Gör dig redo för Stockholms mest färg- och kärleksfyllda evenemang under året – Stockholm Pride Festivalen. Vi har hittat 9 goda anledningar till att besöka Stockholm Pride år 2015:


 1. PRIDE PARADEN
  Stockholm Pride är inte mindre än Skandinaviens största Prideparad. 60 000 människor dök upp förra året för att insupa de vackert dekorerade bilarna och fira tillsammans med de glamourösa deltagarna som gick i paraden genom Stockholms gator. Tillsammans utgör de mycket kärlek och en massa skoj. Människor gör upplevelsen till en heldagsutflykt med tält, matsäck och dricka i goda vänners lag längst paraden. Låter det underbart? Ta med dig din pick-nick och ett par solstolar, kom som du är eller klädd i glitter – alla är inbjudna.


 2. GÖR SLUT
  Varje år har Stockholm Pride ett tema. Pride år 2015 har temat ”Gör Slut”. Oroa er inte – Stockholm Pride vill inte att ni ska göra slut med kärleken. De vill göra slut med begränsande normer, fördomar och hat. För oss på Strawberry spelar det ingen roll vem du är eller vem du älskar, så låt oss göra slut tillsammans.


 3. UTVIDGA DINA VYER
  Vi lever i upplysningens tid. Oavsett om du är en nybörjare eller proffs i LGBT-frågor arrangerar Stockholm Pride seminarier, workshops och debatter som både är intressanta och inspirerande för just dig. Missa inte chansen att expandera dina kunskaper och vyer.


 4. HA ROLIGT
  För de som söker lättare och mer underhållande upplevelser finns det utställningar, filmvisningar, lekar och tävlingar i temat LGBT. Utöver de officiella Prideaktiviteterna har barer och andra hak runt stan deras egna Prideinspirerade arrangemang i sprakande färger. Håll dig uppdaterad på Stockholm Prides festivalprogram.


 5. DEN DESIGNADE DOG-TAGGEN
  Varje år får en ny designer äran att designa ett unik dog-tag-smycke för Pride Festivalen. Kända namn som Jean Paul Gaultier, J. Lindeberg och Evfa Attling är några kända designers som tidigare år designat dog-taggen. Denna fantastiska kollektion kommer att vara tillgänglig i ett begränsat antal för de som helst enkelt är först till kvart – det vill säga de som köper sitt Stockholm Pridepass först. Vi är väldigt nyfikna på årets dog-tag. Är du?


 6. FÄRGER
  Vem älskar inte färger? Under en vecka förvandlas Stockholm till det som motsvarar en brasiliansk karneval. Gräv fram din mest färgglada outfit som du annars kan ha svårt att hitta passande evenemang för, ta på dig den, bär den med stolthet och slå dig samman med glittret och glamouren regnbågsparaden bjuder in till.


 7. SOMMAR I STOCKHOLM
  När du inte deltar på något av festivalarrangemangen kan du njuta av de andra upplevelser Stockholm har att erbjuda. Varför inte börja dagen med att besöka en av Stockholms många loppmarknader? Gör det till ett urbant äventyr på jakt efter skatter bland kläder från svunna tider och retromöbler. Under varma sommardagar kan man göra som stadsborna, ta ett dopp vid en av de populäraste badplatserna, Långholmen. Vill du ta en promenad finns det vackra stigar längst hela ön. Om du fortfarande har energi kvar efter att solen gått ner och vill njuta av den friska kvällsbrisen har Trädgården en alldeles speciell klubbupplevelse. Se till att inte komma dit för sent, klubben är väldigt populär och det blir snabbt kö.


 8. PRIDE EFTERFESTER
  Efter en lång dag av musik, dans och Prideparad finns det ingen anledning att stanna upp – fortsätt festa hos oss. Ta med dig en kompis eller tio och dansa in i småtimmarna.


 9. OCH SIST MEN INTE MINST: KÄRLEK ÄR VÄRD ATT FIRAS
  För att citera några kärleksambassadörer: Allt vi behöver är kärlek. Och det kan aldrig vara för mycket av det. Så låt oss förespråka det, sprida det och fira det.