Malmö är den självklara pärlan i Skåne - fylld till bredden med roliga aktiviteter, spännande sevärdheter och mysiga restauranger och fik. Om du vill äta en god brunch eller unna dig en härlig frukost i Malmö har vi de bästa tipsen för dig.

Folk som äter brunch
Ta med dig vännerna och njut av Malmös bästa bruncher - perfekt start på en lördag.

Restaurang Laziza


Genom en promenad på 10 minuter från Clarion Collection Hotel Temperance kommer du till Restaurang Laziza, beläget vid Baltzarsgatan 21. Här bjuds det på fantastiska rätter från det libanesiska köket.


Under helgerna hittar du en brunchbuffé fylld med klassiska varmrätter från Libanon, från meze (flera smårätter), persiljesalladen tabulleh och härlig hummous till det traditionella nybakade brödet och naturligtvis även svenska klassiker som våfflor, goda ostar, ägg, färsk frukt och diverse sallader. Ungefär hälften av rätterna är vegetariska och samtliga är goda och smakfulla.


Buffén kostar 179 kr per person, 59 kr för barn mellan två och sex och 100 kronor för barn mellan sju och tio. Brunchen är på helger från 10:30 till 17:00 men restaurangen är väl värd att besöka även under vardagsluncherna.


Systrar & Bröder


Charmigt kafé och bageri i närheten av Malmö Opera och Stadsteatern. Om du är sugen på en god frukost i Malmö kan du med fördel besöka kaféet. Vardagar från 7:30 till 11, lördagar från 8-13 samt söndagar från 9-13 bjuder de på en frukostbuffé som har allt.


Här får du flingor, müsli och filmjölk, olika typer av bröd, pålägg som kokta ägg, leverpastej, salami och flera typer av ostar och mycket mer gott. Naturligtvis kan du även hitta goda bullar och andra söta bakelser. Perfekt för dig som är morgonpigg och vill unna dig själv en lyxig frukost.


Buffén kostar 99 kr per person under vardagarna, alternativt 109 kr under helger. För barn kostar det 69 kr, då ingår även varm choklad.


A·VO·KA·DO


Hälsomeckat A·VO·KA·DO hittar du på Holmgatan 4 i Davidshall. Här står hållbara, färggranna och fräscha ingredienser på menyn, och oj oj oj vad gott! Avocado toasts, sallad bowls, smoothie bowls och olika shakes. Brunch serveras på helgerna. Yummy!


Frukost och brunch hos Clarion Hotel Malmö Live


En kort promenad från Älvsborgsbron ligger Clarion Hotel Malmö Live. Här får du inte bara möjlighet att bo lyxigt och bekvämt, det finns fantastiska möjligheter till god frukost och brunch i Malmö. Först och främst har du frukosten, ett välfyllt utbud med allt du kan tänkas behöva för att klara av en lång dag i staden. Förutom den goda frukosten har du även två välbesökta och prisvärda restauranger på plats.


Frukost, Clarion Hotel Malmö LivePå frukosten hos Clarion Hotel Malmö Live finns allt och lite till.


Det finns mycket gott att äta i Malmö


Som du märker har staden en god matkultur med inspiration från flera olika kulturer. Vi ger dig gärna fler tips på passande boende i Malmö eller streetfood som du bara måste prova.
Läs mer om fler fantastiska bruncher och frukostar:...eller läs mer om vad Malmö har att erbjuda: