Är cityhotellen i Köpenhamn fullbokade eller för dyra? Tänk nytt och tänk om! Kastrup-hotellen är en perfekt utgångspunkt för din nästa Köpenhamns-weekend: – Vi var inne i stan på 10 minuter, berättar resenären Pia Zäther. 

Välkända Nyhavn.
Välkända Nyhavn.

Pia Zäther. Foto: Privat


10 minuter till centrala Köpenhamn


Kastrup, ligger inte det superlångt bort från Köpenhamn? Jag vill ju kunna shoppa på Ströget, hänga i Nyhavn och uppleva äkta danskt hygge! Känner du igen dig? Det gjorde Pia Zäther, 50, från Jönköping, också – tills hon och hennes resesällskap testade att bo på Clarion Hotel Copenhagen Airport, mitt på Kastrup, för en Köpenhamnsweekend i december 2017. Pia och hennes man såg fram emot en storstadshelg fylld med härliga restaurangbesök och shopping. De valde efter en del research att bo på Kastrup på grund av att de flesta av hotellen inne i city var fullbokade och hade en för hög prislapp. Pia blev positivt överraskad av både standarden och läget.

–  Vilken tur att så många centrala hotell var fullbokade, annars hade vi inte hamnat ute på Clarion Hotel Copenhagen Airport! berättar Pia för oss.


Hotellrum på Clarion Copenhagen Airport.


Från Clarion Hotel Copenhagen Airport har du 1 minut till flyget och 10 minuter till shoppingen


På Ni’mat Spa finns en uppvärmd saltvattenspool, ett arom-ångbad och sex behandlingsrum.


Fräscht och pampigt hotell

– Hotellet var toppen, det var fräscht och pampigt, och vi behövde aldrig sätta på tv:n som underhållning. Det var bara att kika ut genom hotellrummets gigantiska fönster, som sträckte sig från golv till tak, för att kolla på alla plan som lyfter och landar, säger Pia.

Trots närheten till flygplatsen var det knäpptyst på rummet:

– Vi hörde inte ens ett enda flygplan lyfta eller landa, väldigt bra ljudisolering, säger Pia och fortsätter:

– Men det som överraskade oss mest var hur smidig Metron var, på bara 10 minuter var vi inne i centrala Köpenhamn! Vi behövde inte ens gå ut från hotellet för att komma till stationen.


Köpenhamns Metro, LInje M1 & M2. Från vårt hotell går bara en linje in till stan så du kan inte åka fel.


Avgång var 4-6 minut med Metron

Det finns en gångtunnel som förbinder Clarion Hotel Copenhagen Airport med stationen där du antingen kan ta Metron eller tåg in till centrala Köpenhamn. Så inget väder kan stoppa dig från att ta dig in till stan och uppleva Köpenhamns charm. Metrons förarlösa tåg går ofta, dagtid var 4-6 minut och nattetid med 15-20 minuters intervall. En enkelresa kostar 2018 36 DKK per person och biljetter köper du på Metrons hemsida eller i automater på alla stationer. Vi rekommenderar ett Citypass där du kan åka obegränsat under 72 timmar för 200 DKK eller under 24 timmar för 80 DKK.


Lockar en cykeltur i Köpenhamn?


Är du redo att boka din nästa Köpenhamns-weekend? Här hittar du alla våra hotell i Köpenhamn med omnejd!