Sportlov, vintersemester, weekendresa? Eller kanske bara lust att göra något kul en vanlig vintervardag? Härliga vinteräventyr väntar i hela Norden, både för skidälskaren och den som hellre stannar i stan. Här kommer 6 av våra bästa tips!

burn-out-city-snowmobile-safaris-archipelago-helsinki.jpg
Foto: Burn Out City i Helsingfors

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden
chevronRight

1. Hundsläde och norrsken i norska Tromsö


Tromsö – känt som Nordens Paris – är något alldeles extra, oavsett årstid. På sommaren väntar midnattssolens ljusa nätter och naturupplevelser som valsafari och havskajak. På vintern flyttas fokus till häftiga arktiska äventyr.


Vill du se norrskenets magiska blågröna slöjor bölja över himlen i Nordnorge? Då är det bara att klä dig så varmt du kan och ge dig ut i naturen. Städernas artificiella ljus gör det ofta svårt att se norrskenet, men ute i den vilda naturen finns de rätta förutsättningarna. Extra spännande kan det bli om du bokar en dagstur med hundsläde! En sådan kan beställas bland annat via Active Tromsø, som tar dig till sitt basläger en halvtimme utanför centrum. Där får alla först hälsa på huskyerna i hundgården innan ni tilldelas hundar och slädar för en tur ut på de snötäckta vidderna. Efteråt väntar het dryck och lunch framför en värmande lägereld. En absolut höjdpunkt på en vintersemester!


Hundsläde i Tromsø Det är klokare att hålla sig stadigt fast i släden än att göra som fotografen. Plötsligt bär det iväg nerför en sluttning! Foto: Hanne Kristine Vederhus


2. Kälkaction i Korketrekkeren i Oslo


I Oslo finns allt för den som älskar stadens nöjen: restauranger, uteliv, shopping och kultur är bara början på vad Oslo erbjuder. Se till exempel våra 10 bästa Oslotips.


Men det vi vill tipsa om här är en av stans populäraste och mest fartfyllda vinteraktiviteter. Gillar du snö, utsikt, adrenalin och fartvind i ansiktet? I så fall ska du dra på dig vinterkläderna och göra dig redo för en åktur i Korketrekkerens hisnande kurvor! Ta tunnelbanan till Frognerseteren och hyr en kälke hos Akeforeningen. Sedan kastar du dig utför. Kälkturen ner till Midtstuen tar ungefär 10 minuter. Sedan är det bara att ta tunnelbanan upp igen för en ny tur genom skogen.


Korketrekkeren i Oslo Foto: Terje Rakke/Nordic Life – Visitnorway.com


Ska du övernatta i Oslo? Se våra hotell här.


3. Fjällparadiset Åre i Jämtland


Pudersnö, skidåkning och högfjällshotell. Låter det lockande? I fjällparadiset Åre får du hela paketet! Åre är ett eldorado för friluftsliv, oavsett om du vill fotvandra, fiska, paddla kajak eller åka skidor. Och givetvis rena drömmen för en skidsemester, med härliga längdåkningsspår, branta backar för utförsåkning och många olika toppturer.


Downhill i Åre Downhill i vackra Åre. Foto: Skistar


Utgå från vårt spa- och skidhotell Copperhill Mountain Lodge och ge dig ut på din drömdag. När du kommer tillbaka efter en lång dag i den friska fjälluften väntar sprakande brasor, spa och jacuzzi med utsikt över de majestätiska Årefjällen.


VInter på Copperhill Mountain Lodge i Åre Vinter på Copperhill Mountain Lodge.


4. På isen med skridskor i Stockholm


I Stockholm sjuder det av liv året runt och du kan välja mellan mängder av aktiviteter för weekendresor och inte minst för vintersemestern. Hos Visit Stockholm hittar du till exempel tips på saker att se och göra och till olika attraktioner, inte minst stadens många muséer. Vill du äta gott hittar du säkert något som lockar bland våra utvalda 10 restaurangpärlor.


Den vinteraktivitet vi vill slå ett slag för här utövas däremot på isen, med skridskor på fötterna! ICEguide anordnar utflykter på långfärdsskridskor på Mälaren eller på skärgårdens havsisar. Garanterad åkglädje för både stora och små.


På isen med skridskor i Stockholm Foto: Henrik Trygg / mediabank.visitstockholm.com


5. Snöskoter i Helsingfors


Helsingfors har blomstrat under senare år och blivit ett verkligt populärt resmål, med ett stort utbud av både konst, design och matställen. Låter det lockande för en vintersemester? Kombinera stadsliv med ett äventyr i den finska naturen! Varför inte ett snöskotersafari arrangerad av Burn Out City några mil utanför Helsingfors centrum, där du efter en fartfylld upptäcktsfärd genom snöklädd skog och isig skärgård får vila ut vid det värmande bålet.


Snöskoter i Helsingfors Foto: Burn Out City


Om du behöver driva kylan ur kroppen efter turen tar du en äkta finsk sauna när du kommer tillbaka till stan. Vill du boka ett hotell med bastu? Då väljer du Clarion Hotel Helsinki eller flygplatsnära Clarion Hotel Aviapolis.


6. Året runt-destinationen Köpenhamn


Går din vinterdröm ut på att strosa runt i en pittoresk stad med en värmande mugg kaffe i handen? Köpenhamn är alltid rätt för ett härligt avbrott i vardagen, där sevärdheter som Nyhavn, Ströget, Rundetaarn, Amalienborg slott och de många museerna står besökarna till buds året om. För den som vill ha lite vinterkänsla är skridskoåkning en populär aktivitet även i Köpenhamn. Hyr ett par för 50 kronor på Frederiksberg Runddel, skrinna ut på isen och njut av vintern!


Poolen på Clarion Hotel Copenhagen Airport Vintern kan även avnjutas inomhus, till exempel i poolen på Clarion Hotel Copenhagen Airport.


Ett extra-tips: Upplev exotiska Svalbard!


Är du redo för mer exotiska äventyr i det vilda, vackra Norden? Då är det till Svalbard du ska åka. Läs om vad du kan uppleva på Svalbard och vart du kan bo här!

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden
chevronRight