Höga toppar med pudersnö, kilometerlånga backar, gourmetmat och afterski i solsken. Det är lätt att förstå varför skidentusiaster världen över tar sig till Alperna. Läs mer om Alpernas mest populära skidorter i Österrike, Italien och Frankrike!

Skidåkning utför STS Alpereiser
Uppplev magisk utförsåkning i Alperna

STS Alpresor är inte längre en Strawberry-partner

Dags för en skidresa i år?

Tillhör du dem som älskar skidåkning och välkomnar snön med ren glädje? Vi förstår dig. Det är något speciellt att klä på sig understället, knäppa på skidorna och leta rätt på skidvallan.

Har vi tur blir den skandinaviska vintern kall och vit. Blir vintern däremot blöt och grå av regn och rusk kan du alltid drömma dig bort – eller resa bort. Som medlem tjänar du bonuspoäng genom att göra det sistnämnda. Europas vintermekka väntar!

Bad GasteinBad Gastein är en av Österrikes mest populära skidorter. Foto: STS Alpresor

Skidåkning i världsklass i de österrikiska alperna

Med fantastisk skidåkning, oslagbar utsikt och afterski i världsklass har Österrike länge varit det främsta valet hos svenska skidåkare. Vill du börja med en riktig klassiker rekommenderar vi orten Bad Gastein. Du hittar den charmerande lilla staden i hjärtat av Gasteinerdalen, där den ligger alldeles omringad av snötäckta toppar. Här finns något för alla, vare sig det är familjen som åker på en lugnare skidsemester eller kompisgänget som vill avrunda de långa dagarna i de brantaste backarna med en riktig afterski.

Saalbach har, likt Bad Gastein, afterski i toppklass och ett landskap som får de flesta skidfantaster att tappa andan. En ny lift som kopplar samman två stora skidsystem gör att du kan ta dagslånga utflykter och åka skidor så länge du bara orkar.

SaalbachVitt på vitt i Saalbach. Foto: STS Alpresor

Med en kombination av toppmoderna anläggningar och traditionell tyrolsk kultur har Ischgl både klass och charm. Åk hit om du vill ha det bästa av två världar! Som STS Alpresor säger själva kommer du mötas av både ”kor på bakgatorna och jetsettare i barerna”. Det kan ju inte bli fel.

Med långa och varierande längdskidspår, häftig offpist, och med en afterski som aldrig sviker är St Anton en destination som också bör prövas när Österrike står på agendan.

Skidresor i italienska och franska Alperna

Alperna innebär inte bara Österrike - både Italien och Frankrike erbjuder fantastiska skiddestinationer. För de matglada är det dessutom svårt att toppa kombinationen av äventyrliga skidupplevelser med italiensk, stenugnsbakad pizza eller fransk chèvre och lufttorkad skinka.

The Snow Flake restaurant i CerviniaThe Snow Flake Restaurant i Cervinia. Foto: STS Alpresor

I Aostadalen hittar du Cervinia, den högst belägna skidorten i Italien. Här, vid de kända bergen Matterhorn och Monte Rosa, vetter många backar åt söder. Det betyder sol, både när du tar dig an de snötäckta backarna och efteråt, när du välförtjänt sätter dig på en av uteserveringarna.

Mitt i Dolomiterna och i ett av världens största skidområden ligger den italienska byn Val Gardena. Denna ort passar bra för dig som föredrar längdskidåkning. Förutom majestätiska toppar och ett stort antal nedförsbackar finns här över 12 mil med preparerade längdskidspår.

Utförsåkning i Val GardenaUtförsåkning i Val Gardena. Foto STS Alpresor

Franska Val Thorens har korats till den bästa skidorten i Europa, med skidsäsong från november till april. Med sina 2 300 meter över havet är detta Europas högsta, och därmed mest snösäkra, skiddestination. Tycker du om att festa långt in på småtimmarna? Eller älskar du fransk gourmetmat? Kanske båda? Vilken tur, för i Val Thorens behöver du inte välja mellan uteliv eller kulinariska upplevelser – du får båda!

Solfylld afterski i de italienska alpernaSolfylld afterski i de italienska alperna. Foto STS Alpresor

Förmåner med Strawberry

STS Alpresor har resor till 19 destinationer i Alperna, med direktflyg från både Sverige och Norge. Som medlem i Strawberry får du 1 bonuspoäng per krona du spenderar på alla bokningar hos STS Alpresor, bland många andra förmåner.

Läs mer om medlemserbjudandet och boka skidresan här.