Vi förstår väldigt lite av vad de säger, men vi har insett att Finland är mer än Mumindalen, Nokia och kärringkånk (om du undrar, så äger VM i kärringkånk rum här varje år). Finland är också ett paradis för friluftsintresserade med en härligt traditionsrik kultur som inte bara handlar om stilren design och innovation, utan också om att njuta. Det är ju inte för inte som det finns en bastu per två invånare i detta land. Här kan affärsmötet lika gärna äga rum i bastun som i konferensrummet.

Bastu
I Finland är bastun både helig och en del av vardagslivet. Affärsmötet kan lika gärna äga rum i bastun som i konferensrummet.

För alla smaklökar


För de matintresserade är även den ätliga delen av kulturen väl värd att smaka på. I Helsingfors hittar du massor av trivsamma restauranger med lokala delikatesser och givetvis även många matställen med ett internationellt kök. Glöm för all del inte att köpa finsk saltlakrits om du planerar en resa till Finland!


I huvudstaden kommer du att märka att folk promenerar. Mycket och överallt. Helsingfors är en storstad, men inte större än att du kan uppleva mycket av den till fots. Här kan du promenera mellan de olika sevärdheterna och muséerna, eller bara från kaféet till restaurangen och vidare till baren.


Sauna, pool och cocktails på toppnivå


Även om du garanterat kan hitta massor att göra på stan, behöver du inte ha långtråkigt på hotellet heller. Strawberry har två hotell mitt i centrum och båda är mycket eleganta. Det ena heter Clarion Hotel® Helsinki och är väldigt nytt, eftersom det invigdes så sent som 2016. Vad sägs om ett morgondopp med utsikt över staden? Högst upp på hotellet och 78 meter över marken hittar du nämligen en pool som är uppvärmd året runt. Efter simturen på hög höjd kan du svettas i saunan där du också har en härlig utsikt över Helsingfors.


clarion-hotel-helsinki-swimming-pool-roof.jpg


Från poolen på Clarion Hotel Helsinkis tak har du en härlig utsikt över stan


På hotellet finns restaurang The Social Bar & Bistro och i hotellets skybar Sky Room kan du sippa cocktails samtidigt som du spanar ut över staden från 16:e våningen.


Finsk lyx i stan eller internationell puls vid flygplatsen


Om du är ute efter exklusivitet, boutiquekänsla och design hittar du det fristående hotellet Hotel F6 alldeles bredvid den kända Esplanadparken. Hotellet har 66 unikt designade hotellrum med fantastiskt sköna sängar, och på morgonen kan du se hur frukosten tillagas inför öppen ridå i det öppna köket. Hotellets bar, Runar, är ett av områdets mest populära, och den stilfulla bakgården har sittplatser både inne och utomhus.


f6-room-helsinki-1.jpg


Hotellrum på F6


Vill du däremot hellre bo nära flygplatsen väljer du Clarion Hotel® Aviapolis i den nya stadsdelen Aviapolis, två ynka kilometer från Helsinki-Vantaa Airport. Även detta hotell invigdes 2016 och är sålunda splitternytt. Här kan du bland annat njuta av restaurangen Kitchen & Table och en relaxavdelning, givetvis med sauna.


clarion-hotel-helsinki-airport-room-lobby.jpg


Hotellrum och lobby på Clarion Hotel Aviapolis


Boka hotell i Helsingfors


Om du vill se mer av dessa hotell i Helsingfors kan du klicka dig vidare till vår destinationssida för den finska huvudstaden.


Läs mer


Helsingfors bästa – se guiden här