I sommar har Amalia, Robin och deras två barn, Sixten och Hedda, hyrt ut sin lägenhet och flyttat in i en buss. De ska åka på en roadtrip genom vårt kära Sverige och vackra grannland Norge. Läs om familjen, resans katastrofala start och hur gör de löser bekvämligheter som toalettbesök och dusch.

Amalia Braunsthal i en van
Här har vi Amalia och Hedda i sin Volkswagen

Amalia Braunsthal, en sprudlande tjej från Norrköping, har tillsammans med sin familj lämnat trygga vardagen och flyttat in i en van, som även kallas bussen. I flera månader har familjen planerat och förberett flytten och resan. Bussen har renoverats, solceller har installerats och lägenheten i Norrköping har fått nya inneboende.


Amalia, Sixten, Hedda och deras vanBussen har rinnande vatten, ett mini-kök, förvaring och ett vardagsrum som på kvällarna förvandlas till ett sovrum.


Det enda bilen inte har är toalett och dusch - men där kommer vi och våra hotell in i bilden. Amalia, Robin, Sixten och Hedda ska stanna till på några av våra fina hotell under vägen. Där kan de duscha, bada och ladda upp med goda hotellfrukostar inför vägarna.


Så, den 8 juni var dags för avfärd men efter första stoppet märkte de att något var fel. Motorn ville inte starta. Amalia och hennes familj fick därför ta sin "vanliga" bil och åka från Norrköping upp till Quality Hotel Friends i Stockholm för att spendera några nätter där medan bussen fick spendera några nätter på bilverkstaden. Här kan du följa med under deras vistelse på Quality Hotel Friends. Det hoppas i hoppborg, äts frukost, badas i badkar och så får Amalia ett efterlängtat samtal...


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/J5E1UNlmGK4
Vill ni följa med på Amalias resa i sommar? Gör det genom att följa henne på Instagram eller kika in hennes blogg.