Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotel St. George Helsingfors ,  Finland

Hotel St. George

Helsingfors,  Finland

Hotel St. Georges innovativa syn på vård av kropp och själ kommer uppskattas av den som värdesätter lyx. Den storslagna historiska byggnaden ligger precis intill Gamla kyrkoparken och erbjuder ett centralt, men lugnt läge i hjärtat av Helsingfors.

Hotel St. George 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,6
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,6
av 10
Betyg för Hotel St. George

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Hotel St. George erbjuder elegant design och som gäst kommer du kunna se fram emot en underbar vistelse med exklusiva faciliteter och ett perfekt läge i hjärtat av Helsingfors.

Hotel St. George innovativa syn på holistisk vård av kropp och själ kommer uppskattas av den som värdesätter lyx. Den storslagna historiska byggnaden ligger precis intill Gamla kyrkoparken och erbjuder ett centralt, men samtidigt lugnt läge inte långt från Helsingfors Design District och andra populära sevärdheter.

Unika upplevelser på St. George

På Hotel St. George har man skapat en perfekt harmoni av konst, design och välbefinnande för att ge dig en unik och lyxig upplevelse. I den historiska byggnaden, designad år 1840 av Onni Tarjanne, hittar du en mängd vackra konstverk och klassisk nordisk design och hotellet erbjuder dig tjänster avsedda för att främja välbefinnandet. 

Välbefinnande för ett lyckligare, hälsosammare liv

Välbefinnande är en central mittpunkt för Hotel St. George. Vårt spa, St. George Care, erbjuder lyxiga spabehandlingar och massage och är sammanlänkat till alla våra hotelltjänster. Gästerna kan exempelvis få en överblick av sin sömnkvalitet med sömnmätaren Emfit QS eller till och med få skräddarsydda råd från vår kostrådgivare.

Hintsa Performance-konceptet utvecklades av läkare Aki Hintsa. Hintsa menar att vi bör försöka leva ett bättre liv genom att göra rätt val i vardagen. Vila, god sömn, regelbunden träning, hälsosam kost och mental energi är alla viktiga för att skapa en bra balans.

På Hotel St. George har vi tagit Hintsas filosofi och gjort den till verklighet. Vårt mål är att hjälpa dig att göra bra val och på så sätt hitta vägen som leder dig mot ett hälsosammare liv. 

Ett konstgalleri på ett hotell

I våra hotellrum och allmänna utrymmen hittar du nästan 400 konstverk, vilket gör att vart du än vänder dig på Hotel St. George kommer du mötas av vacker konst. Vår samling består av verk så som Pekka Jylhäs ”Learning to Fly" och Klaus Haapaniemis ”Lightnings in Tiger Woods” i vackra Wintergarden, samt iögonfallande grafik från gryende finska konstnärer inom abstrakt konst. Den kinesiska moderna konstnären Ai Weiweis ”Tianwu”, som föreställer en stor vit drake, är det verk som hälsar gästerna välkomna. 

Njut på vårt hotell

Vi har två restauranger, ett bageri med café, spa och gym. Vår vintertrådgård erbjuder dig en plats för små, individuellt designade möten och fester som större event med plats för 130 personer. St. George är ofta platsen för musikevent, bokklubbar och yogaklasser. Kocken Tomi Björcks restaurang Boon Nam värnar om de Thailands bästa smaker, älskar du thailändsk mat är det hit du ska gå. Bon Nam ligger på Hotel St.Georges nedersta våning.

Tidlösa designklassiker

Vårt designspråk är inspirerat av tidlösa nordiska klassiker. Genomtänkta designdetaljer, som återspeglar de abstrakta linjerna i rummens grafiska konstverk och byggnadens arkitektoniska element, hjälper till att skapa Hotel St. Georges harmoniska och avkopplande atmosfär. 

Kontakt

  • Yrjönkatu 13 00120 Helsingfors , Finland

Hitta till hotellet

Transportförbindelser

Hotellet ligger på bekvämt gångavstånd från flera kollektiva färdmedel så som bussar, spårvagnar, tunnelbana och Helsingfors centralstation.

Att ta sig till och från flygplatsen

Helsinki-Vantaa Airport ligger cirka 30 minuters bilresa (20 km) från Hotel St. George.
Det finns en snabb direktförbindelse med tåg (I & P-tåg) mellan Helsingfors flygplats och centralstationen. Finnair City Bus och Airport Bus 615 (620 på natten) trafikerar också sträckan mellan centrum (järnvägsstationen) och flygplatsen. Använd gärna HSL:s reseplanerare för att hitta tidtabeller och rutter för olika flygbussar.

Hotel St. George ligger cirka 600 meter från Helsingfors centralstation.

Flygplatstransfer

För att göra din resa till hotellet så smidig som möjligt kan vår chaufför hämta dig på Helsingfors flygplats eller på centralstationen. För priser och bokningar är du välkommen att slå oss en signal på +358 9 4246 00 11 eller mejla oss via: reception@stgeorgehelsinki.com.

Hotellrum & faciliteter

Hotel St. George är fördelat på 10 000 kvadratmeter på sju våningar och erbjuder 153 rum och fem sviter.

Hotellet har också tre "Salons" och tre "Nooks" som är perfekta för privata möten och evenemang. Rummen ligger bredvid vackra Wintergarden.

 

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.