Medlemskap
Two people eating breakfast with a magic view at Funken Lodge in Svalbard.

Äta ute på Svalbard – utsökt mat och dryck

Hela Svalbard består av totalt 2 600 invånare och då bor ungefär 2 300 personer i Longyearbyen. Det låga invånarantalet till trots finns det ett imponerande antal restauranger och barer. Du kommer bli mäkta imponerad av det breda kulinariska utbudet, som är lite av ett paradis för foodies.

Besök några av Norges bästa restauranger

Svalbard serverar mat från hela världen och gemensamt för ett flertal av restaurangerna är spännande lokala råvaror och rätter. Vill du testa på arktisk mat så som ren, fisk, säl och val har du hamnat på rätt plats. Om ditt sällskap tycker olika kring arktisk mat finns det självklart restauranger där det erbjuds både norsk cuisine och internationella rätter. Vill du ha fine dining i toppklass, så finns det bara ett ställe: Funktionærmessen.

Goda cocktails och viner

Svalbards pubar och barer är välbesökta året runt, både av turister och lokalbefolkning. Om du planerar en tripp till Svalbard rekommenderas Hotel Funken Lodge som inte bara erbjuder en fantastisk boendeatmosfär utan även vinprovning från egen vinkällare. Efter vinprovningen kan du trippa vidare till Funken Bar och njuta av en god cocktail. I centrala Svalbard finns det självklart flera barer där du kan njut av ett avkopplande glas vin eller en trevlig öl.

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka