Medlemskap
Badplats i centrala Köpenhamn.

Guide till spa och badplatser i Köpenhamn: – En helt fantastisk badstad

Danmark är vida känt för sina långa sandstränder, men visste du att Köpenhamn har utsetts till världens bästa stad för bad? Staden har sandstränder, spa och häftiga, offentliga bad och pooler. Här hittar du de bästa platserna. Foto: Astrid Maria Rasmussen, Visit Copenhagen

 • CNN utsåg Köpenhamn till den allra bästa staden i världen när det gäller bad.

 • Den danska huvudstaden slår faktiskt välkända kuststäder som Lissabon och Rio de Janeiro.

 • Och det är särskilt Amager Strandpark som sticker ut – sandstranden som ligger bara fem kilometer från centrum.

 • “Danmark, med sina sandstränder, är förstås ett sommarparadis för många turister. Men det är kanske inte många som förknippar huvudstaden med bad. Men trots detta är Köpenhamn en fantastisk badstad."

 • "Den är omgiven av vatten och kanaler, och det finns många mycket fina hamnbad och stränder nära Köpenhamn”, säger Thea Damli på VisitDenmark till Strawberry.

 • Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Här är de åtta bästa badplatserna i och runt Köpenhamn

1. Amager Strandpark


Adress: Amager Strand Promenaden 1


Bara fem kilometer från centrum ligger Köpenhamns största sandstrand. Att hyra cykel och cykla ut till Amager Strandpark är ren idyll i sig själv.


Kolla med ditt hotell för att se om de har cyklar. Gäster på Villa Copenhagen kan till exempel hyra en liten grön Villa-cykel för så lite som 150 DKK per dag.


Vid Amager Strandpark har en stor, konstgjord ö skapats utanför den gamla kusten, vilket skapar en lagun. På sommaren finns det möjligheter till vattenaktiviteter som vindsurfing och kajakpaddling, och du hittar även ett café här.


2. Villa Copenhagen


Adress: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Ett av huvudstadens nyaste och mest exklusiva hotell är centralt belägna Villa Copenhagen. Även om hotellet ligger i Köpenhamns gamla postkontor från 1912, hittar du massor av invändig lyx. Det bästa är kanske på taket: en 25 meter lång pool som är hållbart uppvärmd till mellan 28 och 30 grader Celsius. Det finns också en bastu, solstolar och en terrassbar. En av stadens nya hotspots.

3. AIRE Copenhagen


Adress: Ny Carlsberg Vej 101


Detta spa ligger i det historiska och bevarade Carlsberg-bryggeriet från 1881. Här kan du koppla av i en slags underjordisk, mörk grotta som är upplyst av ljus och omgivningar inspirerade av grekiska och romerska traditioner. Spaet har åtta termalbad, dvs varma källor, och du kan också boka en mängd olika behandlingar. AIRE finns också i andra större städer som New York, Barcelona och London.


Du kan boka via Villa Copenhagen, som rekommenderar att du avslutar upplevelsen med en 30 minuter lång massage, ett glas bubbel och lite choklad.


4. Kastrup Søbad


Adress: Amager Strandvej 301


Ett offentligt bad med inspirerande arkitektur som kallas för “Snigeln”. Kastrup Søbad är utformad på ett sådant sätt att en brygga sträcker sig från land och ut till en cirkulär inhägnad som gradvis reser sig – och slutar i en fem meter lång dykplattform. På natten lyses den upp av strålkastare på trädäcket, vilket skapar en vacker ljuseffekt i vattnet. Kastrup Søbad är gratis och har omklädningsrum och duschar.


5. La Banchina


Adress: Refshalevej 141


Denna plats bevisar hur coola danskarna är. Här hittar du restaurang, vinbar och bastu i ett. På La Banchina kan du äta alla dagens måltider, med fokus på grönsaker och vad havet kan erbjuda, samt naturviner. Och du kan hoppa i vattnet från bryggan utanför eller boka en bastu.


6. CopenHot


Adress: Nordhavnen


CopenHot kan du boka en bastu eller badtunna som rymmer upp till åtta personer. Här kan ni dela ett glas bubbel och njuta av havsutsikten. Denna populära plats var tidigare belägen i Refshalevej, men har nyligen flyttat till Nordhavnen.


7. Islands Brygge


Adress: Islands Brygge 14


En utomhuspool mitt i Köpenhamn, som passar lika bra för familjer som för kompisgäng. Det är ett sommarparadis, som under de senaste åren har blivit en trendig mötesplats för både lokalbefolkning och turister. Islands Brygge består av en badbrygga med en pool i mitten, en gräsyta och närliggande matställen. Upptäck världens bästa sommardag!

 • 8. Ni’mat Spa

  Adress: Ellehammersvej 20

 • Vi tänker ofta på flygplatshotell som en plats där man bara ska sova. Men vad sägs om att avsluta helgen i Köpenhamn med ännu mer bad och välmående?

 • På Clarion Hotel® Copenhagen Airport är det definitivt värt att avsätta lite tid.

 • Hotellet har ett samarbete med Ni'mat Spa, som har en saltvattenpool, ett aromaångbad och sex behandlingsrum.

 • Se bara till att du inte missar ditt flyg! Namaste!

Senaste artiklarna