Dosa Ivanov, barchef på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post, har utsetts till Årets bartender för andra året i rad. Exklusivt för dig delar han med sig av sina bästa recept och hemligheter, bland annat en unik Strawberry-drink, och två alkoholfria alternativ.

Drinkar
Dosa Ivanov, barchef på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post, har utsetts till Årets bartender för andra året i rad

Dosa Ivanov är blygsam när han ska förklara sina styrkor som bartender.


– Jag är en klassisk bartender och jag älskar att blanda klassiska drinkar. Jag älskar också att underhålla mina gäster.


Dosa Ivanov har varit med från början på Clarion Hotel Post. Innan dess var han bartender på Stenungsbaden Yacht Club.


Göteborgarnas favoritdrink


**Vad är det som gör Norda Bar & Grill till en bra drinkbar?

**– Vår publik. Vi har mycket stammisar, både hotellgäster och göteborgare. Gäster som vågar pröva nytt och uppskattar barens egna drinkar.


**Vilken drink är barens populäraste?

**– Mojito. Den är vi riktigt bra på.


Får inspiration i löparspåret


**Hur hittar du inspiration till nya drinkar?

**– Många idéer kommer till mig när jag är ute springer. En annan inspirationskälla är Norda Bar & Grills mat och smakkombinationerna där.


**Vilken är din egen favoritdrink?

**– Dry Martini!


Besök Dosa Ivanov på Norda Bar & Grill i Göteborg


Tre snygga och goda drinkar du kan göra själv


Dosa Ivanov har komponerat en meny med tre drinkar, exklusivt för dig som läsare.


  • Teaparty – drinken som gjorde honom till Årets bartender
  • Garden Lemonade – en frisk favorit året om
  • Strawberry – en unik och specialkomponerad drink

– Jag ville att Strawberry-drinken skulle präglas av svenska och franska influenser. Därför är det Calvados och Chartreuse i basen. Men också äppelmust från norra Bohuslän. Jag tycker om att jobba med lokala ingredienser, säger Dosa Ivanov.


Tips-fra-bartenderen-illustrasjon-drinker


TEAPARTY


  • 3 cl Boxer gin
  • 1,5 cl Cartron Curacao Orange
  • 1,5 cl Bols fläder
  • 2 cl honung
  • 2 limejuice, färskpressad
  • 5 cl grönt te
  • 1/8 barsked Fernet Branca

Skakas och silas upp i lågt glas, garneras med grönt tea på glaskanten, lime och apelsintwist.


GARDEN LEMONADE


  • 4 cl Smirnoff vodka
  • 4 cl citronjuice, färskpressad
  • 3 cl sockerlag
  • 5 mynta blad
  • 2 stänk selleribitar
  • Toppas med soda

Häll alla ingredienser och myntan (stöt lite lätt med barskeden) i ett högt glas, lägg i 4 stora isbitar och toppa drinken med soda. Garneras med mynta och gurka.


Strawberry CLUB APPLE


  • 3 cl Boulard VSOP, calvados
  • 1 cl Chartreuse gul
  • 2 cl kanelsockerlag
  • 3 cl citronjuice, färskpressad
  • 6 cl äpplemust

Skakas och silas upp i ett högt glas, garneras med färsk dragon och äppelskivor.


Dosa Ivanov, barchef på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post, har utsetts till Årets bartender för andra året i rad. Exklusivt för dig delar han med sig av sina bästa recept och hemligheter, bland annat en unik Strawberry-drink, och två alkoholfria alternativ.


Läckert utan alkohol


Vissa situationer kräver att en drink njutas utan alkohol. Kanske barn är närvarande, eller kanske du måste köra hem. Vår bartender är övertygad om att den ”vita” varianten sletts inte behöver vara vit. Här är några läckra alkoholfria recept – från självaste Dosa Ivanov:


Morning strawberry glory


  • 10 cl apelsin juice
  • 2 cl jordgubbspureé
  • 2 cl citron juice
  • 1 cl sockerlag
  • 3 – 4 myntablad

Skakas och dubbelsilas upp i et highball glas, garneras med jordgubbe på spett och mynteblomma.


Mexican breakfast


  • 10 cl äpplejuice
  • 2 cl citron juice
  • 3 cl agave
  • 2st annanasbitar
  • toppas med soda

Muddlas eller skakas och dubbelsilas upp i et highball glas, garneras med äpple och apelsin zest.