Medlemskap
Färska ostron på restaurang Norda.

Göteborgs populäraste restauranger och barer

Staden Göteborg, som är över 400 år, växer så det knakar på både höjden och bredden. Här finns det mycket fantastisk mat och dryck som du kan välja mellan. Har du en förkärlek för havets läckerheter? Då har du kommit helt rätt!

Västkustens huvudstad

Göteborg har ett brett utbud av fisk och skaldjur. Därför är det inte så konstigt att det är just här som du hittar några av Sveriges godaste och mest kända räkmackor. Spana in Avalons restaurang och Brasserie P, för där blir du inte besviken. Göteborg är dessutom födelsestaden till snabbmaträtten “En halv special”, som med fördel serveras med hemmagjort gôtt mos, västkustsallad och en Pucko. Men förutom dessa rätter har staden en levande restaurangscen, med något gott för alla.

Drottningtorgets pampiga posthus

Precis vid Göteborgs centralstation, mitt på Drottningtorget och med de blåa spårvagnarna som närmsta granne ligger det över 100 år gamla posthuset. Denna skönhet är numera platsen för det moderna designhotellet Clarion Hotel® Post med stans bästa terrass, populära barer och prisbelönta restauranger. På Norda möter den svenska västkusten den amerikanska östkusten och på VRÅ kan du njuta av lokala och ekologiska råvaror med inspiration och smaker från Japan.

Takbarer och asiatiska matresor

Göteborgs bästa rooftopbar och utsikt hittar du uppe på TaKeT, med goa och glada göteborgare i baren. Detta är också hemmet för den asieninspirerade restaurangen OGBG med första parkett mot hamnen. Mittemot på andra sidan Göta älv hittar du den nyöppnade restaurangen Fei som ligger på tionde våningen. Här väntar en kinesisk matupplevelse i världsklass som du sent kommer att glömma. Läs mer om Göteborgs mest populära restauranger och barer här nedanför.

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka