Var det ett tag sedan du hade en helg med tjejerna? Då har vi några schyssta insidertips hur du kan spendera en helg i Stockholm med dina tjejkompisar. För att göra det lite enkelt har vi delat in dagarna i två teman – konst och shopping. Vi har givetvis bara valt ställen som garanterat kommer göra succé.

Kvinnor och cykel
Här har ni ett felfritt recept på en riktigt lyckad tjejhelg enligt oss!

Dag 1 – Shop til you drop!


Frukost!


En sak i taget! Ni klarar aldrig en lång dag på stan om ni inte börjar med att fylla på ordentligt med ny energi. Lyckligtvis har vi hittat det perfekta stället för att få dina franska smaklökar att sjunga av glädje. Petite France har ett riktigt bra frukosterbjudande med en söt twist som är svår att motstå. Men som Édith hade sagt, “Non, je ne regrette rien”.


Hitta Petite France


Inredningsbutiker


Vem gillar inte att uppgradera hemmet litegrann? Börja med den svenska favoriten Svenskt Tenn, en klassiker hos inredningsentusiaster världen över. Företaget grundades år 1924 av Estrid Ericson som ägnade hela sitt liv åt att skapa enastående designprodukter. Hon värderade genuint hantverk högt så om du gillar originella produkter kommer du älska den här butiken!


svenskttenn_butik_04Källa: Svenskt Tenn


Hitta Svenskt tenn


En annan inspirerande butik är Illums Bolighus där några av Danmarks och övriga världens mest framstående varumärken återfinns. Några exempel är HayMuutoKay Bojesen och iittala. Det värsta som kan hända är att du köper några riktigt fina designprylar. Om du hellre spenderar en hel dag och köper allt du behöver är ju IKEA det självklara valet.


Illum01_01_13166_v2Källa: Illums Bolighus


Hitta Illums Bolighus


Café & lunch


Efter en utmattande jakt efter de snyggaste inredningsprylarna, är du säkert hungrig. Eftersom du kommer behöva en ordentlig energikick så att du kan hålla igång resten av eftermiddagen och kvällen, har vi valt ett ställe som kombinerar bra mat och gott kaffe. Espresso House är ett gränslöst populärt val som levererar vid varje besök. Välj en sallad eller matig smörgås och en stor kopp kaffe för att behålla fokus!


Espresso House i Stockholm


Kläder & skor


Okej, vilken typ av shoppingdag hade det varit om vi inte hade tipsat om en riktigt bra galleria? I Stockholm har vi en klar favorit, NK (Nordiska Kompaniet) är ett populärt val både bland lokalbefolkningen och turisterna. NK grundades 1902 av Josef Sachs och hans ambition var att kunna erbjuda kunderna mer än bara shopping, han ville erbjuda en upplevelse. Han kallade NK för en “kulturell och kommersiell teater”. Gallerian håller fortfarande väldigt hög standard och här hittar du varumärken som HermésTiger of SwedenAcneMichael Kors och många fler. Bege er sedan tillbaka till hotellet för att vila fötterna en stund och gör er redo för kvällen – den kommer bli lång!


Hitta NK in Stockholm


Middagsdags


Nu när era fötter har återfått sin styrka, dra på er era bästa outfits och välsigna antingen Riche eller Akkurat med er närvaro. Dessa två tungviktare i Stockholms krogsväng kommer att få din mun att vattnas. Riche serverar mat med en klassisk känsla, t. ex. toast skagen och kalvlever anglais. Akkurat har en rad rätter att erbjuda och har även en av Stockholms bästa ölmenyer. Vi råder er att kolla in deras hemsidor så att ni kan göra ett rättvist val.


Riche_press_mat_3Källa: Riche


Hitta Riche

Hitta Akkurat


Show


Varför inte avsluta denna perfekta dag med en ordentlig show? Dramaten är en av Stockholms mest välkända teatrar och har en bred repertoar under hösten såsom MolieréDen girige och Bröderna Grimms klassiska Hans & Greta. Men skynda er på och boka biljetter, de försvinner i en rasande fart!


HOG_lans_press_1920x0Källa: Dramaten


Hitta Dramaten


Om ni hellre vill göra något lite mindre klassiskt kan vi varmt rekommendera att ni fortsätter mot Södra Teatern. Det här stället erbjuder konserter, shower och klubbkvällar utöver det vanliga.


Sjuan_Claes_Helander


Foto: Claes Helander

Hitta Södra Teatern


Dag 2 – Konst är den bästa medicinen


Juice


Redo för dag nummer 2? Vi trodde väl inget annat! För att återhämta er från gårdagens eskapader, bege er till Juiceverket och fyll på med en färskpressad juice eller smoothie full av uppiggande vitaminer. Välj en som ger lite extra energi så att ni orkar med lite fysisk aktivitet.


tumblr_mwmbcsNUP31qlwxg8o1_400


Källa: Juiceverket

Juiceverket i Stockholm


Yoga


Yes! Hur startar man dagen på ett bättre sätt än med lite yoga? Det finns många yogastudior att välja på i Stockholm. En av dem är Hot Yoga Stockholm, de erbjuder bikram yoga. Vilket är en typ av yoga där man utför yogapositionerna i ett uppvärmt rum, i vanliga fall omkring 38-40 grader. Är ingen av er redan medlem behöver ni boka en lektion, så se till att kolla upp detaljerna. Let’s sweat it out!


Lunch – Sushi


Efter ett svettigt pass bikram yoga kommer ni förmodligen vara ganska sugna på lite mat. Och vilken tjejhelg hade det varit utan sushi? Raw Sushi & Grill serverar färsk och utsökt sushi eller grillade rätter. Godbitar från lunchmenyn inkluderar maki, nigiri, wakame, yakiniku och bento bland annat. Yum!


Hitta Raw Sushi & Grill


Konst


Fotografiska är ett galleri med stort rykte. Det öppnades 2010 med världsberömda Annie Leibovitzs utställning A photographer’s life 1990-2005. Behöver vi ens säga att öppningen blev en hit och att Fotografiska nu är en av Stockholms mest populära konstgallerier. Fotografiska anordnar även workshops, event och fotografikurser. De har givetvis också en gift shop, ett café och en restaurang. Ni kan, utan tvekan, spendera timmar här utan att bli uttråkade.


Max_012952


Fotograf: Max Plunger


Hitta Fotografiska


Där har ni ett felfritt recept på en riktigt lyckad tjejhelg enligt oss! Förresten! Här här hittar du boende till din tjejhelg. Ring dina tjejkompisar, gör nödvändiga bokningar och bege er mot Stockholm. Det finns ingen tid att förlora!
Sugen på en storstadshelg? Här hittar du all information du behöver för en weekend i Stockholm!
Mer weekendinspiration:


Romantisk weekend: Idéer för par i Stockholm


5 bästa restipsen för en weekend i Riga


Ta en weekendresa till trendiga Helsingfors – 4 tips till resan


Spaweekend – 5 tips på lyxiga span


Golfweekend i Sverige – vi guidar dig till riktigt bra golfupplevelser