Du vet hur det brukar vara. Innan du ens hinner blinka är julbordssäsongen här, och återigen uppstår den där eviga frågan: "vad ska jag ha på mig på årets julbord"? Det är inte alltid så lätt att hitta kreativiteten under de mörka och kalla vintermånaderna – och tänk om någon som sitter vid samma bord har likadan outfit? Här ger vi tips om hur du kan hitta tillbaka till din kreativitet och hur du kan styla dig snyggt till julbordet med extra gott samvete.

Partyklänningar på galge

Läs tipsen om hur du kan hitta tillbaka till din kreativitet och hur du stylar dig snyggt till julbordet med extra gott samvete.


Julbordsoutfits för henne


Woman in suit


För att uttrycka det milt har kvinnor mycket att välja på när det gäller julbordsoutfits, men ibland kan det vara nästan för mycket att välja mellan. Det mest klassiska till julbordet är en åtsittande klänning i en julfärg så som rött, vinrött eller grönt och gärna med paljetter eller glitterdetaljer. Jumpsuits eller set med blus och kjol med liknande färgpaletter och detaljer är också populära och passar bra till julfesterna. Kläder för dessa tillställningar finns överallt i butikerna från tidig höst, men utbudet ökar avsevärt från slutet av oktober. Under de senaste åren har även kostymutbudet för kvinnor ökat – varför inte köra på en androgyn och riktigt trendig look på årets julbord?


Julbordsoutfits för honom


Man in suit


För män kan det tyckas att alternativen är betydligt färre. Då är det extra viktigt att försöka vara uppfinningsrik. Till julmiddagar är kostymer naturligtvis ett klädval för de flesta, men vad sägs om att göra det ännu lite festligare? Om du jobbar på ett kontor där du måste bära kostym varje dag kan det vara extra roligt att "spicea upp" outfiten lite inför festtillfället. Kostym i sammet är en julklassiker som för tankarna till smörsångare och gamla julprogram på tv. Du kan naturligtvis också leka med kostymtillbehören, och köra på det klassiska men ack så roliga så som en härlig julslips. En mer nedtonad julbordsoutfit för män är kostym med en näsduk, i julfärger och jultextilier, i bröstfickan.


Matcha din partner


Christmas outfit accessories


Sammet är ett vackert tyg som förknippas mycket med julen, särskilt när det är i röda nyanser. Vad sägs om att matcha din partner, om ni ska till samma julbord? Kanske skor och rosett i samma färg? Du kan också matcha hans kostymnäsduk med din handväska eller någon annan accessoar. Undvik alltför samordnade kläder om det inte är en humoristisk miljö – det kan snabbt bli lite... för mycket.


Återanvänt är välanvänt


Tänk återanvändning! Du har definitivt mycket fint i garderoben, och du behöver inte använda samma plagg som förra året – även om du inte kommer köpa något nytt denna gången. Att styla en outfit annorlunda än du har gjort tidigare är a och o när det gäller återanvändning av dina kläder. Om du verkligen måste ha något helt nytt är tipset att köpa en accessoar för att enkelt ta en gammal outfit till nya höjder, eller eventuellt köpa second hand- eller vintagekläder. Vi på Strawberry älskar det otraditionella och unika, och särskilt när det dessutom är miljövänligt också. Vad sägs om att kombinera din hållbara outfit med ett annorlunda julbord?