt bildar en väv över fasaden, där plåtpartiernas livförskjutning och diskreta vinklingar bidrar till att få mer materialitet och skuggverkan i fasaden.


Byggnaden möter sitt närmaste stadsrum med öppenhet, transparens och hög detaljeringsgrad och materialitet i fasaden. De två nedersta våningsplanen är förhöjda och inrymmer restaurang, bar och lobby i entréplanet och konferensavdelning en våning upp. Entréer till restaurang och lobby öppnar upp byggnaden i alla riktningar och vänder sig även mot det inre av området. konferensavdelning en våning upp. Entréer till restaurang och lobby öppnar upp byggnaden i alla riktningar och vänder sig även mot det inre av området.