Linköping är Sveriges sjunde största stad, men är faktiskt precis lagom stort för att upptäckas under en härlig hotellweekend. Här finns vackra parker, spännande museer, fartfyllda aktiviteter och shopping - alltid på nära avstånd! Att Linköping dessutom blev utsett till Sveriges vackraste stad år 2004 enligt Sveriges Arkitekturskola är ännu en anledning att åka dit.

Aldrig varit i Linköping förut? Staden har mycket att erbjuda!
Aldrig varit i Linköping förut? Staden har mycket att erbjuda!

1. Utforska Gamla Linköping

Linköping har en spännande historia som har visat sig gå ända tillbaka till bronsåldern och äldre järnåldern enligt de fornlämningar man hittat i området. Riktigt så gammalt är inte friluftsmuseet Gamla Linköping, men kommer trots det vara en fröjd för ögat för den historieintresserade, men också för den som älskar vackra byggnader.

Gamla Linköping var ett av Sveriges mest besökta museer år 2019 och här har både stora och små chans att förflyttas tillbaka i tiden och uppleva Linköping som det såg ut för hundra år sedan. Strosa runt i den unika miljön med kullerstensgränder, trähus, museer och historiska trädgårdar eller slå er ner för en fika på något av de mysiga caféerna eller restaurangerna.

2. Shoppa loss på i-HUSET

Är du sugen på att komma hem med lite nya plagg eller prylar efter din vistelse i Linköping ska du bege dig till i-HUSET lite utanför centrum. Här finns alla butiker du kan tänka dig på en och samma plats. Dessutom erbjuder köpcentrumet flera restauranger och caféer, vilket gör det enkelt att tillbringa en hel dag här. Perfekt när du bokat en mysig getaway med partnern för att handla julklappar eller när du och vännerna vill unna er en rolig helg med shopping och boende på något mysigt hotell i Linköping! Till i-HUSET är det enkelt att ta sig med antingen bil, cykel eller någon av stans lokala bussar.

3. Prison Island Linköping - kul för både stora och små

Kommer ni klara av att ta er ut i tid? Vågar ni testa? Prison Island är ett otroligt roligt upplevelsecenter där du och dina medfångar tillsammans ska försöka ta er ut från fängelsets celler med så många poäng som möjligt. Hit är alla från 8 år välkomna och det är en otroligt spännande aktivitet för både familjer, kompisgäng och företag som vill slå sina kloka huvuden ihop och sätta samarbetsförmågan på prov.

Upplägget liknar mycket det du sett från TV-programmet Fångarna på fortet där ni ska ta er igenom ett antal celler och samtidigt fånga poäng för att göra så bra ifrån er som möjligt. Ett besök på Prison Island blir en perfekt aktivitet under din vistelse i Linköping när du vill göra av med spring i benen och känna adrenalinet pumpa genom kroppen. Du bokar enkelt en tid på företagets webbplats!

4. Flygvapenmuseum bjuder på spännande utställningar

Om du inte redan var flygplansintresserad när du kom till Linköping kommer du garanterat vara det när du lämnar Flygvapenmuseum. Det är ett modernt kultur- och teknikhistoriskt museum som genom spännande utställningar och aktiviteter berättar om det svenska militärflygets utveckling, från pionjärtid fram till i dag.

Museet är en del av Statens försvarshistoriska museer och blev utsett som Årets museum av Riksförbundet Sveriges museer och svenska ICOM (International Council of Museums) år 2011. Bland militärflygplan och andra unika föremål från flygplanets hundraåriga historia har du också chans att testa på hur det känns att flyga en äkta JAS 39 Gripen i museets simulator. Som sagt, kommer inte detta göra dig intresserad av flygplan vet vi inte vad som kan göra det.

Det är fri entré till museet, men det kan tillkomma vissa avgifter för särskilda aktiviteter eller visningar. Kika gärna närmare på Flygvapenmuseums webbplats för mer information om vad som händer när just du är där!

5. Njut av vackra omgivningar i parkområdet Trädgårdsföreningen

Ett tips på ett lite mer stillsamt och rogivande besöksmål i Linköping är Trädgårdsföreningen. Detta parkområde ligger som en prunkande oas mitt i staden och här kan du välja mellan att bara promenera runt i den vackra miljön, duka upp en picknick, gå på en guidad tur, handla växter eller hitta på roliga lekar mellan alla träd och buskar. Detta är alltså inte bara en plats för den trädgårdsintresserade, utan för alla som älskar att vara ute och omgärdas av vacker natur.

Missa inte Quality Hotel™ Ekoxen och restaurang The Social Bar & Bistro när du besöker Trädgårdsföreningen då de ligger granne med parkområdet! Perfekt för att njuta av en god bit mat efter att ha strosat runt i parken eller när du vill bo på ett centralt beläget hotell med vacker natur runt knuten.

Bo bra under din vistelse i Linköping

Självklart finns det flera andra populära hotell i Linköping att välja mellan! Med nära till centrum och alla de sevärdheter och besöksmål som Linköping har att erbjuda har du till exempel Clarion Collection® Hotel Slottsparken och Clarion Collection® Hotel Saga. Det sistnämnda ligger verkligen mitt i smeten och erbjuder gångavstånd till Centralstationen, shopping, restauranger och många roliga sevärdheter.

Clarion Collection Hotel Slottsparken, Linköping - Beer & Burger, tablesPå Clarion Collection Hotel Slottsparken ingår middag i rumspriset!

Quality Hotel™ The Box är ett modernt och otroligt snyggt hotell en bit utanför centrum, men med nära till exempelvis Linköping City Airport, Linköping Arena och E4:an. Perfekt både för den som är på resande fot och för den som vill upptäcka allt som finns att se och göra i Linköping!

Quality Hotel The Box lobbyLyxig inredning på Quality Hotel The Box.