Medlemskap
typeWarning
Problem att boka avtalspriser

Just nu upplever vi problem med vissa av våra avtalspriser. Kontakta kundservice om du inte lyckas boka hotellrum till företagsavtalspris. Vår kundservice har en magic touch och kan hjälpa dig. Vi beklagar eventuella besvär som detta medför.

close

10 coola saker att göra i Göteborg med dina barn: ”Är det en riktig sengångare?”

Ingrid, 5, är varm. Som tur är kan hon ta av sig allt utom t-shirten i den här tropiska regnskogen. Mitt i hjärtat av Göteborg. ”Titta, det är en sengångare, precis som i filmen”, säger femåringen.

Famillj på nöjespark Liseberg i Göteborg.
 • Hopkurad i ett litet hörn, alldeles stilla, ligger en stor och lurvig fluffboll. Ingrid har helt rätt, det är en riktig sengångare. 5-åringen har tagit av sig jackan och går omkring i sin t-shirt.

 • Temperaturen i den tropiska regnskogen är runt 25 grader Celsius, men på grund av den höga luftfuktigheten känns det ofta mycket varmare ...

 • Ingrid är här med storasyster Charlie, 10, pappa Kalle och mamma Guro. Den norska familjen har kommit till Universeum. Det är ett paradis för familjer, med en technozon, en sydamerikansk tropisk regnskog och ett akvarium.

 • ”Är det en riktig sengångare? Det är mitt favoritdjur i min favoritfilm, Zootropolis”, säger Ingrid, som blir verkligt exalterad när hennes favoritdjur börjar röra på sig.

 • ”Kan vi gå upp till hajarna?” frågar Charlie spänt och otåligt.

Här är de 10 populäraste aktiviteterna för barnfamiljer i Göteborg:

1. Alfons Åbergs kulturcentrum


Adress: Slussgatan 1


Tvärs över gatan från Clarion Hotel® Post hittar du Alfons Åbergs kulturcentrum. Kulturhuset bygger på den svenska författaren Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg. Det är ett riktigt mysigt ställe med lekrum, läshörn, teater och barnvänlig mat.


2. Hagabulle


Adress: Haga Nygata 28


Hagaområdet är känt för sina trähus och charmiga kaféer och butiker. Här hittar du även den berömda hagabullen – en gigantisk kanelbulle. Den är verkligen enorm. Ät lunch på Café Husaren, köp en av dessa berömda kanelbullar och ta en hagabulle-selfie!

 • 3. Liseberg

  Adress: Örgrytevägen 5

 • Göteborgs mest kända attraktion, Liseberg, är ett måste på vår lista.

 • Du bör avsätta en hel dag eller två att tillbringa i nöjesparken, som är fylld med klassiska berg-och-dalbanor, spännande åkattraktioner, ett särskilt kaninland för de små och ett brett utbud av matställen.

 • ”Jag var jätterädd i början eftersom den gick rakt ner. Så jag skrek, men sen var det bara kul!”, säger Charlie. Han har precis åkt berg-och-dalbanan Lisebergbanan – ställets populäraste åkattraktion.

4. Hotell med simbassänger


Adress: Drottningtorget 10


Simbassänger står ofta högt upp på barns önskelistor när de är på semester. Clarion Hotel® Post har en bassäng på taket med fantastisk utsikt, där barnen kan bada under dagen. Hotellet erbjuder även familjerum och ligger mitt i Göteborg. Ett annat bra alternativ är att välja ett Clarion Collection®-hotell, där frukost, fika och middag ingår i priset för din vistelse.


5. Actionpark


Adress: Burgårdsparken 1


Actionpark ligger mitt i hjärtat av Göteborg, i Burgårdsparken, och är en fristad för skateboardåkare och sparkcykelåkare. Den utgör ett perfekt aktivitetscentrum för både små barn, tonåringar och


föräldrar. Parken består av nästan 2 000 kvadratmeter betong och riktar sig till familjer som gillar fart och action. Och det bästa av allt är att det är helt gratis att åka i den...


6. Slottsskogen


Slottsskogen är en av Göteborgs populäraste parker – för både lokalbefolkning och besökare. Här finns vidsträckta grönytor för picknickar, en utmärkt lekplats (med gott om klätterställningar och utrustning) och en av Sveriges äldsta djurparker där du kan titta på älgar, rådjur, kaniner och pingviner.


7. Utomhusbassäng


Adress: Frihamnen 7


Om du besöker Göteborg på sommaren är de offentliga bassängerna i Jubileumsparken i Frihamnen väl värda ett besök. Här finns en bassäng med rutschkana, en simbassäng och ett roligt hopptorn. Öppnar i juni 2023.


8. Upzone


Adress: Skatåsvägen 25


En stor äventyrspark belägen i vackra Skatås. Parken är indelad i olika zoner med aktiviteter som klättring, linbanor, bumper ball (du har en stor plastbubbla på dig och försöker spela fotboll) och Combat archery tag – en säker och spännande bågskyttetävling. Aktiviteter kan utföras enskilt eller i team som tävlar mot varandra. Vem är den tuffaste medlemmen i familjen?


9. Naturhistoriska museet


Adress: Museivägen 10


Museer är alltid ett bra val och det här stället intresserar människor i alla åldrar. Här finns stora samlingar av uppstoppade djur, insekter och reptiler samt geologiska utställningar. Museet erbjuder en fantastisk blandning av permanenta utställningar och evenemang. Kolla museets webbplats i förväg för mer specifik information.


10. Universeum


Adress: Södra vägen 50


Tillbaka i Universeum har tvåbarnsfamiljen från Norge vandrat genom tunneln som leder till ”havet”– ett gigantiskt akvarium med en fyra meter hög glasvägg. Leopardhajar, rockor och mindre fiskar i klarblå, orange och gula färger simmar omkring precis ovanför familjen. Precis som i en tecknad film.

 • “Där är den”, säger Charlie och pekar. Längst ner i akvariet ligger en så kallad amhaj, som kan bli upp till 4 meter lång. Just nu sover den lugnt.

 • Barnen sätter sig framför det höga glaset. De blir helt lugna, fascinerade och uppslukade av allt de ser. De stannar länge här.

 • Längre ned i Universeum väntar en uppsjö av andra erfarenheter, inklusive ett rum där du kan lära dig mer om månlandningen, ett kemiskt laboratorium och en utställning där du kan lära dig allt om människokroppen.

 • Men efter att ha varit i en tropisk djungel, sett en riktig sengångare och (med en glasruta emellan) klappat en haj så har barnen äntligen fått nog med intryck. Eller det var i alla fall vad vi trodde.

 • Lite trött frågar Ingrid:

 • “Kan vi gå tillbaka till djungeln igen?”

Senaste artiklarna