Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Hotel® Wisby Visby ,  Sverige

Se alla hotell i Visby, Sverige

Clarion Hotel® Wisby

Visby,  Sverige

Clarion Hotel Wisby är ett hotell med unik historia och atmosfär, beläget innanför Visbys ringmur. Här finns 212 hotellrum, 10 mötesrum, festvåning, inomhuspool och Gotlands mest passionerade personal. Vi är ett kontantfritt hotell.

Clarion Hotel® Wisby 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,4
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,4
av 10
Betyg för Clarion Hotel® Wisby

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Dagens Clarion Hotel Wisby öppnade 1 maj 1991, ett modernt hotell med en alldeles unik och egen atmosfär hade skapats. Men i dessa lokaler har det drivits hotell sedan mitten av 1800-talet.

Ett hotell med lång historia

Hotellet är beläget mitt i den gamla delen av Visby - ett stycke levande kulturhistoria. Staden är en del av Unescos världsarv som en av de bäst bevarade medeltida Hansestäderna. År 1855 köpte Fältkamrer de Bergh in fastigheterna och startade hotellrörelse. Redan vid sekelskiftet fick hotellet status som stadshotell. Vid slutet av 1980-talet var dock hela anläggningen mycket sliten och fastigheterna köptes 1988 av två arkitekter, Brandberg och Rosenlind. De stängde hotellet och startade en omfattande renovering där stor omsorg lades vid att lyfta fram de historiska detaljerna. I maj år 1991 öppnade hotellet åter, Clarion Hotel Wisby ägs och drivs idag av Strawberry Properties och ingår i Strawberry.

De byggnader som ingår i hotellet dateras från 1200-talet och framåt. Äldsta delarna är entrén, lobbyn, Hansarummet samt poolanläggningen. Dessa delar är rester av medeltida packhus, dvs köpmanshus. I entréplan, hotellets lobby och Hansarummet, hade köpmännen sina visningslokaler där kunderna togs emot och varorna visades upp. I källaren, hotellets pool, fanns kylrum som höll +8 C året om och i de övre våningarna fanns lagerutrymmen. Husen var vanligen 4-5 våningar höga och uppförda i sten. Mellan husen löpte smala gränder ner mot hamnen. Även gränderna blev bebyggda genom att de valvslogs, hotellets entré är exempel på detta.

Fastigheterna som ingår i hotellet har efter medeltiden haft många användningsområden. I slutet av 1600-talet användes de som Kronomagasin. Redan 1769 bedömdes dock byggnaderna att vara i så dåligt skick att de inte längre lönade sig att förvara något här, vem som helst kunde ta sig in och stjäla detta. Under 1600-talet fanns här också en krog som hette Stadshuskällaren Friheten. Namnet lever kvar i hotellets bar Friheten.

Hotellets inredning är en resa i tiden, medeltiden möter redan i entrén med pelare och valv, 1600-talet finns i baren Friheten med dekorerade väggar och grova tiljor i golvet. 1700-talet märks i hotellets svit, de Berghska rummen, uppkallade efter fältkamrer de Bergh. Vår huvudkonferenslokal är en festsal från 1800-talet med speglar och parkettgolv. Konferenssalarna på första våningen har namn efter gamla gotländska yrkestitlar med anknytning till handel och sjöfart. Minisviterna är uppkallade efter forna ägare till de fastigheter hotellet består av. Kaptenshuset, hotellets restaurang, är inredd som ett gotländskt borgarhem från sekelskiftet med sommarveranda, vardagsrum, bufférum, herrum samt matsal. 1900-talet syns i hotellrummen med inredning inspirerat av sekelskiftet och 1950-talet. Vinterträdgården tillkom vid renoveringen 1988-1991 och där möter ett modernt glastak de medeltida murarna.

Ny hotelldel

Den 1 juni 2013 öppnade en helt ny hotelldel med 77 fina, rymliga dubbelrum. Vi har i den nya delen försökt förmedla den speciella känslan som finns i hotellets äldre delar och ta till vara på all den historia som finns hos oss. De nya rummen har trevlig utsikt mot hamnen eller vår mysiga trädgård. I samband med tillkomsten av den nya hotelldelen så öppnade vi också upp Kopparsalen, det trevliga utrymmet i hotellets kopparbyggnad som sammanbinder två av huskropparna. Här har man möjlighet att nå hotellets trädgård där det sommartid finns en liten lounge/uteplats.  

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.