Medlemskap
Dessert på restaurang Toscanini i Helsingfors.

Populära restauranger och barer i Helsingfors

Den finska matkulturen med Helsingfors i spetsen kännetecknas av säsong, tradition och närproducerade ingredienser. Välkommen till en stad som skalar av det onödiga och lyfter det naturliga på din tallrik – direkt från skog, vatten och åkrar.

En hållbar restaurangscen

I Helsingfors kan du förvänta dig restauranger och barer som lägger stor vikt vid tradition och hållbarhet. Menyerna präglas av säsongsbetonade recept med lokalt producerade råvaror. Njut av svamp och bär från de finska skogarna, dagens fångst och inte minst landets gyllene korn – havre, i alla möjliga former. Helsingfors är en perfekt destination för dig som uppskattar naturliga smaker direkt från skog, vatten och åkrar.

Ett matäventyr i Helsingfors

Vill du ta dig an ett riktigt matäventyr passar det helt perfekt att besöka Helsingfors under Restaurangdagen. Tredje lördagen i februari, maj, augusti och november kan vem som helst bli krögare för en dag och staden fylls av pop up-restauranger i alla möjliga bemärkelser. Testa allt från finska klassiker till mat med influenser från världens alla hörn, för att sedan fortsätta matäventyret bland stadens alla fantastiska restauranger och barer.

Huvudstaden med något för alla

I Helsingfors finns det något som passar alla. Njut av kreativa restauranger som Toscanini, havets läckerheter på Sue Ellen, eller stilla din hunger med såväl mat och dryck som unik inredning och design på Wintergarden eller Art Lounge Bar. Välkommen till Helsingfors – staden med något som passar alla tillfällen och alla smaklökar.

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka