Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Yasuragi Saltsjö-Boo ,  Sverige

Yasuragi

Saltsjö-Boo,  Sverige

Yasuragi är en fridfull oas där du kan njuta av japanska bad, aktiviteter, behandlingar, fyra unika restauranger. En helhetsupplevelse i en miljö inspirerad av det bästa från Japan, bara 20 min från Stockholm.

Yasuragi 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
7,6
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

7,6
av 10
Betyg för Yasuragi

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Yasuragi är ett spahotell utöver det vanliga. Här kan du njuta av japanska bad med varma källor både inomhus och utomhus, sköna behandlingar, rogivande aktiviteter och god mat i en harmonisk miljö, allt med inspiration från Japan.
Konceptet Yasuragi

På japanska betyder Yasuragi inre ro och harmoni och det är vad konceptet Yasuragi handlar om. I årtusenden har badritualen i Japan varit en viktig del för att skapa kroppsligt och själsligt välbefinnande genom att stilla tanken och samla sinnet. Med den japanska enkelheten som inspiration har vi skapat en plats där du som gäst kan att komma ner i varv och låta sinnena vila så att du kan åka hem med ny kraft.

Spapaket, övernattning och bonusnätter

Bokningar av spapaket och övernattning på Yasuragi sker på yasuragi.se. Bonusnatt på hotellet bokar du direkt via e-post. En bonusövernattning är ett rum för två personer inkluderat frukost, tillgång till det japanska badet och middag tillkommer. Du kan välja om du önskar att betala detta med poäng.

Hotellrum

Alla 191 rum på Yasuragi har på olika sätt inspirerats av den japanska estetiken, men vissa är mer japanska än andra. I vår största svit Ryokan Hanare ingår ett eget japansk bad med varm källa, bastu och en stor veranda. Utanför finns även en bubbelpool med utsikt över Stockholms skärgård. År 2012 byggdes 27 helt nya hotellrum, ritade av White Arkitekter. 

Japanska badet

I det japanska badet kan du göra den traditionella japanska tvagningen och här hittar du de varma källorna, tvagningsrum, ång och torr bastu samt en dämpad lounge för stillhet. I anslutning till badet finns en lounge för vila, där vi serverar te och frukt. Är du lite hungrig kan vi varmt rekommendera något litet från vår rawfood-bar.

Entré till badet

I våra ordinarie paket ingår alltid tillgång till det japanska badet och våra aktiviteter. Vi har även olika typer av dagpaket för dig som inte bor på hotellet.

Yukatan

Som vår gäst får du låna en yukata, en japansk bomullsrock. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

Behandlingar 

I vårt spa kan du även boka en behandling som ett komplement till din vistelse. Vi har behandlingar som passar alla, allt från massage till ansiktsbehandlingar. Behandlingarna bokar du med fördel när du bokar din vistelse.

Aktiviteter

Varje dag finns även ett dagsschema med aktiviteter som meditation och yoga tillgängligt. De flesta aktiviteter ingår i din bokade vistelse och ingen föranmälan krävs. 

Mat och dryck

Mat för alla sinnen. Vi erbjuder inte mindre än fyra olika restauranger samt en cocktail bar med takterass och utsikt över Stockholms skärgård.

Mötesavdelningen

Ett möte på Yasuragi tar helheten, människan och miljön i beaktande. Vi hjälper dig att hitta rätt. Läs mer om våra konferens- och eventmöjligheter här.

Japanska trädgården

Upplev en perfekt kombination av det svenska skärgårdslandskapet och japanska trädgårdsprinciper. Vandringens och stillhetens trädgård sträcker sig ända ned till vattenbrynet. Ta en stilla promenad eller sätt dig ned på en bänk och bara andas.

Åldersgräns

Yasuragi har 16-årsgräns på hela anläggningen. Under sommaren är alla åldrar välkomna på Yasuragi Kids.

Hotellet ligger lite mindre än 2 mil från Stockholm Centralstation. 

Se alla våra hotell i Stockholm.

Kontakt

  • Hamndalsvägen 8 13281 Saltsjö-Boo , Sverige

Hitta till hotellet

Buss

Buss från Slussen till Orminge Centrum.
Byt där till buss 417 mot Hasseludden och gå av vid hållplats Hamndalsvägen.
Restid ca 35 min. 

Från Arlanda flygplats 

Arlanda Express eller Flygbuss till Stockholms centralstation. Byt där till tunnelbana till Slussen och sedan vidare med buss.

Båt

Sommartid kan du åka Waxholmsbåt till Hasseluddens brygga. Båten avgår från Strömkajen flera gånger dagligen.
Restid ca 30 min. 

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Stockholm,
telefon 08-15 00 00.

Om Yasuragi 

Antal hotellrum

191 rum - 416 bäddar

Antal konferenslokaler

24 st - plats för upp till 400 deltagare

Avstånd flygplatser

Arlanda: 60 km, ca 1 timme

Bromma: 25 km, ca 45 min


Avstånd busshållplats

Hamndalsvägen: ca 7 minuters promenad.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.