Vintern i Norge är lång så varför inte utnyttja det snöbelagda landskapet och planera en trevlig skidsemester i Norge med familjen? Vi har en känsla av att du inte kommer ångra dig – Norge har några av Skandinaviens bästa skidorter. Här är våra favoriter!

main_qualitysparesortnorefjell.jpg

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden

Norefjell


Det här är ett av de största skidområdena i Skandinavien. Med en fallhöjd på 1,008 meter och 26 backar tillfredsställer destinationen de flesta skidåkare! Med bara 90 minuters körtid från Oslo, kan du åka hit på en dagstur om du bor i Oslo, eller så kan du välja att bo nära backarna på Norefjell Ski & Spa och njuta av utsikten varje morgon med en kopp kaffe i handen. På eftermiddagarna väntar spaavdelningen på de vuxna.


Om ni tar med er egen utrustning finns det en verkstad där ni kan få hjälp att göra skidorna redo för backarna. Om ni inte har era egna skidor, ingen fara, ni kan enkelt hyra skidor, snowboards och alla andra nödvändigheter, som passar både till vuxna och barn. Det finns olika typer av liftkort, både endagars och flerdagars, liksom skidskola för att fräscha upp din teknik om det skulle behövas. Säsongen börjar i mitten av november så se till att planera i god tid för att få ut så mycket som möjligt av din tid i backarna!


main_qualitysparesortnorefjellNorefjell Ski & Spa


Mäktiga upplevelser i Narvik


Med ett stort fjäll omringat av vackra fjordar blir skidåkningen i Narvik en mäktig upplevelse. Hotellet Quality Hotel™ Grand Royal i Narvik ligger bara några få minuter från Narviks alpinanläggning, där du hittar både skidskola, pulkabackar och skidtävlingar.


De storslagna omgivningarna ger dig en speciell vinterupplevelse. Gondolbanan på Narvikfjället tar dig hela 656 meter över havet. Njut av panoramautsikten över Ofotfjorden och flera berömda fjäll, varav berget "The Sleeping Queen" som är ett av de mest kända.


Läs mer om hotellet i Narvik här!


Natursköna Oppdal


Två timmar söder om Trondheim hittar ni Oppdal, och Quality Hotel™ Skifer. Oppdal är ett stort skidområde bestående av fyra fjälltoppar med möjlighet till båda utförs- och längdåkning. Högsta toppen i Oppdal ligger på ståtliga 1350 meter, och här hittar du hela 17 liftar, 28 utspridda pister, 2 snowparks och ett område som helt är tillägnat barnen.


Skifer-2-1024x683.jpgQuality Hotel™ Skifer


Vackra Quality Hotel™ Skifer ligger beläget 545 meter över havet och erbjuder allt du kan tänkas behöva efter en dag ute i backen. Mjuka upp dina muskler i spaavdelningen, fyll din kropp med ny energi i à la carte-restaurangen eller koppla av i baren tillsammans med trevligt sällskap och något gott att dricka.


Extra: Åre, Sverige


Psst! Vi vet att vi inte kan flytta landsgränser, men vi vill gärna inkludera Åre som bubblare på denna lista. Speciellt eftersom man faktiskt kan se till Norge från denna svenska skidort. Åreskutan, som är den högsta toppen, har en fallhöjd på ca 1000 meter. Bor du dessutom på Copperhill Mountain Lodge bor ni praktiskt taget direkt i backen. När barnen känner sig nöjda för dagen kan du lämna av dem antingen vid poolområdet eller i rummet ni hyr och bege dig mot spaavdelningen.


Det här är våra favoritställen för skidsemester i Norge (och lite Sverige), vilka är dina favoriter?


fasad_vinterMagisk utsikt över Åreskutan.

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden