Den svenska huvudstaden Stockholm står värd för Nordens största Pridefestival och i år kommer över en halv miljon besökare delta i regionens mest färgglada event. Oavsett om du är veteran eller förstagångare – här är varför du inte får missa Stockholm Pride Festival den 31 juli - 5 augusti 2023.

Stockholm Pride Parade
Stockholm Prideparad

En av årets höjdpunkter och Strawberry absoluta favoritevenemang är självklart Pride! Vi är stolt sponsor och längtar väldigt mycket till Stockholm Pride!


1. Vikten av acceptans och mångfald


Pridefestivalen står för så mycket mer än bara stödet för HBTQ-personers rättigheter i samhället. Pride kämpar även för mänskliga rättigheter, fördömer diskriminering på grund av sexuell läggning, jobbar mot rasism och mycket mer. Strawberry delar dessa värderingar och arbetar kontinuerligt med hållbarhet som inkluderar riktlinjer och program som specifikt fokuserar på mångfald, integration och rättvisa arbetsförhållanden för alla.


Diversity


“Mångfald ökar värdet av affärer och alla som jobbar för Strawberry förbinder sig att respektera denna mångfald. Vi är stolta över att kunna stimulera våra anställda oavsett deras kön, nationalitet, religion, sexuella läggning eller ålder, att dela det ansvaret och uppmuntra professionell och personlig utveckling.”


2. Stockholms skönhet


Stockholm, redan känt som “Nordens Venedig”, kommer förvandlas till en än mer vacker stad under festivalen då den formligen kommer spraka av alla färger! Kan du föreställa dig något vackrare än detta?


Oavsett hur vädret blir (vi håller tummarna) kommer det bli en STOR festival som sprider ut sig över hela staden. Dessutom är Stockholm som allra bäst under sommaren.


Har du lite tid över? Besök lokala favoriter som Vasamuséet eller Skansen.


Beauty


3. Paraden!


Nordens största Pride-festival kommer givetvis även bjuda på den största Pride-paraden! Omkring 50 000 kommer att delta och det är som bäddat för att bli årets fest. Om du tycker att 50 000 deltagare låter mycket, föreställ dig publiken på 500 000 som kommit för att titta och heja på deltagarna i paraden.


Det är många som vill vara med och visa sitt stöd och dessutom ha riktigt roligt under tiden. Om inte det är fint så vet vi inte vad fint är.


Pride-paraden genomförs alltid på lördagen under prideveckan. Utav erfarenhet vill vi tipsa om att vara där i tid så du får en bra plats att dansa på. Många gör upplevelsen till en heldagsutflykt med tält, matsäck och dricka i goda vänners lag längst paraden. Låter det underbart? Ta med dig din pick-nick och ett par solstolar, kom som du är eller klädd i glitter – alla är inbjudna.


För mer information, besök Stockholm Pride Festival.


pride_parade_stockholm


4. Vidga dina vyer


Vi lever i upplysningens tid. Oavsett om du är en nybörjare eller proffs i HBTQ-frågor arrangerar Stockholm Pride seminarier, workshops och debatter som både är intressanta och inspirerande för just dig på Pride House. Missa inte chansen att expandera dina kunskaper och vyer.


5. Ha roligt


För de som söker lättare och mer underhållande upplevelser finns det utställningar, filmvisningar, lekar och tävlingar i temat HBTQ. Utöver de officiella Prideaktiviteterna har barer och andra hak runt stan deras egna Prideinspirerade arrangemang i sprakande färger. Håll dig uppdaterad på Stockholm Prides festivalprogram.


Stockholm Pride - people & colorful balloons At the Pride Parade


6. Färger


Vem älskar inte färger? Under en vecka förvandlas Stockholm till det som motsvarar en brasiliansk karneval. Gräv fram din mest färgglada outfit som du annars kan ha svårt att hitta passande evenemang för, ta på dig den, bär den med stolthet och slå dig samman med glittret och glamouren regnbågsparaden bjuder in till.


7. Pride-efterfester


Efter en lång dag av musik, dans och Pride-parad finns det ingen anledning att stanna upp – fortsätt festa hos oss. Ta med dig en kompis eller tio och dansa in i småtimmarna.


8. Och sist men inte minst: Helt enkelt för att kärleken är värd att fira!


Kärleken borde vara lika för alla och så länge det fortfarande finns människor som inte håller med, måste vi fortsätta sprida budskapet om kärlek och jämlikhet.


För att citera några kärleksambassadörer: Allt vi behöver är kärlek. Och det kan aldrig vara för mycket av det. Så låt oss förespråka det, sprida det och fira det.


Närbild av gaypar som håller hand.


OK! Jag är med. Men var ska jag bo?


Här kan du se alla våra hotell i Stockholm. Om du så vill bo mitt i smeten nära Pride Park och paraden eller i ett lugnare område i en annan del av stan så finns det ett hotellrum som passar just dig. Hos oss är alla välkomna!