Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotel AX Helsingfors ,  Finland

Hotel AX

Helsingfors,  Finland

Välkommen till Hotel AX i Jätkäsaari i Helsingfors! En unik plats för konstälskare i det som omtalas som stadens konstscen. För varje steg du tar är du omgiven av modern finsk konst. På hotellet finns även restaurang och bar.

Hotel AX 0 5
Omdöme från TripAdvisor  

På Hotel AX finns visionen om att spegla den levande konstscenen i Helsingfors. Själva hotellet bjuder också på en magisk konstupplevelse, vilket reflekteras i hotellets namn, AX, som står för Art Experience.

Hotellrum för alla smaker

Våra unika hotellrum passar perfekt både för gäster som bara vill koppla av, såväl som för äventyrslystna själar som söker efter ny inspiration eller en ny plats för kreativa utspel. Här möts du av unika konstverk, mjuka dunkuddar från Joutsen och badrumsprodukter från Dermosil Juuri – tillsammans sätter de den perfekta ramen för ditt besök.

Konst och kultur

Hotel AX är ett unikt konsthotell i Finland, där den moderna finska konsten står i fokus. Hotellkonceptet är resultatet av ett samarbete mellan några av Finlands främsta moderna konstnärer. Frontfiguren bakom allt är inredningsarkitekten, designern och skulptören Stefan Lindfors. Utöver den stora och varierade samlingen av konstverk som finns, både inuti och utanför byggnaden, fungerar Hotel AX som en plattform för Helsingfors kulturella och konstnärliga liv.

AX Restaurant

Hotellets egen restaurang, AX Restaurant, har en avslappnad och hemtrevlig atmosfär, med panoramafönster ut mot stadslivet i Jätkäsaari. Förutom middag serveras här brunch på helgerna. På sommaren flyttar restaurangen ut till gårdsterrassen och förvandlas till oasen AX Garden.

AX Under

Följ spiraltrappan ner till AX Under, hotellets frukost- och evenemangslokal. Här bjuds det på mer konst och andra överraskningar. På AX Under ligger också eventklubben, AX Club, som skapar oförglömliga ögonblick med spännande evenemang och spelningar i hotellets lokaler.

Välkommen till Hotel AX!

Kontakt

  • Välimerenkatu 18 00220 Helsingfors , Finland

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.