Här tipsar vi dig om 3 städer i Sverige där du kan uppleva en riktigt bra golfweekend.

En kvinna som spelar golf
Du behöver inte åka långt för att upptäcka nya golfbanor

Att spela golf är populärt i Sverige. I landet idag finns det nästan 500 000 aktiva medlemskap, vilket alltså innebär att var 20:e svensk spelar golf. Att kombinera en weekendresa med golfspelande är det perfekta sättet för dig som är golfintresserad att dels koppla av, men också få chansen att uppleva en härlig stund på banan.


Upplev Jönköpings golfmöjligheter


Jönköping med dess strategiska placering vid Vätterns södra strand och invid E4an är en härlig stad som också har ett riktigt bra golfutbud. Härifrån har du bra utgångspunkt för att spela på exempelvis Jönköpings GK, Skinnarebo Golf & Country Club och Isabergs GK. Alla tre är riktigt bra golfbanor som kommer ge dig och ditt sällskap en underbar golfweekend. Isabergs GK är ofta benämnd som en av Sveriges absolut bästa golfbanor. Terrängen är kuperad och gröna dungar samsas med mjuka slänter och dramatiska klippbranter. På golfklubben finns två banor, östra och västra, som ligger vackert utmed Hammarsjön och Nissan. De sista 4 hålen på östra banan tillhör enligt många Sveriges vackraste och är definitivt värt ett besök för dig som vill uppleva något utöver det vanliga.
Golf Jönkoping golfklubbFoto: Jönköping Golfklubb


Golf Isaberg GolfklubbFoto: Isaberg Golfklubb


I Jönköping har ni flera hotell att välja på – exempelvis kan ni välja att bo på centrala designhotellet Vox Hotel.


deluxe-double-room-with-view-vox-hotelPå Vox Hotel kan ni boka riktigt läckra rum med utsikt över Vättern.


Skåne – ett golfparadis


Skåne är något av Sveriges golfparadis och har hela 64 golfklubbar och anläggningar. Klimatet är mildare än i norra Sverige och golfsäsongen varar långt in på hösten. Västra Skåne har ett stort utbud av riktigt härliga golfbanor som är enkla att ta sig till. Landskrona GK har en vacker utsikt över sundet och har två högklassiga banor, Erikstorp och Hildesborg. Här har flera högprofilerade tävlingar spelats och staden har både 2017 och 2018 blivit framröstad till ’Sveriges bästa golfstad’. Berömda Barsebäck eller natursköna Torekov och S:t Arild – i västra Skåne finns ett pärlband av riktigt bra golfbanor som kommer göra din weekend till en succé.


Golf Landskrona golfklubbLandskrona Golfklubb. Foto: Mickael Tannus


Golf Landskrona golfklubbLandskrona Golfklubb. Foto: Mickael Tannus


Golf st Arlid GolfklubbFoto: St: Arild Golfklubb


Golf st Arlid GolfklubbFoto: St: Arild Golfklubb


Golfers Barsebäck resort Foto: Barsebäck Golfklubb


Bo i vackra Helsingborg och gör dagsutflykter till de olika kustnära golfbanorna.


standard-room-double-bed-clarion-hotel-helsingborgPå Clarion Hotel Grand Helsingborg bor du med bästa läget, precis vär Kärnan, hamnen och Knutpunkten.


Kittlande golf runt Vänern


Värmlands residensstad Karlstad är inte bara ishockey, Löfbergs Lila och glada människor. Staden har också riktigt bra golfbanor och är ett utmärkt val för en golfweekend. Forsbacka GK är en naturskön skogs- och parkbana som ligger drygt en timme från Karlstad. Här bjuds du på kittlande hål och en rolig golfupplevelse. Väl i Karlstad rekommenderas också ett besök på Karlstads GK – Värmlands största golfklubb och en av de högst rankade klubbarna i Mellansverige. Anläggningen består bland annat av 27 hål och har också en populär restaurang där du kan unna dig en bit mat efter en väl genomförd runda.


Golf Karlstad Golfklubb klubbhusKarlstad Klubbhus. Foto: Karlstad Golfklubb


Golf Karlstad golfklubbKarlstad Golfklubb. Foto: Stig Dahlén


Golf Karlstad golfklubbFoto: Karlstad Golfklubb


Forsbacka GK GolfFoto: Forsbacka GK


Utgå från moderna Clarion Collection Hotel Plaza i stadens centrum och ha nära till både shopping, restauranger och golfbanor.


deluxe-twin-room-clarion-hotel-plazaChecka in i ett Deluxe-rum på Clarion Hotell Collection Hotel Plaza, i centrala Karlstad.