När du googlar "Karaoke Helsinki" får du, på 0.67 sekunder, 4,93 miljoner träffar. Så ja, finländarna har fler intressen än varma bastubad. Vi har grävt djupare och letat fram några av de allra bästa karaokebarerna i Finlands huvudstad. Läs om dem här!

Två tjejer sjunger karaoke
Vi svenskar förstår självklart hypen med karaoke. Att samlas ett kompisgäng, ta något gott att äta och dricka samtidigt som man sjunger halsarna hesa.

Finländarna är experter på just detta, så till dig som ska till Helsingfors snart har vi nu listat 10 karaokebarer som du inte får missa!


Boka din hotellnatt i Helsingfors här.


1. Wallis Karaoke Bar


Adress: Kanavaranta 7 e 22


Wallis Karaoke Bar är en speciell bar med sin havsutsikt och varma och mysiga atmosfär. Inte konstigt att stället är populärt och lockar till sig duktiga sångare. Här går det att boka bord och bås för att säkert få plats. Ligger på Katajanokka-halvön och har öppet alla dagar i veckan.


Kika in Wallis Karaoke Bar och boka ditt bås här!


Wallis Karaoke Bar in HelsinkiAlltid härlig stämning på Wallis!


2. Karaokebar Pataassa


Adress: Snellmaninkatu 13


En klassisk karaokebar: musik, mikrofoner och drinkar. Inredningen tar ingen särskild uppmärksamhet, men besökarna gör det desto mer... En gäst har skrivit i sin recension "Det här är stället som du hatar och absolut ÄLSKAR, på samma gång." Baren är särskilt populär på fredagar och lördagar, och måste upplevas på plats. Ligger i området Kruununhaka.


3. Singer’s Karaoke Bar


Adress: Lonnrotin puistikko 1


Denna karaokebar ligger mycket centralt i Helsingfors, för dig som väl känner till Helsingfors: nära Lönnrotparken. Vänlig atmosfär, brett låturval och en riktig scen som får den mest ovana sångare att känna sig som en stjärna. Lite dyrare än andra karaokebarer, men väl värt pengarna! Om man får dansfeeling är det bara att gå en trappa ner där dansgolvet finns.


4. Karaokebar Anna K


Adress: Annankatu 23


Anna K är en liten och mysig karaokebar som ligger ganska centralt, nära området Kamppi. Passar er som inte är ute efter den största publiken. Öppet måndag till lördag!


5. Karaokebar Jone’s


Adress: Kaisaniemenkatu 13


Mitt i city, nära tåg- och spårvagnsstationen och den vita katedralen hittar du Karaokebaren Jone's. En bar med genuin och gammaldags inredning. Öppet alla kvällar och nätter i veckan, förutom på måndagar.


6. Karaokebar Restroom


Adress: Tehtaankatu 23 A


Den lilla fristående tegelbyggnaden uppfördes 1952 som en offentlig toalett i samband med OS i Helsingfors, men nu har den fått äran att bli karaokebar i stället. Cirka 30-40 personer får plats samtidigt och enligt en hemlig källa är det den finska Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönens favoritbar... Restroom är populär och ofta full av karaokeentusiaster.


7. Kaivopihan Karaokekellari


Adress: Mannerheimintie 3


En centralt placerad karaokebar, nära Helsingfors tågstation. Och med hela tre scener har du tripplat möjligheterna att få sjunga mycket! Energiska och vänliga karaokevärdar håller energinivån på topp i baren. För den ovana karaokebesökaren har de två övningsbås där du kan träna på skillsen.
Karaokebar i Finland Bild från: Kaivopihan Karaokekellari


8. Karaokebar Yokopeli


Adress: Fabianinkatu 17


Mycket liten, men mycket mysig karaokebar med riktigt bra priser i baren. Ligger nära Esplanadi, designmuseet och Hotel F6(!). Har öppet kvällstid, tisdag-lördag.


9. KGB-Club


Adress: Hallituskatu 3


En HBTQ-vänlig karaokebar med väldigt trevlig atmosfär och ett stort utbud av finska låtar! De engelskspråkiga låtarna finns det dock färre av... Har öppet fredagar och lördagar 22.00 - 04.00.


10. Erottaja Night


Adress: Erottajankatu 15/17


En karaokebar och nattklubb som har öppet 20.00 - 04.00 varje dag i veckan. Ligger väldigt nära Esplanadi och Hotel F6.
Bubblare - Karaokebar Populus

Adress: Aleksis Kivis gata 22


En karaokebar för den som inte vill begränsa sjungandet till sena helgkvällar. Det här stället har öppet dygnet runt - alla veckans dagar! Men om du är ute efter fest och folkliv gör du bäst i att komma hit just en sen helgkväll. Ligger en bit utanför centrum.
Sugen på en karaokehelg i Helsingfors? Boka din hotellnatt till garanterat bäst pris här!