Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

1 - 8 juni 2024

I Bergen hittar du Norges näst största Pride-festival, som kallas Regnbågsdagarna. Under veckan är du välkommen på konserter, workshops, debatter, kulturevenemang och inte minst den färgstarka Pride-paraden! Pride är en av Norges viktigaste och största firande, och varje år samlas tiotusentals människor i Bergen centrum för att fira kärleken och rätten till att vara den man är. Det ska vara rum för alla – inte bara hos Strawberry, utan i hela samhället!

Vi i Strawberry stödjer budskapet Pride står för till fullo, och är stolt sponsor av Pride över hela Norden. Vi uppmanar alla att ta del av både festligheterna under Regnbågsdagarna, men också att stå i solidaritet under hela året. Fest, skoj, glitter och regnbågar är ett fantastiskt sätt att fira hur långt vi kommit, men för att nå målet om fullständig inkludering, acceptans och lika rättigheter för alla måste vi kontinuerligt arbeta för förståelse. Våra Pride-flaggor hänger högt, och står stadigt även när det blåser.

Hotell i Bergen

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Bergen. Hitta ditt favorithotell och boka idag!

Hitta ditt hotell
Pride hos Strawberry

Hur jobbar vi med jämlikhet och mångfald i Strawberry?

Intresserad av att jobba med oss, eller bara nyfiken på hur vi jobbar med att skapa en solid kultur baserad på starka principer och värderingar? Kolla in intervjuerna med några av våra kollegor!

Hör från våra kollegor
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen?

Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?  

Lär dig mer om Pride

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
3.2.11.002 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.