Medlemskap

Bar

Kämp Bar: En av Helsingfors äldsta klassiska barer

På ett av stadens lyxigaste hotell hittar du den finska huvudstadens mest ansedda mötesplats.

Bartender i baren på Kämp Bar i Helsingfors.
  • “Hela hotellet har en väldigt lång historia."

  • "Det öppnade 1887 och baren kom året därpå och erbjöd då främst tysk öl till försäljning, eftersom ägaren, herr Kämp, var tysk”, säger Joona Kurkela, barchef på Kämp Bar.

  • Baren ligger på första våningen i det prestigefyllda och historiska Hotel Kämp, med utsikt över den idylliska Esplanadparken.

Helsingfors vardagsrum

Under många år var Kämp Bar en samlingsplats för stadens främsta societet, inklusive många kända finska konstnärer och författare. Idag är kundkretsen mer varierad, men baren har lyckats bevara sin atmosfär och historia.


“På sätt och vis är det här fortfarande Helsingfors vardagsrum. Alla i staden känner till Kämp Bar. Det är en klassisk amerikansk bar med en rik historia. Faktum är att det är en mycket speciell hotellbar, eftersom majoriteten av våra gäster är lokala”, förklarar chefen, Joona.


“Vi är kända i hela staden för utmärkt service och utsökta drycker, både alkoholhaltiga och alkoholfria. Vi strävar alltid efter att ge utmärkt service. Alla är välkomna hit”, tillägger Joona.

Champagne och vin för alla

I tillägg till klassiska cocktails erbjuder Kämp Bar ett brett urval av vin och champagne. Faktum är att de har cirka 100 olika typer av den senare.


“Här har vi vin och champagne i alla prisklasser och vinmenyn är ungefär 60–70 sidor lång. Jag vågar påstå att vi har en av stans bästa och mest omfattande vinlistor. Det är praktiskt taget omöjligt att inte hitta något du gillar här”, säger Joona stolt.


Barchefen tillägger att personalen lyssnar noga på sina gäster när de väljer viner till listan. Dessutom har hotellet en sommelier som bidrar med expertkunskap.


“Vi har också ett nära samarbete med hotellets restaurang, Brasserie Kämp, när vi väljer de bästa alternativen för våra gäster.”


Dessutom har baren ett brett urval av gin, och då särskilt finsk gin.


“Gin och tonic med lokal gin är väldigt populärt. Vi har ungefär 20 olika sorters gin, både välkända och mer obskyra varianter.”


Bo på Hotel Kämp.

Färgglada drinkar på Kämp Bar i Helsingfors.
  • Underbar uteservering

    Kämp Bar ligger i hjärtat av Helsingfors centrum och har en vacker uteservering.

  • Här kan du sitta och njuta av en klassisk cocktail i solen medan du tittar på folk som vandrar i Esplanadparken.

  • “När vår uteservering är öppen har vi runt 180 sittplatser. Den är väldigt populärt, särskilt under sommaren, då den nästan är full hela dagen lång."

  • "Det är den perfekta platsen för att bara njuta av vädret”, säger Joona.

Röd drink på Kämp Bar i Helsingfors.Vänner skålar med färgglada drinkar på Kämp Bar i Helsingfors.Unik och rolig cocktail på Kämp Bar i Helsingfors.

Kämp Bar

Helsingfors

Senaste artiklarna