Medlemskap
Kid looking at a glas wall filled with colors.

Familj

10 coola saker att göra med barn i Köpenhamn

Se hammarhajar på Den Blå Planet akvarium, upplev massor av spänning med nöjesåkturer och berg- och dalbanor, eller cykla runt i världens främsta cykelstad. Här kommer några av de populäraste familjevänliga aktiviteterna i Köpenhamn som du inte känner till.

  • Strawberry har sammanställt en användbar guide över aktiviteter som du inte får missa i Köpenhamn. Här hittar du en lekplats som besöks flitigt av lokalbefolkningen, ett kostnadsfritt museum och en offentlig simhall med spektakulär arkitektur.

  • Njut - oavsett ålder!

  • 1. Louisiana konstmuseum

    Adress: Gl Strandvej 13

  • Ta tåget cirka 50 minuter utanför stadens centrum till Louisiana konstmuseum. Vi garanterar att det är värt resan.

  • Museet är en unik blandning av samtidskonst, arkitektur och natur. Här får du uppleva den danska modernismen liksom konst från stora namn som Max Ernst, Pablo Picasso och Andy Warhol.

  • För familjer finns ett särskilt barnhus där roliga workshops och aktiviteter alltid anordnas. Och det allra bästa? Museumet är kostnadsfritt för barn och ungdomar under 18 år.

  • Foto: Kim Hansen, Visit Copenhagen

2. Tivoli


Adress: Vesterbrogade 3


Den ikoniska nöjesparken Tivoli ligger i hjärtat av Köpenhamn och har varit en populär attraktion ända sedan dess invigning 1843. I enlighet med parollen "Tivoli är aldrig färdigt" är parken ständigt under utveckling. Här hittar du massor av åkattraktioner och berg- och dalbanor, radiobilar, ett akvarium och olika restauranger. Anpassat för hela familjen och samtliga åldrar.


3. Bakken


Adress: Dyrehavevej 62


Dyrehavsbakken, eller Bakken, är beläget i Dyrehaven, norr om Köpenhamn. En historisk och underbar plats! Den äldsta nöjesparken i världen som erbjuder allt ifrån klassiska berg- och dalbanor i trä till nyare och mer spännande attraktioner. Inträdet och underhållningen är gratis på Bakken, och du betalar enbart för åkattraktionerna.

Mum and her child on an attracktion at Bakken

4. Cykelutflykt


Adress: Genom hela Köpenhamn


Ingen har bättre cykelkultur och cykelbanor än danskarna. I staden finns flera cykeluthyrningsställen, både med och utan släpvagn för barn. Kolla med ditt hotell om det erbjuder cykeluthyrning, till exempel på Villa Copenhagen kan gästerna hyra en fin och liten Villa Bike för 150 DKK per dag. Skaffa en cykel och cykla runt hela dagen för att utforska sevärdheterna. Enkelt och fantastiskt.


5. Den Blå Planeten


Adress: Jacob Fortlingsvej 1


Om du har hyrt cyklar för hela familjen är det bara en halvtimmes cykeltur från centralstationen till Den Blå Planeten. Detta är Nordeuropas största akvarium, och här kan du se allt från uttrar, rockor, arapaiman (en av världens största sötvattenfiskar) till det mest spännande: hammarhajar.


6. Vaktbyte på Amalienborg


Adress: Amalienborg Slotsplads 5


Amalienborg är den danska monarkens huvudresidens. Varje dag klockan 11.30 påbörjas marschen av de danska kungliga gardena, som kulminerar med ett vaktbyte framför Amalienborgs slott klockan 12.00. Om drottningen själv befinner sig på Amalienborg kan du kanske även få höra slottsmusiken.


7. Faraos Cigarer


Adress: Flera platser i stadens centrum


Om du har lite äldre barn är det värt att besöka Faraos Cigarer, som finns på olika platser i centrala Köpenhamn. Butiken vimlar av serietidningar, affischer, kostymer, spel och böcker. Vill du skaffa Tintin-raketen som du alltid drömt om? Eller låta ditt barn komplettera sin samling med en Marvel Funko POP-figur? En nostalgisk upplevelse för de vuxna och ett säkert kort för barnen och tonåringarna.


Foto: Visit Copenhagen

Children around a table at Experimentarium in Copenhagen.

8. Kastrup havsbad:


Adress: Amager Strandvej 301


Ett offentligt badhus med inspirerande arkitektur, som även kallas "Snigeln". Kastrup havsbad är utformat med en brygga som sträcker sig från stranden till en cirkulär inhägnad med en gradvis stigande höjd som slutar i en fem meter lång dykplattform. Kastrup havsbad är helt kostnadsfritt och tillhandahåller omklädningsrum och duschar.


9. Experimentarium


Adress: Tuborg Havnevej 7


Ett vetenskapsmuseum som lockar besökare i alla åldrar. Här kan du prova på och lära dig mer om teknik, natur och fysik, som t.ex. i den sensoriska tunneln, där du kan uppleva en nyfödd barns första synintryck och en äldre persons begränsade hörsel. Eller så kan du ge dig ut på en resa genom kroppen, lära dig om vind och vatten och slutligen kanske få en uppfattning om ljusets egenskaper i ljuslabyrinten?


10. Danska bakverk


Adress: Köpenhamns centrala postbyggnad


Danskarna är experter på öppna smörgåsar, ostron och korvar som ingen annan. Dessutom är de otroligt duktiga på bakning, en måltid som barn aldrig tackar nej till. Villa Copenhagen driver ett eget bageri, Rug Bakery, där du bör prova husets surdegsbröd, Berliner munkar och den klassiska pain au chocolat.


Ha en bra dag och njut av sockerruset!

Senaste artiklarna