Det finns gott om saker att göra i Uppsala, speciellt om du är hungrig och vill äta en god frukost eller smarrig brunch. Nedan följer fyra bra tips för den som är sugen på något riktigt gott.

Brunch på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri
Foto: Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Güntherska Hovkonditori & Schweizeri


Förmodligen stadens mest uppskattade kafé. Güntherska Hovkonditori & Schweizeri har drivits av konditorfamiljen Landing sedan 2011. Här hittar du fantastiska smörgåsar, från räkmackor till chevrétoast och andra läckerheter, självklart serverade med deras välkända surdegsbröd. Naturligtvis finns även bullar, kakor och andra söta bakelser att smaka på. Güntherska har en något högre prisklass jämfört med många andra av stadens kaféer och restauranger. Den goda maten är väl värd sitt pris. Är du sugen på något gütt finns det inget bättre alternativ.


Mat på Guntherska, UppsalaFoto: Güntherska Hovkonditori & Schweizeri


Cafe Victoria


Vid Botaniska Trädgården, bredvid Tropiska Växthuset, ligger den mysiga sommarkaféet Cafe Victoria. Detta är den ultimata sommarplatsen. När solen är precis lagom strålande finns det inget bättre än en god brunch hos Cafe Victoria.
Det är i princip bara öppet under sommaren, från maj in till september om vädret tillåter. Matutbudet är brett och det finns gott om för alla, från goda vegetariska rätter till klassiska svenska mackor och mängder av desserter.


PONG Uppsala


Asiatiska Pong vid Storgatan 27 bjuder på en välfylld brunch i sin mysiga lokal. Mellan 12 och 16 får du äta så mycket du bara orkar, bli inte förvånad om du känner dig proppmätt efteråt. Brunchen består av en stor asiatisk buffé samt flera goda maträtter från brunchmenyn. Buffén kostar 228 kr per person och inkluderar te/kaffe (15 kr/år för barn upp till tolv år). Den speciella menyn består av sushi, wok och goda vegetariska maträtter.


En stad fylld med överraskningar


Det finns många fler restauranger och kaféer att besöka än bara de nämnda. Faktum är att vi har en praktisk artikel med restauranger i Uppsala du absolut inte får missa. Om du ändå besöker en av de äldsta städerna i Sverige, se till att du får ut så mycket som möjligt av det goda restaurang- och kaféutbudet.
Läs mer om våra bästa tips för en riktigt bra brunch eller frukost:


Måla påskägg

So long, påskfjädrar

I Strawberry delar vi en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och självklart miljön. Detta arbete kallar vi för WeCare. Som en del av arbetet har alla våra hotell valt att säga nej till påskfjädrar, läs mer om vår bojkott mot påskfjädrar här.