Plötsligt är vi redan i mitten av februari och vad betyder det? Jo, för väldigt många betyder det sportlov. Oavsett om du ska resa bort eller stanna kvar i stan så kan vi garantera att du kommer att få det allt annat än långtråkigt. För varje stad har sin charm och en uppsjö av roliga saker att uppleva. Vi har samlat våra bästa tips på aktiviteter i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Löyly i Helsingfors
Löyly i Helsingfors. Foto: Visit Helsinki

Stockholm


Sportlovet i city behöver inte alls vara tråkigt! Nationalmuseum på Blasieholmen är en modern klassiker för stockholmarna som du måste upptäcka. En lite mer undangömd favorit är genuina Café Skroten på Djurgården, som tagit sin inspiration från de klassiska båtvarven strax intill. Vill ni istället njuta av den krispiga kylan är skidbacken Hammarbybacken rätta stället, som med flera pister har något för alla. Avsluta dagen antingen på Elements Spa eller Selma City Spa för den ultimata sportlovsupplevelsen.


Stockholm: NationalmuseumNationalmuseum i Stockholm är redan en modern klassiker. Foto: Nationalmuseum


Oslo


Är du i Oslo under sportlovet? Lyckos dig. Då bör du testa på helårsbastun i Sørenga, som har blivit oerhört populär bland Oslobor. Smit in på Clarion Hotel Oslo på vägen hem för ett Munch original och andra spännande konstverk från kända konstnärer. Önskar du en lite lugnare aktivitet så är vår bästa rekommendation att besöka Gimle Kino i området Frogner - en traditionsrik biograf från 1939, som dessutom har mat- och dryckesservering i salongen. Är ni flera med många viljor så borde ni gå till Oslo Streetfood - med flera olika food trucks med smaker från hela världen så kommer ni garanterat hitta något som alla tycker om. Frågan är bara vilken aktivitet ni ska satsa på...


Oslo: Gimle KinoGimle Kino på Frogner i Oslo. Foto: Tina Rekdal


Köpenhamn


Copenhills skidbacke är ett måste. Och ja, du läste rätt. Skidbacken i området Amager är ett nytt tillskott i Köpenhamns stadsbild och absolut värd ett besök, oavsett ålder. Önskar du mer av en kulturell dag så borde ni besöka Charlottenborgs konsthall för både konst och deras välkända blåbärstoasts. Har du med dig barnen kan ni besöka Clarion Hotel Copenhagen Airport och ta hissen till 12:e våningen för lite planespotting. Gratis och absolut fascinerande.


Copenhagen: Copenhill epicenterCopenhills skidbacke är väl värd ett besök. Foto: Copenhill


Helsingfors


Utomhusbastun Löyly är en modern klassiker och en riktig hotspot för både den instagrammande generationen och den lite äldre. Vill ni istället röra lite på er så är ön Suomenlinna med dess gamla fort ett välbevarat landsminne som kan imponera, även på den som sett det mesta. För den konstintresserade är Amos Rex det senaste i Helsingfors, som med sin unika konst skapat en helt ny konstscen mitt i city. Vill ni sen summera dagen och staden i kvällens ljus så är vår skybar Sky Room på Clarion Hotel Helsinki ett måste.


Helsinki: Löyly saunaLöyly i Helsingfors är en upplevelse i sig. Foto: Visit Helsinki