Letar du efter Stockholms bästa brunch? Då har du hamnat rätt. Här hittar du allt från asiatiskt, till klassiska och vegetariska bruncher. Självklart har vi klämt in ett och annat hipsterställe på Södermalm.

Trevligt brunchbord.

Se alla våra hotell i Stockholm här

chevronRight

1. Sthlm Brunch Club - fluffiga pannkakor och perfekt avokado

Dalagatan 24, Vasastan

Här hittar du Stockholms mest fluffiga och instagramvänliga pannkakor. Kön som varje helg ringlar sig utanför tyder även på att de smakar himmelskt. Sthlm Brunch Club erbjuder mycket mer än bara pannkakor, de har en meny fylld med bowls*, bagels, shakes och olika rätter med bacon, avokado och nutella. Här får du en mysig start på dagen, eller kvällen… Sthlm Brunch Club serverar brunch hela dagen lång. Menyn erbjuder även många veganska alternativ och gör det enkelt för gästen att se vad rätterna innehåller. Tummen upp för det! Som på de flesta brunchställen kan du inte boka bord här, så om du vill slippa den värsta kön bör du dyka upp strax innan öppning eller senare på eftermiddagen.

Sthlm Brunch ClubTvå bilder från Sthlm Brunch Clubs Instagram - kika in kontot för fler bilder som får det att kurra i magen.

2. Izakaya - lyxig asiatisk brunch med utsikt över hela Stockholm

Brunkebergstorg 2-4

Ska du fira något speciellt eller är du bara en person som älskar att sätta guldkant på helgen genom en riktigt trevlig matupplevelse? Välkommen till Izakaya, restaurang TAKs systerenhet på Brunkebergstorg. Här kan du välja mellan mängder av asiatiska små rätter eller månadens fasta brunchmeny eller en meny à la "Chef's choice", som så klart, innehåller kockens favoriträtter som delas med alla runt bordet. Spana in den spännande menyn här! Du får inte bara njuta av goda asiatiska smaker utan även en magisk utsikt över vackra Stockholm då restaurangen ligger högst upp i den 14 våningar höga byggnaden.

Oysters at Izakaya, TAK_16_9Menyn på Izakaya uppdateras titt som tätt, toppen för den som vill gå hit ofta!

3. Veganskt och franskinspirerat café på Östermalm

Birger Jarlsgatan 77, Östermalm

à la lo kan du äta en god brunch varje dag. Med inspiration från Frankrike har mor och dotter öppnat upp denna mysiga pärla på Östermalm. Smoothies, banankaka, soppa, croissant, kaffe och lemonad är bara en liten del av allt som erbjuds, på helger serverar de även fattiga riddare och en surdegstoast med scrambled tofu, rostade champinjoner, tomat och fetaostkräm... börjar det vattnas i munnen? Det är helt okej. Alla rätter är dessutom växtbaserade.

4. Greasy Spoon - öppet året runt!

Tjärhovsgatan 19, Södermalm
Hagagatan 4, Odenplan

De populära brunchrestaurangerna vid namn Greasy Spoon hittar du på Södermalm och på Odenplan. Här serveras frukost och brunch varje dag - till och med på röda dagar. Här kan du njuta av en spännande brunch i moderna lokaler. Menyn består av nyttiga, goda och mättande rätter som till exempel bananbröd, chiapudding, eggs benedict med mera. Hett tips: kom hungrig!

5. Mister French - frossa i ostron och söta desserter

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan

Varje lördag och söndag mellan kl. 11.30 - 17.00 dukas det upp en graciös skaldjursbrunch på Mister French som håller till i ett av Tullhusen på Skeppsbron. Här får du njuta av både exotiska och traditionella franska smaker. Tillsammans med en otrolig utsikt över Stockholms inlopp och Saltsjön. Utöver färska skaldjur bjuds det på fräscha sallader och drycker samt varma rätter från grillen.

Fresh oysters Ostron är bara en av alla delikatesser ni kan frossa i!

6. Berns Asiatiska - lyxig brunch i magisk miljö

Berzelii park 9, Östermalm

Den asiatiska matkulturen är bred, så visst lovar Berns mycket genom att beskriva en brunch som asiatisk. Men det gör de helt rätt i, Berns Asiatiska brunch bjuder på rätter från många delar av Asien. Störst fokus är det på Japan och dess sushi, det är även en av höjdpunkterna på buffén. Tillsammans med de pampiga lokalerna med kristallkronor och hisnande takhöjd. Är ni ute efter ett ställe där ni kan sitta och bruncha i timtal - this is the place. En vacker miljö och service i toppklass gör detta till ett av våra favoritställen. Priset gör att man kanske inte käkar brunch här varje helg, men väl värt ett besök emellanåt!

7. Boulebar - Kombinera brunchen med en runda boule

Hantverkargatan 8, Kungsholmen
Liljeholmsvägen 14, Liljeholmen

Svårt att hitta en bättre helgaktivitet! God mat + 90 minuter boulespelande, allt till ett väldigt vettigt pris. Le Brunch, som den franskinspirerande brunchen på boulebarerna heter, är populär bland både kompisgäng och familjer. Och här är alla är välkomna. Så värm upp handlederna och boka din boule-brunch här.

Brunch Boule Bar LiljeholmenBoule är en sport som passar alla. Ta med kompisgänget, familjen eller din dejt för en brunch och några rundor boule.

8. Pom & Flora - Frukost hela dagen

Bondegatan 64, Södermalm
Odengatan 39, Vasastan

Letar du efter ett fräscht och modernt frukostalternativ till ett bra pris? Då ska du besöka Pom & Flora, antingen i Vasastan eller på Södermalm. Restaurangerna har båda en härlig avslappnad atmosfär, och maten... Mmm. Med enkla och riktigt bra råvaror skapas god och hälsosam mat med fokus på bär, nötter och frukt i olika varianter av bowls*. Får du mersmak och vill börja laga lite lyxigare frukostar hemma så kan du köpa deras kokbok, Frukost hela dagen.

9. Bästa friterade kycklingen i huvudstaden?

Renstiernas gata 30, Södermalm

Bird beskriver sig själva som "the original fried chicken chack since 2015" och syftar då på sitt populära hak på Regeringsgatan i centrala Stockholm. År 2020 öppnade de ytterligare en Bird, denna gång på Södermalm och denna gång i en lite större lokal med ett lite bredare koncept. Kärnan är fortfarande friterad kyckling, don't you worry. Den magiska brunchmenyn serveras varje helg och vi rekommenderar att du bokar bord om du vill vara säker på att få testa en Chicken & Donut, Smashed Cucumber Burrata eller Buttermilk Fried Chicken.


What the f*ck is a bowl? För de som ännu inte har upptäckt denna trend så är en bowl något så enkelt som en rätt som serveras i en skål… Innehållet är oftast någon slags smoothie, gröt, sallad eller yoghurt. Med matig, vacker och färgglad topping som gör detta annars ganska gråa innehåll instagramvänligt.

Se alla våra hotell i Stockholm här

chevronRight