MedlemskapMina bokningarKundservice
Oysters on a beautiful plate.

Restaurang VRÅ – japanska smaker i Göteborg

Boka nu

I hjärtat av Göteborg hittar du en VRÅ med plats för alla. Restaurangen är unik, innovativ och prisvinnande med nordisk och japansk gastronomi i världsklass. Här serveras allt från à la carte och avsmakningsmeny till dumplings och handplockade lokala ostron.

Hantverkskunnande och kvalitet i posthuset

Restaurang VRÅ ligger i centrala Göteborg, precis bredvid centralstationen, i det ståtliga gamla posthuset som nu är Clarion Hotel® Post. Med en fot i Japan och en på västkusten är miljön bekant och spännande på samma gång. Hög kvalitet på råvaror, samt omtanke och detaljfokus är ledord som styr restaurangen. Säsongen och naturen får avgöra vad som hamnar på tallriken. Därför ändras menyn efter årstiderna.

Japan möter den svenska västkusten

Menyn har fokus på havet, växtvärlden och lokala råvaror tillagade med både metod och inspiration från Japan. Utöver sashimi, pilgrimsmusslor, smörstekt gös, sushi, friterad tofu och hemgjord tångmiso serveras även vilda, handplockade ostron. Till detta kan en av Sveriges bästa sake-sommelierar hjälpa dig att välja dryck. Den imponerande vinlistan ger andra alternativ. Med grönsaker från takodlingen, ekologiska lantbruk och bönder som värnar om sina djur håller maten högsta kvalitet.

Höga ambitioner och fokus på hållbarhet

VRÅ drivs av Sofia B Olsson som har en tydlig vision för sin bransch. VRÅ ska vara i framkant av utvecklingen mot en hållbar och modern restaurangbransch, i alla led. All mat på menyn är hållbar, spårbar och ekologisk. Hållbarhetsambitionen sträcker sig över både klimatpåverkan och jämställdhet i branschen. Dessutom är VRÅ internationellt uppmärksammad för sin cirkulära och kreativa inredning skapad av matsvinn.

Modern interiör på restaurang VRÅ i Göteborg.Mat på restaurang VRÅ i centrala Göteborg. Fish dish at restaurant VRÅ in Gothenburg

VRÅ

Göteborg

Meny

Öppettider

Middag

Tisdag - Lördag: 17:00 - 22:00

Adress

Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg