Det är inte alltid så lätt att hitta aktiviteter och sevärdheter som passar alla i sällskapet. Därför är det extra bra att Hamar har så mycket härligt att erbjuda! Här följer några tips på Hamars bästa aktiviteter som är perfekta att packa med i resväskan.

Atlungstad Brenneri at Hamar at night
Photo: Frederik Garshol

Ta en tur till vackra Helgøya - en härlig dagsutflykt för hela familjen


couple-at-HelgoyaKlatrepark-putting-on-helmetsVad sägs om lite klättring på första dejten? Foto: Helgøya Klatrepark


Den vackra ön Helgøya ligger ca en timme från Hamar med bil, men det är verkligen värt att ta sig dit! Helgøya är det perfekta valet för en härlig dagsutflykt och bjuder på alltifrån vackra vandringsområden och bra restauranger till en riktigt cool klätterpark.


Här kan du och din familj susa fram i ziplines eller testa att klättra mellan träd på olika höjder och olika svårighetsnivåer. Efteråt kan ni ta en promenad längs naturstigen biestien och lära er mer om binas fantastiska liv, samtidigt som ni njuter av den omgivande naturen. Avsluta dagsutflykten på bästa sätt med en god bit mat på omtyckta Skafferiet. Det blir inte mycket bättre än så här!Vår vision är "luftiga upplevelser för alla" i Norges kanske vackraste och Innlandets största klätterpark. Vi vill att alla ska få chansen att bemästra våra banor och ha riktigt kul mellan träden. Vi har 9 banor, 13 ziplines och Norges längsta zipline (430 meter) i en och samma klätterpark - Elisabeth Stai, VD Helgøya Klatrepark.Kul för vuxna på Atlungstad Brenneri


Atlungstad-Brenneri-hamar-man-serving-food Foto: Atlungstad Brenneri


Atlungstad brenneri är Norges enda historiska potatisbrännvinsdestilleri som är i drift än idag. På sommaren kan du uppleva alltifrån guidade turer och akvavitprovningar till föreställningar och konserter i de vackra gamla byggnaderna.Atlungstad Brenneri är Norges äldsta destilleri i drift och har som vision att vara den bästa distributören av akvavit - Ole-Volden-Sandersen, VD.Detta kanske inte är vårt mest barnvänliga förslag på saker att göra i Hamar, men det är en perfekt aktivitet för ensamresande, par, vänner och kollegor! Det tar cirka 10 minuter att köra till destilleriet från Hamars centrum, men du kan också välja att ta bussen som tar cirka 30 min.


Dyk från Norges dyraste hopptorn


Stupetaarnet-Hamar-People-Diving Norges mest omtalade hopptorn ser helt fantastiskt ut! Foto: Jens Chr. Strandos


På Koigen kan du ironiskt nog hoppa helt gratis från det som är känt som Norges dyraste hopptorn. Du kan bara inte besöka Hamar utan att ha testat att hoppa från tornet, oavsett vilken årstid det är! Koigen är ett fritidsområde vid Mjøsasjön, bara 10 minuters promenad från de många hotell som ligger i Hamars centrum. Här hittar du också en skatepark, beachvolleybollbanor, basketplan och en sandstrand!


Domkirkeodden


Domkirkeodden-hamar-museum* Domkirkeodden är ett ganska annorlunda museum med sin berömda glaskatedral*


Domkirkeodden är utnämnt till ett av de vackraste museerna i världen, så detta är bara ett måste på att-göra-listan. Här kan du bland annat beskåda den fantastiskt vackra glaskatedralen Hamardomen vars eleganta och imponerande konstruktion omger ruinerna av Hamars gamla domkyrka.


Kom ihåg att boka en guidad tur om du planerar att resa till Hamar på vintern - museet har nämligen stängt på vintern, men tar emot grupper som bokat i förväg.


Gregers - perfekt för de kulturintresserade


I den gamla brandstationen på Grønnegata 70 i Hamar hittar du Gregers bar och konsertlokalen Gregers Live – känd som den perfekta mötesplatsen för alla kulturintresserade i Hamar.
Gregers bjuder på en härlig och avslappnad atmosfär, läckra drinkar och sköna konserter. Dessutom ligger det bara 300 meter från fantastiskaClarion Collection® Hotel Astoria.


Norsk Jernbanemuseum – mycket häftigare än det låter!


Steam train at Norsk jernbanemuseum Hamar Foto: Mette Larsen


I Hamar ligger också Norsk jernbanemuseum. Det låter kanske otroligt tråkigt för dig som inte är tågintresserad, men ack så fel du har. Detta järnvägsmuseum är nämligen Norges första tekniska museum och erbjuder en mängd roliga aktiviteter både för barn och vuxna.
Och här pratar vi riktigt roliga aktiviteter - bland annat har de placerat ut ett lok som barnen kan leka helt fritt i. Under sommaren öppnar de också upp museiparken där hela familjen kan ägna sig åt orientering.


Övernattning i Hamar


Clarion Collection Astoria Hamar Buffet Table Tänk att efter en lång dag med upplevelser, aktiviteter och äventyr få vakna upp till denna frukost!


När du planerar att resa till Hamar är det viktigt att bo både bekvämt och centralt. Oavsett om du reser med en viss budget, utan bil eller med din familj, är Clarion Collection® Hotel Astoria det perfekta valet. Där bor du otroligt bekvämt mitt i Hamar, precis på Östra torget, och både frukost och middag ingår i rumspriset!