Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotel Lilla Roberts Helsingfors ,  Finland

Hotel Lilla Roberts

Helsingfors,  Finland

På Lilla Roberts samlas både historier från det förflutna och moderna detaljer. Njut av Art Deco-inspirerade rum, moderna mötesrum och spännande smaker på restaurangen Krog Roba och baren Lilla e. Allt beläget mitt i historiska Design District Helsinki.

Hotel Lilla Roberts 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,2
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,2
av 10
Betyg för Hotel Lilla Roberts

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Lilla Roberts är ett mysigt, men samtidigt elegant hotell som på ett sömlöst sätt kombinerar moderna bekvämligheter med intressant art deco-inredning inspirerad av 1930-talet och historier från det förflutna. Detta inbjudande hotell öppnade i augusti år 2015 och ligger beläget i en lugn gränd mitt i historiska Design District Helsinki och inom räckhåll från en mängd utmärkta restauranger, butiker och sevärdheter.

Hotellet

I lokalerna som tidigare huserat en elfördelningsstation och en polisstation erbjuder nu Lilla Roberts 130 eleganta och rymliga rum i fem olika kategorier. Dessutom har du tillgång till en härlig innergård och uteplats. I baren Lilla e och på restaurang Krog Roba kan du njuta av lokala råvaror med spännande nordiska smaker och hit gillar även de lokala invånarna att komma. Hotellet erbjuder även två mötesrum och ett välutrustat gym.

Läge

Lilla Roberts ligger i coola Design District, mittemellan Helsingfors livliga affärsdistrikt och stadens finaste bostadsområde. Området erbjuder en mängd restauranger, barer, butiker, sevärdheter, museer och konstgallerier och på promenadavstånd hittar du även Esplanadparken och flera andra besöksmål.

Design & stil

Lilla Roberts har en trendig och snygg inredning med inslag av Art Deco-inspirerade detaljer. Atmosfären är inbjudande, varm och mysig med en twist av elegant lyx. Stora fönster och högt i tak skapar en känsla av gammaldags raffinemang, vilket skapar en härlig kontrast till stadens höga tempo. Hotellet ligger i samma lokaler där en elfördelningsstation (år 1909) och en polisstation (1974-2012) tidigare låg och bjuder nu in till en härlig kompott av moderna faciliteter och spännande historia. Huset byggdes av arkitekten Selim A. Lindqvist år 1909 och hotellets inredning är skapad i ett samarbete med designern Jaakko Puro.

Rum

Lilla Roberts erbjuder 130 eleganta och rymliga rum i fem olika rumskategorier: Comfort, Style, Lux, Junior Suite och Suite. Alla rum har en unik karaktär fulla av lekfulla och moderna detaljer. Connecting-rum är ett utmärkt alternativ för dig som reser med familjen eller i grupp och vill garanteras gott om utrymme. Vårt största rum är en fantastisk svit på 100 kvadratmeter med ett fantastiskt utbud av lyxiga bekvämligheter. Sviten har två sovrum, ett vardagsrum och två badrum och erbjuder en vacker utsikt över Kaserntorget.

Nordisk frukost

Vår frukostbuffé erbjuder nordiska delikatesser med en twist och där fokus ligger på ekologiska och hemlagade råvaror. Är du modig nog att avsluta frukosten med lite saltlakrits eller kanske en riktig hälsoshot gjord av vilda finska bär?

Restaurang Krog Roba

Restaurang Krog Roba är en avslappnad men samtidigt elegant, restaurang som bjuder sina gäster på en säsongsanpassad meny bestående av moderna nordiska smaker, färsk fisk och veganska rätter. Restaurangens tydliga karaktär, med en stor dos av nordiska och lite galna inslag, återspeglas kanske tydligast i det fantastiska dessertutbudet. Här får du nämligen möjlighet att smaka på spännande smakkombinationer, bland annat havtorn och salmiakki (finsk saltlakrits). Den inbjudande och fängslande Art Deco-designen skapar en härlig atmosfär, vilket gör Krog Roba till det perfekta stället för en mysig middag för två såväl som sittningar för större sällskap. Vi välkomnar dig med öppna armar oavsett om du vill testa vår populära brunch, slå dig ner för en härlig lunch eller njuta av en oförglömlig middag!

Bar Lilla e.

Baren Lilla e hittar du i lobbyn. Här känns det som att kliva rakt in i ett vardagsrum med kreativ inredning och är därför en perfekt plats för att umgås med vänner och familj. Eller varför inte bara luta dig tillbaka och koppla av efter en lång dag med en god drink? Baren är öppen varje kväll och under hela dagen erbjuder vi en meny med en mängd läckra rätter.

Modesamarbeten 

Lilla Roberts stöder finsk design genom sina olika modesamarbeten. Två månader i taget får olika finska varumärken chans att ställa ut sina verk i hotellobbyn där hotellgästerna även får chans till exklusiva erbjudanden. Samarbetet inkluderar några av Finlands bästa modeskapare så som Klaus Haapaniemi & Co., Lumi Accessories, Klaus Haapaniemi, Minna Parikka, Katri Niskanen, Samuji och Nomennescio. #lillarobertslovesfashion

Möten och event 

Lilla Roberts inspirerande faciliteter erbjuder en unik miljö för möten och andra evenemang och alla våra öppna mötesrum är utrustade med modern teknik. Med restaurangen Krog Robas hjälp kan ni skapa oförglömliga luncher och middagar med vällagad mat med nordiska smaker. I slutet av arbetsdagen kan deltagarna koppla av på baren Lilla e där de duktiga bartendrarna står redo att blanda sina godaste drinkar. Om vädret tillåter kan du dessutom njuta av en god kopp kaffe på hotellets eleganta innergård.

Krog Roba kan också hyras ut för privata tillställningar så som bröllop och födelsedagsfester. Restaurangen har plats för upp till 100 personer.

Gym

Du är välkommen att utnyttja vårt välutrustade gym dygnet runt. Alla våra hotellgäster tränar gratis.

Kontakt

  • Pieni Roobertinkatu 1-3 00130 Helsingfors , Finland

Hitta till hotellet

Tunnelbana, tåg och spårvagn

Tunnelbanestation: Helsingin Yliopisto (Helsingfors universitet)
Spårvagnsstation: Erottaja (Skillnaden), ta spårvagn 10
Tågstation: Rautatieasema (Centralstation)

Flygplats

Helsingfors-Vanda flygplats ligger cirka 30 minuters bilresa (20 km) från hotellet.
Tåg: Tågen (I & P-tåg) går direkt mellan flygplatsen och tågstationen.
Buss 615: avgår var 10:e - 20:e minut mellan flygplatsen och tågstationen.

Taxi

Cirka 30 minuters taxiresa till hotellet. Vi rekommenderar Helsinki Limo +358 207 870 360.

Om Hotel

Antal rum

130

Antal konferensrum

2

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.