Där Öresund är som smalast ligger skånska staden Helsingborg. Staden omgärdas av parker, slott och inte minst ett vackert hamnområde med aktivt båtliv – en resa till idylliska Helsingör i Danmark tar inte mer än 20 minuter. I Helsingborg står matkulturen stark och här finns såväl klassiska som nya och innovativa restauranger. Här tipsar vi om 10 smakfulla restauranger du inte får missa i lagom stora Helsingborg.

Dinner table at Restaurant AMA
Restaurang AMA

Boka hotell i Helsingborg

Se alla våra hotell i Helsingborg och välj din favorit!
chevronRight

Det är lätt att bli förälskad i Helsingborg. Med en historisk och kompakt stadskärna och med sin närhet till havet är staden en riktig pärla – särskilt under sommarmånaderna. I Helsingborg finns det massvis med goda restauranger. Faktum är att Helsingborg är en av de restaurangtätaste städerna i Sverige.

En exotisk smakupplevelse på AMA

Med första parkett till den fantastiska utsikten över Öresund kan du njuta av smaker från Japan och Peru på restaurang AMA. Med inspiration från Nikkeiköket erbjuder restaurangen färgglada och smakrika mellanrätter från havet i Raw Baren, och i det varma köket serveras kött, fisk, fågel och grönsaker tillsammans med spännande potatisrätter. AMA erbjuder inte bara exotiska rätter utan även ett härligt utbud av cocktails inspirerade av smakerna från köket – så räkna med en mix av örter, ingefära, chilli och frukt även i dryckesväg. AMA hittar du på hamnkanten i Helsingborg på Clarion Hotel Sea U, bara några minuters promenad från Helsingborgs Centralstation.

AMA Restaurant - Small dishes Raw Bar_16_9Färgglada och smakrika mellanrätter från Raw Baren.

Smakfulla bistrorätter på The Social Bar & Bistro

Clarion Grand Hotel Helsingborg älskar man god mat. Hotellets restaurang, The Social Bar & Bistro, erbjuder klassiska bistrorätter med en modern twist som håller dina smaklökar på tå. En god pasta eller en saftig hamburgare, och ett sött avslut därtill? Här finns det något för alla smaker, perfekt för ett sällskap med många olika smakpreferenser och viljor. Njut av en trevlig middag tillsammans i en social och avslappnad miljö – välkommen till The Social Bar & Bistro.

The Social Bar & Bistro - _16_9Njut av god mat i mysig atmosfär.

Det bästa från havet på Sillen & makrillen

Gröningen kallas det stora område med gräs och trädäck som ligger mellan Norra Hamnen och Fria Bad i Helsingborg. Här samlas människor under sommarmånaderna för att sola, bada, umgås och njuta av livet. Precis vid Gröningen och vattenbrynet ligger Sillen & Makrillen – en restaurang med havet i centrum. Här jobbar man med noga utvalda råvaror från lokala leverantörer och anpassar menyn efter säsongens urval. Sillen & Makrillen passar utmärkt för den som är ute efter en elegant och lyxig middag i något högre prisklass. Här kan ni umgås och avnjuta en delikat middag samtidigt som ni har utsikt mot sundet och danska Helsingör.

Njut av den fantastiska utsikten mot vattnet! Foto: Basunera

Elegant och givetvis löjligt välsmakande. Foto: Basunera

Snyggt upplägg och goda smaker. Foto: Basunera

Spännande smaker på AnJo Wine & Dine

På Bruksgatan, en av Helsingborgs mest klassiska och idylliska gator, ligger den nyöppnade restaurangen AnJo Wine & Dine. Menyn är noga komponerad för att passa alla smaker – här erbjuds det god fisk, skaldjur, kött och vegetariskt. Restaurangen är intim och mysig och har som mål att du som gäst ska känna dig som hemma. Á la carte-menyn är spännande och innovativ, här kan du bland annat prova charkuterier, dagens ostron eller vildanka. Med sitt centrala läge har du tillgång till såväl shopping, kultur och boende – Clarion Grand Hotel Helsingborg ligger endast några minuter bort och är ett klassiskt hotell med modern design. Här på Stortorget bor du mitt i smeten och med endast 100 meter till stans stora shoppingstråk Kullagatan.

KOL & Cocktails – grillat är godast

Är du sugen på att äta grillat och dricka gott i en trevlig atmosfär är KOL & Cocktails definitivt värt ett besök. Med fokus på helhetsupplevelsen får du som gäst en kväll att minnas på restaurangen, som ligger centralt på Södra Storgatan 11–13. I restaurangen fokuseras det framförallt på kolgrillat i alla dess former. Kött, skaldjur, fisk, grönsaker, frukt och bröd – här kan nästan vad som helst passera grillen. Kombinerat med en gedigen vinlista och en atmosfär med musik, mysig inredning och trevlig personal blir besöket på KOL något alldeles extra. I baren finns dessutom ett stort utbud av cocktails där grunden ligger i de egenhändigt pressade juicerna. KOL & Cocktails är således ett utmärkt alternativ för dig som söker efter grillad mat i en mysig atmosfär med puls.

Cool och kreativ atmosfär. Foto: Michel Cavalli

Njut av riktigt goda burgare och krispiga pommes! Foto: Michel Cavalli

Grillade härligheter från havet! Foto: Michel Cavalli

Traditionellt och rustikt på Redimat

Traditionell husmanskost tillagad från grunden är signumet för Redimat – restaurangen som ligger på Badhusgatan 4 mellan Hamntorget och Sundstorget. Med ett mål att skapa genuin och hemtrevlig känsla som gör restaurangen till en naturlig mötesplats startades restaurangen i Helsingborg 2015. Genom att servera klassiska rätter kombinerade med nya smaker och idéer har man snabbt blivit en favorit bland sina gäster. Restaurangen använder endast de bästa av råvaror och lagar all mat från grunden – här kan du smaka på allt från lammrostbiff och kantarellsoppa till fiskgryta och marulk. Redimat är ett bra val för dig som är sugen på rustik och lantlig mat till ett bra pris.

En fröjd för ögat och smaklökarna!

Tacos med välsmakande rödkål.

Rustikt och gott!

Olsons skafferi – med hjärtat i Italien

Populära Mariatorget, snett bakom Clarion Grand Hotel Helsingborg, är en samlingsplats för många mysiga restauranger. På torget, med stadens äldsta kyrka Sanka Maria Kyrka i centrum, samsas restauranger med smaker från hela världen. Olsons Skafferi är ett mysigt ställe med italiensk mat i mellanprisklass. Med bra råvaror och engagerade kockar kan du här få njuta av klassiska italienska rätter som antipasto, pasta, risotto och tiramisu. Passar utmärkt som familjerestaurang eller som ett romantiskt val för dig som besöker Helsingborg med din kärlek.

Tokyo 15

Drottninggatan är gatan som går från centralstationen Knutpunkten till Tinkarpsbacken innan Sofiero. På gatan finns det flera riktigt bra restauranger med häftiga smaker för många plånböcker. Tokyo 15 ligger praktiskt nog på Drottninggatan 15 och är en modern japansk restaurang som erbjuder en symfoni av mat, dricka och umgänge.  Här får du riktigt bra sushi och sashimi men också saftigt och gott grillat kött. Med mer än 20 år i branschen ser chefskocken till att göra ditt besök till en upplevelse!

Njut av en magisk sushi-tallrik. Både god och snygg!

Modern interiör med personlig touch.

Ett konstverk!

Socialt och elegant på Drottninggatan 35

Längre bort på Drottninggatan, bakom Gröningen och strandpromenaden, ligger den eleganta men avslappnade restaurangen Drottninggatan 35. Här serveras rätter och viner som får dig och dina vänner att trivas och må bra. Genom att erbjuda smårätter kan du prova 2–3 olika rätter – ett socialt och härligt sätt att uppleva mat på.  Här finns allt från tonfisk och kycklingknyte till carbonara och flap steak. I en avslappnad men ändå pulserande barmiljö får du chansen att uppleva god mat och dryck till ett humant pris.

Thai Corner

Redan 1997 slog Thai Corner upp portarna i Helsingborg. Med sin goda och billiga thailändska mat har restaurangen blivit en favorit bland såväl besökare som bofasta invånare. Med sitt centrala läge på Bruksgatan 32–34 och med sitt stora utbud har restaurangen något för alla. I en nyrenoverad, mysig och avslappnad miljö äter du här genuin thailändsk mat till ett bra pris. Från restaurangen har du bara 10 minuter till Comfort Hotel Helsingborg. Det trendiga hotellet har enkla och smarta lösningar och är det självklara valet för dig som uppskattar ett prisvärt boende med cityläge, snygg design och moderna rum.

Modern och genuin atmosfär.

Häng en stund i baren före eller efter maten!

Maträtter som får munnen att vattnas! För en bra peng dessutom.

Boka hotell i Helsingborg

Se alla våra hotell i Helsingborg och välj din favorit!
chevronRight