Om du aldrig har besökt den norska staden Drammen är det hög tid för det nu! Det är en stad full av överraskningar och ett brett urval av spännande aktiviteter och sevärdheter. Drammen nästa!

Drammen river by night

Familjeskoj i Drammen


Det är lätt hänt att fastna i det omtalade ekorrhjulet och att glömma bort att göra mysiga saker med familjen. Då gäller det att planera in en riktigt rolig familjeutflykt.Drammen har mycket kul att erbjuda både för små och stora!


Familjetips 1 – Kulturell familjedag på Drammens Museum

boy-at-museum-exhibitionDrammens Museum erbjuder varierande utställningar, så du kommer alltid att mötas av något nytt och spännande!


Familjeresor behöver inte bara vara lattjo-lajban, utan ibland kan det vara bra för de små att även få uppleva lite kultur. På Drammens Museum får ni en helt perfekt blandning av både skoj och kunskap. Kolla in aktivitetskalendern för att ta reda på vad som händer på museet när just ni besöker Drammen!


Psst! Planerar du en resa till Drammen i december? Då är ett mysigt tips att besöka Drammens Museums fantastiska julmarknad.


Familjetips 2 – Minnen för livet på Drammensbadet

boy-underwater-in-swinmmingpoolVattenrutschbanor. Behöver vi säga något mer?


Att skapa fina minnen är en av de främsta anledningarna till att vi planerar roliga saker med familjen. Kanske är det i Drammen dina barn lär sig att simma? Det kommer garanterat göra att ni kommer ihåg resan för resten av era liv. Drammensbadet kan stoltsera med hela 9 olika pooler, flera roliga rutschbanor och spännande hopptorn.


Bjud med vännerna, packa partystassen och dra till Drammen


Du behöver inte ha barn för att resa till Drammen! I denna vackra stad hittar du också en mängd roliga saker att göra tillsammans med vännerna. Dessutom är Drammen billigare än många andra norska storstäder, vilket gör att du kan bjuda med alla i gänget, oavsett budget.


Kompistips 1 – Up in da club

raised-hands-and-lazers-in-nightclub-partyDrammen bjuder på ett riktigt roligt nattliv - perfekt för en weekend med vännerna!


Nattklubben The BoX ligger en kort promenad över stadsbron från moderna Quality Hotel™ River Station. På The Box du kan boka VIP-bord för att få en äkta "Hollywood vibe". Perfekt för det danssugna gänget som vill partaja natten lång!


Kompistips 2 – Ta en återställare på Aas Bryggeri

Aass-Bygning-kveld-fotograf-Helge-Tollefsen-1EDITAas Bryggeri är en grundpelare för norsk ölkultur och ligger mitt i hjärtat av Drammen. Foto: Helge Tollefsen


Starta nästa dag med en återställare och guidad tur på Aas Bryggeri – det äldsta bryggeriet i Norge som fortfarande är i drift. Bor ni på snygga Quality Hotel™ River Station, hittar ni Aas Bryggeri precis på andra sidan floden.


Kompistips 3 – Stand up på Union Scene

woman on stage performing an act Vi kan inte garantera att skämten går hem, men det är ju lite av charmen!


I Drammen hittar du flera festivaler under sommaren, medan det på vintern bjuds in till konserter och föreställningar på Union Scene. Ett hett tips är att ta med kompisgänget på stand up - även om skämten inte alltid går hem så kommer ni garanterat få en trevlig kväll tillsammans! Comfort Hotel® Union Brygge ligger i samma kvarter, så ett restips är att kombinera stand up på Union Scene med några sköna nätter på detta snygga hotell.


Me, myself and I – för dig som reser ensam


brasserie-x-drammen-quality-river-station Njut av en god middag på The Social River Station som erbjuder bra läge i fina Quality Hotel™ River Station


Hallå där! Tro inte att vi har glömt bort dig som reser ensam. Drammen är en toppenstad för alla som reser på egen hand och som gillar att göra saker på sitt sätt. Nedan följer några riktigt bra anledningar till att resa till Drammen ensam:  • Drammen har många spännande barer och restauranger

  • Drammen är litet och översiktligt, men erbjuder fortfarande ett brett urval av aktiviteter

  • Drammen har lägre priser än Oslo

  • Du har nära både till populära Oslo och mysiga kuststäder längre söderut


Hotell i Drammen


superior room TollbodenSängarna på Clarion Collection® Hotel Tollboden är stora och inbjudande!


Familjemys: När du planerar en resa till Drammen med familjen rekommenderar vi Clarion Collection® Hotel Tollboden, som ligger centralt beläget med närhet till tågstationen.


Kompisresan: Om du reser till Drammen med dina vänner är Comfort Hotel® Union Brygge ett riktigt bra alternativ. Det är både prisvärt, bekvämt och centralt!


Romantisk weekend: När du och din käresta ska spendera en mysig helg i Drammen kommer Quality Hotel™ River Station inte göra er besvikna. Där kommer ni kunna njuta av vackra, ljusa och moderna rum, härlig frukost och lyxiga faciliteter.