Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotel Brosundet Ålesund ,  Norge

Hotel Brosundet

Ålesund,  Norge

Hotel Brosundet är en hotellpärla i centrala Ålesund. Här bor du precis vid kajkanten, det går till och med att fiska direkt från rummet. Ät frukost till utsikten över Brosundet och njut av dagens fångst på Apotekergata No. 5 och en god öl på ARKIVET Bar.

Hotel Brosundet 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  

På Hotel Brosundet bor du i en av Ålesunds mest spännande miljöer, i ett före detta packhus precis vid vattnet. Hos oss bor du bra, njuter av goda måltider, har effektiva möten, tränar och börjar dagen med en härlig frukost.

Utsikt över Ålesund från kajkanten

Hotell Brosundet är ett hotell med hög design som ligger i hjärtat av charmerande Ålesund. Vi har skapat hotellet kring tanken om att värdesätta historien samtidigt som vi blickar mot framtiden. Hotellet ligger vid Kajkanten i centrala Ålesund. Med havet precis utanför hotelldörren är det en kort väg till fjordarna och spektakulära Sunnmørsalperna.

A place to dream

Precis som förr i tiden kan du från fönstret se båtarna segla på sundet utanför, samt se fiskebåtarna leverera sin färska fångst. De gamla sjöbodarnas historia i kombination med ett modernt och internationellt uttryck i urbansk stil, ger Hotel Brosundet en kontinental känsla.
Hotellet är en naturlig utgångspunkt för de som önskar att uppleva art nouveau-staden Ålesund, fjordarna och Sunnmørsalperna. Likaså kustkulturen och havet. Här kan du läsa mer om Ålesund.

Allt från standardrum till egen fyr

Hotel Brosundet rymmer 131 hotellrum, inkluderat rum 47 som är charmiga Molja fyr – ett landmärke och ett unikt hotellrum som ligger ytterst på vågbrytaren vid inloppet till Ålesund – bara 5 minuters promenad från Hotel Brosundet. Som gäst i Molja fyr får du frukost levererat till dörren varje morgon. Perfekt som bröllopssvit eller för dig som vill ha ett litet äventyr i vardagen. Läs mer om våra hotellrum här och Molja fyr här.

Restaurang, butik och bar

I vår restaurang Apotekergata No. 5 arbetar köket utifrån de olika årstiderna och våra menyer förändras och baseras på Sunnmøres topografi. I kombination med ett noggrant utval av viner och ett brett sortiment av öl, är detta en avslappnande och populär mötesplats. Under sommaren kan du avnjuta sol och grym mat på pråmen. På hörnet i charmerande Apotekergata hittar du Butikken. Det är vår lilla lanthandel där du kan köpa bröd och bakverk från ett lokalt hantverksbageri, kaffe gjord på lokala bönor, färdiga lunchrätter, egenproducerade varor från Apotekergata No. 5, samt lokala och internationella delikatesser. Arkivet Bar är känt för sin sköna atmosfär, sitt stora utbud av öl, cocktails och ett brett sortiment av vin och champagne. Baren passar såväl för avslappnade jobbmöten som för en kväll ute med vännerna. Läs mer om Apotekergata No. 5 och Arkivet Bar här.

Bra förutsättningar för en produktiv mötesdag

Hotel Brosundet har funktionella och vackra mötesrum. Med en behaglig atmosfär och vacker interiör ligger allt till rätta för en produktiv arbetsdag. Våra mötesrum är utrustade med trådlös AV-utrustning, videokonferens, telefonslinga och ljudsystem i tak- och fronthögtalare. Utrustat med alla uppkopplingsmöjligheter. Läs mer om våra mötesrum och vad vi kan erbjuda här.

Skreddersydde opplevelser

Hotel Brosundet är en del av 62°NORD och för våra gäster skräddarsyr vi program med aktiviteter och upplevelser på Sunnmøre. Hotellet har egna båtar och helikopter så att upplevelserna startar vid hotelldörren.

Ålesund och Sunnmøre är perfekt utgångspunkt för att uppleva några av Norges vackraste naturupplevelser. Med aktiviteter precis utanför dörren har våra gäster rätt förutsättningar för en innehållsrik och spännande tid hos oss.

Historia

Hotellet har en lång och spännande historia. Namnet är hämtat från den gamla hamnen “Brosundet”, Byggnaden är ett gammalt packhus från 1918, där man tidigare torkade och saltade torsk för export till Portugal och Brasilien. Det är just förankringen i historien, till de gamla packhusen, i kombination med ett ny, urban och internationell stil som ger Hotel Brosundet dess kontinentala känsla. Torskfisket har haft stor betydelse för Ålesund som stad, vilket du kan lära dig mer om i hotellets många utställningar.

Kontakt

  • Apotekergata 1-5 6004 Ålesund , Norge

Hitta till hotellet

Buss

Buss till Ålesund busstation.

Tåg

Tåg till Åndalsnes. Buss därifrån till Ålesund tar ca 1,5 timme. 

Från Vigra flygplats

Flygbuss till Ålesund busstation.

Taxi

Vi rekommenderar Ålesund Taxi,
telefon +47 70 10 30 00.

Om Hotel Brosundet

Antal rum 

132 st

Antal mötesrum

4 st - plats för upp till 50 personer 

Avstånd flygplats

Vigra flygplats: 20 km,
ca 30 min med bil

Avstånd kollektivtrafik

Ålesund busstation: 5 min promenad

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.