En god och maffig brunch är det perfekta sättet att starta helgen på! Befinner du dig i eller i närheten av Karlstad har du extra tur. Här finns nämligen mängder av matställen som lockar med smarriga menyer och dignande brunchbufféer. Fortsätt läsa för 4 bra tips på riktigt god brunch i Karlstad!

Frunch på Drott Bar med bagels, juice, bär, croissant och färsk frukt
Njut av frunchen på Drott Bar i Karlstad.

1. Bästa brödet hittar du på Artisan Bread


Så fort du kliver innanför dörrarna på Artisan Bread i Karlstad kommer det suga till i magen. Nybakade kardemummabullar, färskt bröd, frasiga croissanter och rykande hett kaffe sprider en fantastisk doft i det mysiga hantverksbageriet som är som gjort för en skön frukost eller brunch med vännerna eller kärleken. Är du sugen på det perfekta brödet är det alltså hit du ska gå. Under sommaren bjuder de även in till en liten uteservering där du har chans att sippa på kaffe och njuta av en god smörgås på nybakat bröd under den värmande solen. Du kommer aldrig vilja gå därifrån!


2. Brunchiga smårätter på Pinchos Karlstad City


Har du någon gång besökt restaurangkedjan Pinchos vet du hur konceptet fungerar – smårätter och dryck beställs på löpande band i deras egen app. Både fiffigt och roligt! Förutom middag erbjuder de nu även brunchrätter på menyn på lördagar och söndagar. Välj mellan Eggs Benedict, minibagels och fluffiga amerikanska pannkakor. Och varför inte avsluta med en dessert eller två? Pinchos Karlstad City passar både familjer, par och kompisgäng och det är enkelt att hitta något gott att äta för alla.


3. Helgbrunch på Sveriges stolthet


Varje helg dukar IKEA Karlstad upp till en traditionell brunch i varuhusets restaurang. Frossa i gott bröd, goda pålägg, croissanter, smoothies, frukt och kakor till ett riktigt bra pris samtidigt som du passar på att shoppa ny inredning till hemmet! Restaurangen är stor och rymlig och är därför ett perfekt alternativ för stora kompisgäng och familjer, men även för paret som vill börja helgen med att smaska på godsaker på en av Sveriges stora stoltheter.


4. Zest - när du är sugen på något fräscht och nyttigt


En god brunch behöver inte alltid handla om bacon, fluffiga pannkakor och goda bullar. Ibland är man helt enkelt sugen på något lite mer fräscht och grönt! Då passar Zest perfekt. Här erbjuder man alltifrån sallader och soppor till dumplings och saftiga mackor och ledorden är ekologiskt, veganskt, hälsosamt och superfood. Spana bara in Zest på Instagram så förstår du vad vi pratar om. Välkommen på en färgsprakande brunch eller lunch i Karlstad i en modern och levande miljö!


Karlstad: food at ZestNjut av fräscha, goda maträtter på Zest. Foto: Zest


Karlstad: counter at ZestMysig matbar, där du också kan köpa med dig något gott hem. Foto: Zest