Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Icehotel Jukkasjarvi ,  Sverige

Icehotel

Jukkasjarvi,  Sverige

Icehotel, ett hotell och konstutställning helt skapat av is från Torne älv, som varje år återuppstår i en helt ny skepnad. Upplev den arktiska naturen, magiska sviter, iskonst och norrsken. Välkommen! Foto: Asaf Kliger

Icehotel 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  

Icehotel grundades år 1989 och då lades grunden för den originella och världsunika uppfinningen till dagens Icehotel; ett hotell skapat helt och hållet av snö och is från Torne älv. Dessutom är det Sveriges mest unika och förmodligen mest omfattande privata konsthall. Varje år återuppstår det i en ny skepnad, noggrant utformat och handgjort av omkring 40 konstnärer från hela världen. Tack vare Icehotel 365 går det nu att övernatta bland iskonst året om.

Is från Torne älv och konstsviter

Under fem månader är det möjligt för gäster från hela världen att uppleva den förgängliga konsten innan den under våren smälter ner till den intilliggande Torne älv och lånet från dess moder är returnerat. Utöver ett tjugotal isrum av standardförfarande ryms även femton unika konstsviter i vinterhotellet, alla specialdesignade och handgjorda av konstnärer från världens alla hörn.

Icehotel 365 - isupplevelser året om

Icehotel 365 stod färdigt 2016, först i världen med att kunna erbjuda isupplevelser året om och är en speciellt designad året runt-öppen isupplevelse på 2100 kvadratmeter med 18 konst– och deluxesviter, en isbar och ett eventområde med isgalleri. Som dessutom drivs med hjälp av 800 kvm solpaneler. Väggar, golv och tak är täckta med is och snö, temperaturen håller stadiga fem minusgrader året om och inredningen är handgjord och unikt designad av konstnärer från världens alla hörn. Sviterna utgör nattetid ett hotell och dagtid en konstutställning. Väljer du att spendera natten på is eller i vårt traditionella, varma boende ingår entré till konstutställningen i rumspriset. Dagsbesökare är varmt välkomna att köpa entrébiljetter i vår shop. Icehotel 365 inhyser också en magnifik isbar som serverar drinkar 'in the rocks' och Champagne ur handgjorda isglas.

Arktiska aktiviteter och upplevelser

I samband med din vistelse på Icehotel finns det mängder av häftiga aktiviteter och upplevelser, oavsett tid på året. Allt från turer med hundspann, skoteräventyr, norrskenssafari till forsränning, kurs i naturfotografering och vildmarkssupé. Läs mer om alla aktiviteter här!

Långt bort men ändå nära

200 km norr om Polcirkeln, i midnattssolens och norrskenets magiska ljus hittar du Icehotel. Och hit tar du dig enkelt. Flyget från Arlanda till Kiruna flygplats går snabbare än att köra mellan Göteborg och Malmö, och det tar lika länge som att pendla från Norrtälje till Stockholm C. På 90 minuter med flyg har du landat på Kiruna Airport som bara ligger en kvart från Icehotel. Tar du tåget gör du samma resa på 12 timmar. Långt bort men ändå nära. Du kan även ta bussen från Kiruna C till Icehotel och det tar ca 30 minuter.

Varma rum och stugor 

För dig som lätt får kalla fötter eller helt enkelt letar efter ett mysigt boende att spendera mycket tid under täcket i mellan spännande utomhusaktiviteter på Icehotel - välj mellan traditionella hotellrum eller stugor. Perfekta att kombinera med en natt bland iskonst för att få ut det mesta av din upplevelse.

För en unik vigsel

Vår ceremonisal är belägen i vinterhotellet. Även den återvänder till älven när våren kommer, men kärleken består. Återuppstånden i ny tappning varje vinter och handskulpterad av noga utvalda konstnärer, är den förgänglig och en av de mest unika vigselplatserna du kan hitta. Den utgör en intim miljö med plats för 35-40 gäster, med väggar och tak gjord av snö och altardetaljer och bänkar är skapade av renaste naturis. Ceremonisalen passar även för de som överväger att förnya sina löften eller en högtidlig välsignelse ceremoni. De handskulpterade konstsviterna eller den majestätiska pelarsalen är andra alternativ till en vacker inramning för ert speciella tillfälle, likaså konstgalleriet som återfinns i Icehotel 365 och är tillgänglig året runt, alltså även för sommarbröllop.

Världens första permanenta isbar i Stockholm

Visste du att Icehotel var med och grundade världens första permanent isbar redan 1994? Icebar by Icehotel Stockholm är centralt beläget i Hotel C i direkt anslutning till Centralstationen. Baren är skapad av is från Torne älv, och håller minusgrader året om.

Kontakt

  • Marknadsvägen 63 98137 Jukkasjarvi , Sverige

Hitta till hotellet

Från Kiruna flygplats

14 km, tar ca 15 minuter med bil

Från centrala Kiruna

Med buss tar det ungefär 30 minuter att åka från Kiruna C till Icehotel.

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Kiruna, +46 980 120 20

Om Icehotel

Antal rum

Kalla rum: 52 st
Varma rum: 72 st

Antal konferensrum

3 st

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.